# #

7 Οκτ 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΟΥΓΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕ.Δ.Δ.Υ( ΣΑΒΒΑΤΟ 8-10-2011)


Αγαπητοί συνάδελφοι


Θεωρώ υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω εν συντομία για τις δράσεις που ανέπτυξε η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α), σχετικά με το θέμα της πιθανής κατάργησης των ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΦΟΡΟΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ(ΚΕ.Δ.Δ.Υ).

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α λοιπόν:
ü  1ον)  Αποκάλυψε και ακολούθως ανέδειξε το θέμα, της κατάργησης των ΚΕΔΔΥδημοσιοποιώντας το προσχέδιο Νόμου για τη Διοικ/κή Αναδ/ση της Εκπ/σης. Έως τότε υπήρξε κατασυκοφάντηση μελών του Δ.Σ, ότι διακινούν  ανυπόστατες φήμες. Μετά τη δημοσιοποίηση του προσχεδίου, υπηρεσιακοί παράγοντες καθησύχαζαν τους εργαζόμενους στα ΚΕΔΔΥ, λέγοντάς τους πώς επρόκειτο για ένα «προσχέδιο διαλόγου». Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α όμως απέδειξε με ντοκουμέντα πως το εν λόγω « προσχέδιο διαλόγου», συζητήθηκε και πήρε έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο της 28ης Ιουλίου 2011.Άρα ανά πάσα στιγμή μπορεί να κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή.

ü  2ον) Ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή για την ύπαρξη του προσχεδίου και το περιεχόμενό του, τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Κομνηνό Μαντά, τον Γραμματέα της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσυφάκη, τον Πρόεδρο του ΠΕΣΕΑ Μηνά Ευσταθίου και άλλους φορείς Ειδικής Αγωγής. Από όλους αυτούς, ζήτησε τη στήριξή τους.

ü  3ον) Ενημέρωσε με επιστολή της, επί του θέματος, την Πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής  κα Αράπογλου, τον Αντιπρόεδρο κο Παντούλα, καθώς και τα μέλη αυτής της Επιτροπής.

ü  4ον)  Απέστειλε Υπομνήματα με τις θέσεις και τις απορίες τηςεπί του θέματος της ενδεχόμενης κατάργησης των ΚΕΔΔΥ, στηνΥπουργό κα Διαμαντοπούλου, στην Υφυπουργό κα Χριστοφιλοπούλου και στον Δντή Ειδικής Αγωγής Γιώργο Αλεβίζο. Από την κα Χριστοφιλοπούλου δε, αιτήθηκε συνάντηση.

ü  5ον Πριν  τη δημοσιοποίηση του προσχεδίου, η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Αεπισκέφθηκε το ΥΠΔΒΜΘ και είχε σειρά επαφών, ( με τη Δντρια του γραφείου της κας Διαμαντοπούλου, με το σύμβουλο της Υπουργού κο Κατσαρό, με τον Δντή Ειδικής Αγωγής κο Αλεβίζο κ.λ.π) ώστε να διελευκανθεί το τότε «μυστήριο» των  φημών περί κατάργησης των ΚΕΔΔΥ.

ü  6ον)  Ενημέρωσε για τα περί κατάργησης των ΚΕΔΔΥ, τα Πολιτικά Κόμματα, τον Τομεάρχη Παιδείας κο Σπηλιωτόπουλο, τον Ανεξάρτητο Βουλευτή κο Κουρουμπλή, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κο Κουράκη, τους  Βουλευτές ΠΑΣΟΚ, κα Αντωνίου, κο Καρτάλη, τον Υφυπουργό Οικονομικών κο Σαχινίδη κ.α.

ü  7ον Έχοντας την συνδρομή της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, ο Βουλευτής και Τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ κος Σπηλιωτόπουλος , έκανε Επερώτηση στη Βουλή, στις 30-9-2011, με θέμα « Κατάργηση των Κέντρων Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης(ΚΕ.Δ.Δ.Υ)»,  η οποία και αναμένεται να απαντηθεί από το ΥΠΔΒΜΘ, τις προσεχείς ημέρες.

ü  8ον)  Ενημέρωσε διεξοδικά και κινητοποίησε τουςΠεριφερειακούς Συλλόγους Ε.Ε.Π και αυτοί με τη σειρά τους βρίσκονται στη διαδικασία κινητοποίησης των τοπικών σχολικών κοινοτήτων, των θεσμών της Εκπαίδευσης και των τοπικών κοινωνιών γενικότερα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οιΠεριφερειακοί Σύλλογοι Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου, οι οποίοι συμμετέχουν σε κοινές δράσεις με τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ της περιοχής των, αναδεικνύοντας με διάφορους τρόπους το θέμα της κατάργησης των ΚΕΔΔΥ.

ü  9ον)  «Επικοινώνησε» το θέμα της κατάργησης των ΚΕΔΔΥ, μέσω των εκπαιδευτικών sites & blogs.

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί η μεγάλη συμβολή στις δράσεις αυτές της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, του Περιφερειακού Συλλόγου της Αττικής,  αντάξια της δεσπόζουσας θέσης  την οποία κατέχει, λόγω πληθυσμιακών δεδομένων, αλλά και ποιοτικών χαρακτηριστικών,  στην εκπροσώπηση             του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π.

Χρειάζεται ακόμη πολλά να γίνουν και θα γίνουν.
  
Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους:
  • Οι υπηρεσίες που προσφέρουν τα ΚΕΔΔΥ,  στον μαθητικό πληθυσμό, αλλά και στην κοινωνία γενικότερα, είναι πολύτιμεςκαι πρέπει να προστατευθούν από τη λαίλαπα που διαλύει        τον κοινωνικό ιστό της χώρας.
  • Η δομή τους πρέπει να διατηρηθεί αυτούσια σε όποιο σχήμα επιλεγεί να ανήκουν.
  • Οι οργανικές θέσεις των επιστημόνων των ΚΕΔΔΥ πρέπει να διασφαλισθούν μιας και με το υπάρχον προσχέδιο δεν διασφαλίζονται σε καμία περίπτωση.
  •  Εκπαιδευτικές οργανικές θέσεις δεν υπήρξαν ποτέ και ούτε πρόκειται να υπάρξουν σε Διοικητική Υπηρεσία.
  • Πρέπει να παρουσιάσουμε βελτιωτικές προτάσεις όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας των ΚΕΔΔΥ.(διαγνωστικό-υποστηρικτικό κομμάτι)
  • Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη το γεγονός πως αρκετά ΚΕ.Δ.Δ.Υ, ιδίως της Περιφέρειας λειτουργούν αποκλειστικά μεσυναδέλφους συμβασιούχους. Τι θα γίνει στο ενδεχόμενο που αυτοί πάψουν να προσλαμβάνονται, όπως επιτάσσει το επαχθές μνημόνιο.
  • Τέλος, το προσχέδιο για τη Διοικ/κή Μεταρ/ση είναι έκθεση ιδεών και όχι σοβαρό σχέδιο νόμου και πρέπει να αποσυρθεί.
Συνάδελφοι

οι χαλεποί καιροί που ενέσκηψαν επί των κεφαλών μας, ευγενική χορηγία των διαχρονικών ταγών μας, απαιτούν από εμάς:

ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΗ-ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗ- ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Καλή δύναμη


Βασίλης Βούγιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.