# #

14 Μαΐ 2014

Με ψέματα και υπεκφυγές δεν μπορεί να διοικηθεί ο Δήμος Κατερίνης


Αναπάντητα παραμένουν από την απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Κατερίνης τα ερωτήματα που έθεσε από τις 30 Απριλίου ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης και επικεφαλής του Άλλου Δρόμου Χρήστος Γιαννούλης και αφορούν στη διαφάνεια και σε έωλες υποσχέσεις της σημερινής δημοτικής αρχής.


Οι πολίτες του Δήμου Κατερίνης ήρθαν για ακόμη μια φορά αντιμέτωποι με την αλαζονεία και την αδιαφορία ενός δημάρχου που παπαγαλίζει αριθμούς και υπόσχεται μεγαλόπνοα σχέδια για έργα και παρεμβάσεις, που δεν κατάφερε να υλοποιήσει τα τελευταία οκτώ χρόνια της θητείας του.

Ο κ. Χιονίδης επιλέγει τη σιωπή, την ειρωνεία, αλλά και το ..ψέμα και δεν ζητά ούτε ένα συγγνώμη για τις προσδοκίες που δημιούργησε σε όσους τον πίστεψαν και σήμερα αποχωρούν απογοητευμένοι από την απραξία και την αδράνεια της διοίκησής του.

Καλούμε τον απερχόμενο Δήμαρχο, ακόμη και δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, να απαντήσει στα ζητήματα που έχουμε θέσει και να σταματήσει να απαξιώνει τους δημότες που καλεί σήμερα να τον ξαναψηφίσουν.

Καταθέτουμε και πάλι τα ερωτήματα και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε με περισσότερα


11 ερωτήματα για την επί 8 χρόνια Δημοτική Διοίκηση του Δήμου Κατερίνης


1. Κατασκευαστική Επιχείρηση Δήμου Κατερίνης - Ελαφίνας Α.Ε.

Ανέλαβε 4 έργα με ανάθεση τα οποία ουδέποτε υλοποιήθηκαν. Δεν παρουσίασε κάποιο έργο από το έτος 2009 που συστάθηκε μέχρι σήμερα. Τα ερωτήματα και όχι μόνο που τίθενται, είναι:

Ποιά είναι τα περιουσιακά της στοιχεία;

Ποιός ο λόγος και η σκοπιμότητα της ύπαρξής της, δεδομένου ότι δεν έχει κάποιο έργο να παρουσιάσει μέχρι σήμερα;

Ποιό το μετοχικό κεφάλαιό της σήμερα, δεδομένου ότι ξεκίνησε με μετοχικό κεφάλαιο 430.000 €;

2. Ολυμπιακή Αναπτυξιακή

Xρηματοδοτήθηκε για τη διαχείριση των αδέσποτων της πόλης και των προγραμμάτων για το μαζικό αθλητισμό. Μετά την ακύρωση των αποφάσεων του Δημοτικού συμβουλίου για την περαιτέρω διαχείρισή τους μέσω της Ολυμπιακής Αναπτυξιακής, τόσο ο μαζικός αθλητισμός, όσο και η διαχείριση του Κυνοκομείου επανήλθαν στην αρμοδιότητα του Δήμου. Ήδη από την 1.1.2013 η Ολυμπιακή Αναπτυξιακή δεν έχει λόγο ύπαρξης καθώς στερείται αντικειμένου εργασίας.

Γιατί συνεχίζει να λειτουργεί και να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου;

3. Δημοτικό Κυνοκομείο



Το Δημοτικό Κυνοκομείο που έχει χτιστεί με χρήματα των δημοτών για να διασφαλίζει τη δημόσια υγεία αλλά και αξιοπρεπή διαβίωση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς έχει μετατραπεί σε ένα μνημείο βαρβαρότητας και αδιαφάνειας, με χρήματα που επενδύονται χωρίς προγραμματισμό και αποτέλεσμα.

Με δεδομένο ότι ξοδεύτηκαν 250.000 ευρώ για τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Κυνοκομείου και σήμερα λειτουργεί πλημμελώς σε όλα τα επίπεδα, χωρίς να έχει λυθεί ούτε κατ’ ελάχιστον το θέμα με τα αδέσποτα στην πόλη κι επιπλέον τα ζώα που φιλοξενούνται εκεί επιβιώνουν χάρη στην εθελοντική προσφορά συμπολιτών μας, μήπως να μας λέγατε ποιό ήταν το όραμά σας όταν το ξεκινήσατε και γιατί αφέθηκε στην τύχη του; Να μας εξηγήσετε επίσης γιατί κόστισε τόσα πολλά λεφτά η συγκεκριμένη υποδομή, της οποίας οι προδιαγραφές δεν δικαιολογούν τόσο μεγάλη δαπάνη.

4. GIS (Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών)

Παραδόθηκε σε χρήση εντός του Μαρτίου 2009, Κόστισε 474.583€

Ανάδοχος του έργου ήταν η ένωση εταιρειών "AVMap GIS AE - ΓΚΕΟΚΑΤΕ ΕΕ" με εκπρόσωπο την εταιρεία “AVMap GIS AE” κι επιστημονικό υπεύθυνο του έργου τον Πρόεδρο της AVMap GIS AE, κ. Βασιλόπουλο.

Το έργο περιλάμβανε τηn λεπτομερή οργανωμένη και συστηματική καταχώρηση των δεδομένων του Δήμου (πολεοδομικών, οικονομικών, χρήσεων γης, δικτύων υποδομής, έργων) στο Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών, τον εξοπλισμό του Δήμου με όλες τις απαραίτητες εφαρμογές για την πλήρη αυτοδύναμη λειτουργία του, τη δυνατότητα επεξεργασίας των δεδομένων και εισαγωγής νέων στοιχείων από τους χρήστες, την παροχή εκπαίδευσης και συνεχούς υποστήριξης για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του συστήματος, ενώ πρόκειται να λειτουργήσει σύστημα διαχείρισης στόλου οχημάτων του Δήμου Κατερίνης.

-Το πολυδιαφημισμένο G.I.S, που αντικειμενικά κρινόμενο θα μπορούσε να συμβάλει στην οργάνωση των δεδομένων και της πληροφόρηση και κατ` επέκταση στην εξυπηρέτηση των πολιτών, παραλήφθηκε και παρ` όλα αυτά, ουσιαστικά αρχειοθετήθηκε και δεν χρησιμοποιείται.

5. Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Μετά από τις εκλογές του 2010 έχασε ως επί το πλείστον τον κοινωφελή χαρακτήρα της και χρησιμοποιήθηκε με αδιαφάνεια και δόλια σκοπιμότητα για τη δημιουργία και συντήρηση πελατειακών σχέσεων. Οφείλει στους πολίτες τη δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων και των ισολογισμών της επιχείρησης για ν` αποδειχθεί εάν αυτή η εταιρία είναι υγιής οικονομικά και ν` αποδοθούν οι ανάλογες πολιτικές και όποιες άλλες ευθύνες στην περίπτωση που αποδειχθούν αληθινές οι φήμες περί κατασπατάλησης και κακοδιαχείρισης του δημόσιου αυτού πόρου.

6. Δημοτικό ραδιόφωνο

Ένα ακόμη κουφάρι από τις δημοτικές επιχειρήσεις με χρέος πάνω από 1.000.000 ευρώ, με ένα ανενεργό Δ.Σ. αποτέλεσμα μεταξύ άλλων και της προσωπικής αδιαφορίας του Δημάρχου.



7. Ολυμπιάδα

Εναποθέσατε τις ελπίδες για τη λύση του προβλήματος στον υπουργό κ. Μανιάτη αφού οι αρμοδιότητα για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει μεταφερθεί αυτόν.

Τονίσατε χαρακτηριστικά, ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης και αν σε δυο μήνες δεν υπάρξει θετική εξέλιξη τότε θα προβείτε σε δυναμικές κινητοποιήσεις

Για τα οικονομικά στοιχεία ούτε λόγος, στόματα ερμητικά κλειστά.

Οι άνθρωποι περίμεναν με αγωνία να βρείτε λύση

8. Δημοτική Περιουσία

ανύπαρκτη η διαδικασία οργάνωσης, καταγραφής και αξιοποίησης της ακίνητης δημοτικής περιουσίας

ανύπαρκτη έννοια το Δημοτικό κτηματολόγιο.

ανύπαρκτο σχεδόν προσωπικό που καλείται να συγκεντρώσει στοιχεία και να καταγράψει την ακίνητη δημοτική περιουσία.

εικόνα διάλυσης και εγκατάλειψης από την προσωπική σας αδιαφορία

9. Διαφάνεια – Διαύγεια

Να δημοσιευθούν στο site του Δήμου, όλες οι αποφάσεις Δημάρχου και Αντιδημάρχων που αφορούν τις απευθείας αναθέσεις μελετών, έργων και προμηθειών ώστε να αποδειχθεί αν η έννοια της διαφάνειας ως προεκλογική δέσμευση της νυν Δημοτικής Αρχής τηρήθηκε ή ξεχάστηκε στην προσπάθεια δημιουργίας και συντήρησης ενός κλειστού κύκλου ημετέρων πολιτικών φίλων.

10. ΧΥΤΑ

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο άρτια έργα που έγιναν στο Δήμο Κατερίνης και όχι επί των ημερών σας. Εσείς απλώς το διαχειριστήκατε. Θα χρειαζόταν ίσως πολλές σελίδες κάποιος να γράψει για το πώς κατάντησε αυτό το έργο με δική σας ευθύνη , εμείς απλά, θα σας θέσουμε

Δύο απλά ερωτήματα

1.Το φάτνωμα 1 του ΧΥΤΑ Κατερίνης σταμάτησε να δέχεται σκουπίδια πριν 5 χρόνια. Πότε θα ολοκληρωθεί η κάλυψή του με μεμβράνη, σύμφωνα με όσα ορίζει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων;

2. Τα φατνώματα 2 και 3 του ΧΥΤΑ Κατερίνης (επέκταση) συμπληρώνουν τον κύκλο ζωής τους και τον Αύγουστο του 2014 δεν θα μπορούν να δεχτούν πλέον άλλα στερεά απόβλητα. Τι θα απογίνει μετά; Έχουν δρομολογηθεί ενέργειες για ανεύρεση νέου χώρου για τα στερεά απόβλητα του Δήμου μας;

11. ΔΕΔΑΚ

Η Δ.Ε.Δ.Α.Κ ιδρύθηκε το 1985, και οι συσσωρευμένες ζημιές κατά τη διάρκεια των 21 ετών λειτουργίας της, ήταν περίπου 1.000.000€,



2007-2011. Χωρίζεται σε ΔΗΠΑΚ και ΔΗΚΕΔΗΚ

Με βάση τους ισολογισμούς:

Χρήση 2007 Πρόεδρος Λιακόπουλος Αθανάσιος Σύνολο Ζημίας -1.498.200,08€

Χρήση 2008 Πρόεδρος Λιακόπουλος Αθανάσιος Σύνολο Ζημίας -2.028.906,76€

Χρήση 2009 Πρόεδρος Χιονίδης Σάββας Σύνολο Ζημίας -2.586.622,94€

Χρήση 2010 Πρόεδρος Τσιβανίδης Περικλής Σύνολο Ζημίας -2.381.153,58€

Χρήση 2011 Πρόεδρος Τσιβανίδης Περικλής Σύνολο Ζημίας -3.067.185,43€ (από 1/1/11 έως 9/5/11)

Χρήση 2011 Πρόεδρος Λεμονόπουλος Χρήστος Σύνολο Ζημίας -4.020.413,83€ (από 10/5/11 έως 31/12/11)

Και όλα αυτά ενώ η επιχείρηση δανείστηκε το 2007 από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας ποσό 1.000.000€ για εξόφληση οφειλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.