# #

7 Οκτ 2011

η Ελλάδα, ούτε κήρυξε τον πόλεμο σε κανέναν, ούτε σκότωσε εκατομμύρια εχθρούς της, ούτε προκάλεσε Ολοκαυτώματα, ούτε ρήμαξε τον πλανήτη και μάλιστα δύο φορές μέσα σε τριάντα χρόνια..


Image«Είσαστε όπως η Γερμανία μετά τον Β'Π.Π.», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος, Βιετναμέζος στην καταγωγή, Φίλιπ Ρέσλερ σε ημερίδα ελληνογερμανικού φόρουμ στο Καβούρι.






Και βέβαια δεν βρέθηκε ούτε ένας να του πει ότι η Ελλάδα, ούτε κήρυξε τον πόλεμο σε κανέναν, ούτε σκότωσε εκατομμύρια εχθρούς της, ούτε προκάλεσε Ολοκαυτώματα, ούτε ρήμαξε τον πλανήτη και μάλιστα δύο φορές μέσα σε τριάντα χρόνια.

 Απλά έπαιρνε τα δανεικά που της έδιναν αφειδώς για να αγοράζει γερμανικά αυτοκίνητα, γερμανικές τηλεοράσεις, γερμανικά όπλα κλπ...

Ο ίδιος, πάντως, είπε ότι "δεν ξέρω τι θα γίνει με την 6η δόση, θα...
περιμένουμε την αξιολόγηση της τρόϊκας" .

 Πρότεινε δε ο κ. Ρέσλερ να συσταθεί μία επενδυτική τράπεζα ειδικά για την Ελλάδα, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από τα αναξιοποίητα κονδύλια που προέρχονται και από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην όλη προσπάθεια θα ηγηθεί η γερμανική επενδυτική τράπεζα KFW.

O κ. Ρέσλερ εξήρε την μεταρρυθμιστική προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για να πραγματοποιήσει τόσο ριζικές τομές και μεταρρυθμίσεις σε κρίσιμους τομείς, όπως η δημόσια διοίκηση, η ασφάλιση, η εργασία, η υγεία και το φορολογικό σύστημα.

"Στια αρχές της δεκαετίας του '90, η γερμανική κυβέρνηση κατέρρευσε, μόνο και μόνο επειδή πραγματοποίησε μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό", τόνισε ο βιετναμέζικης καταγωγής Γερμανός πολιτικός.

 Παράλληλα, ο κ. Ρέσλερ επανέλαβε την έκκληση για να επενδύσει και η ίδια η χώρα μας στην ελληνική οικονομία, ενώ τόνισε πως οι Γερμανοί επιχειρηματίες θέλουν να επενδύσει όχι μόνο σε τομείς, όπως η ενέργεια και τα ακίνητα, αλλά ακόμη και στην παραδοσιακή βιομηχανία της Ελλάδας. Ποια είναι ακριβώς η "παραδοσιακή βιομηχανία" δεν είπε...

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.