# #

17 Μαΐ 2014

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ....ΤΩΡΑ



Μεγάλη-τεράστια η καταστροφή από τις πλημμύρες στην Σερβία...
Η http://wwwaristofanis.blogspot.gr/ - αλεπου του Ολύμπου,και το Leptokarija Pierias, ξεκινάνε από σήμερα αγώνα για κατεπείγουσα ανθρ
ωπιστική βοήθεια για αποστολή στο Ομπρένοβατς της Σερβίας μια από τις πόλεις που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς....
Χρειαζόμαστε ΝΕΡΟ,ΡΟΥΧΑ,ΤΡΟΦΙΜΑ,ΦΑΡΜΑΚΑ,ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ(πάνες,τροφες,ρουχαλάκια κλπ)

ΔΕΙΤΕ...

Την πλήρη εκκένωση της πόλης Ομπρένοβατς ζήτησε ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος μετέβη σήμερα στη συγκεκριμένη περιοχή που πλήττεται από καταστροφικές πλημμύρες.
Ο κ. Βούτσιτς περιόδευσε στις πλημμυρισμένες περιοχές με βάρκα και διαπίστωσε το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις και η υπερχείλιση των ποταμών.

Η κατάσταση είναι καταστροφική και θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο. Πρέπει να εκκενωθεί η πόλη, δήλωσε.
Από τον δήμο Ομπρένοβατς απομακρύνθηκαν 2.510 κάτοικοι και είναι σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης άλλων 1.400 ανθρώπων, ενώ υπάρχουν ενδείξεις και για έναν αγνοούμενο.
Πλημμύρισαν συνολικά 900 κτίρια και επλήγησαν άλλα 1.388, σύμφωνα με τα στοιχεία του σερβικού υπουργείου Εσωτερικών. Τα νερά του ποταμού Κολουμπάρα απειλούν τη γέφυρα που συνδέει την πόλη με το Βελιγράδι.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να μην αρνούνται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων.
"Μην μας αναγκάζετε να κάνουμε χρήση βίας για να σώσουμε τις ζωές σας και μην βάζετε σε κίνδυνο τις ζωές των διασωστών" τόνισε σε δηλώσεις του.
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας είπε ότι στον δήμο Ομπρένοβατς κινδύνευσαν πολλές ανθρώπινες ζωές και ζήτησε από τους κατοίκους να μην παραμένουν στις στέγες σπιτιών και στα μπαλκόνια αρνούμενοι τη βοήθεια των ομάδων διάσωσης, επειδή υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης.
Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Σερβία, Μάικλ Ντάβενπορτ δήλωσε από την πόλη Σουμπότιτα ότι αναμένεται βοήθεια από την ΕΕ στους πληγέντες κατοίκους της Σερβίας ότι η Γερμανία, η Αυστρία, η Βουλγαρία και η Σλοβενία αποστέλλουν ειδικούς και αντλίες.

ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Το σύνολο των μηχανημάτων συντήρησης που έχουν στη διάθεσή τους οι Σερβικοί Σιδηρόδρομοι έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, ώστε η σιδηροδρομική κυκλοφορία να μπορέσει να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ντράγκολιουμπ Σιμόνοβιτς.
"Ένας μεγάλος αριθμός σιδηροδρομικών υπαλλήλων σε ολόκληρη τη Σερβία έχουν σταλεί, προκειμένου να καθαρίσουν τις γραμμές από τα συντρίμμια που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις και επίσης έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των γραμμών βοηθητικά τρένα και δραιζίνες, προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση της βάσης έδρασης των σιδηροτροχιών, ώστε να βεβαιωθεί ότι είναι ασφαλής για την κυκλοφορία" δήλωσε ο κ. Σιμόνοβιτς.

Σημείωσε ακόμη ότι, σήμερα το πρωί, ενεργοποιήθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλα τα τμήματα των Σερβικών Σιδηροδρόμων και καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη αντίδραση. Μεγάλος αριθμός σιδηροδρομικών γραμμών και σταθμών πλημμύρισε και κατά συνέπεια υπήρξε άμεσα διακοπή παροχής ρεύματος στις εγκαταστάσεις και τις γραμμές επικοινωνιών.
Τα τρένα των συνεργείων, που μεταφέρουν πέτρες και μηχανήματα συντήρησης, αποστέλλονται κατά μήκος όλων των σιδηροδρομικών σταθμών που απειλούνται από τις πλημμύρες, ώστε οι επιπτώσεις να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν άμεσα με την υποχώρηση των υδάτων και η σιδηροδρομική κυκλοφορία να επανέλθει στο φυσιολογικό, δήλωσε ο κ.Σιμόνοβιτς.
Λόγω του ρεκόρ βροχοπτώσεων και των πλημμυρών σε ολόκληρη τη Σερβία σημειώθηκαν σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές συνδέσεις Βελιγραδίου- Μπαρ και Βελιγραδίου- Νις.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Μεγάλο πλήγμα κατάφεραν οι πλημμύρες της Πέμπτης στη Σερβία και θα χρειαστούν τουλάχιστον τέσσερα έως πέντε χρόνια προκειμένου να ανακάμψει η γεωργία της χώρας, δήλωσε σήμερα ο Σέρβος υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, αρμόδιος για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, Βέλιμιρ Ίλιτς.
"Αυτό συνιστά ένα πολύ μεγάλο πλήγμα στον προϋπολογισμό, όπως θα φανεί μετά και την αξιολόγηση της έκτασης των ζημιών. Θα χρειαστούν μετά βεβαιότητος τέσσερα με πέντε χρόνια για να ανακάμψει η γεωργία από αυτό" ανέφερε ο κ. Ίλιτς, σε δηλώσεις του στη σερβική Ραδιοτηλεόραση (RTS).

Όπως εξήγησε, οι πλημμύρες κατέστρεψαν τις καλλιέργειες και οι άνθρωποι υπέστησαν πολύ μεγάλες ζημιές. Σημείωσε ακόμη ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται και διεξάγονται μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τον καλό συντονισμό μεταξύ αρμόδιων υπηρεσιών, οργανισμών και πολιτών.
Η προσέγγιση σε διάφορα μέρη ήταν εφικτή μόνο από βοηθητικούς δρόμους και με τη βοήθεια του στρατού και της αστυνομίας, όπου αυτό υπήρξε δυνατό, χωρίς να υπάρχει και ηλεκτρικό ρεύμα, ανέφερε ο κ. Ίλιτς, προσθέτοντας ότι στις επιχειρήσεις διάσωσης δίδονται κυριολεκτικά μάχες για τις ανθρώπινες ζωές και όσοι συμμετέχουν σε αυτές έχουν επιδείξει απίστευτη δύναμη και προθυμία να βοηθήσουν.
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η πολύ κακή κατάσταση που προκλήθηκε δεν οφείλεται σε ελαττωματικά συστήματα προστασίας από τις πλημμύρες, αλλά στα αφύσικα υψηλά επίπεδα υδάτων, που δεν μπόρεσαν να ελεγχθούν.
(6 фотографија)
1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.