# #

12 Ιουν 2015

Εξηγήσεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη SIEMENS καλείται να δώσει ο Στουρνάρας

Ο Γιάννης Στουρνάρας καλείται να εξηγήσει πώς και γιατί υπέγραψε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens, ενώ πρόταση και για την κλήτευση του  Βαγγέλη Βενιζέλου υπέβαλαν μέλη της  Εξεταστικής Επιτροπής που εξετάζει το σκάνδαλο διακίνησης μαύρου χρήματος από την γερμανική εταιρεία.

Με συντριπτική πλειοψηφία (14 υπέρ, 2 κατά και 1 παρών)  η εξεταστική Επιτροπή  καλέσει σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις της τον διοιηκητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ.  Γιάννη Στουρνάρα, ενώ την ίδια ώρα απέλπιδα προσπάθεια να κλείσει ποινικά και αστικά η υπόθεση του σκανδάλου Siemens έκανε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μπάμπης Αθανασίου, αρνούμενος να δεχθεί την κλήτευση του Γιάννη Στουρνάρα και υποστηρίζοντας πως αν...
θεωρείται η συμφωνία άκυρη ας την προσβάλουν  στα δικαστήρια ή ας την ακυρώσει η κυβέρνηση με πρόταση  νόμου.

Ο κ. Αθανασίου ανέφερε  πως η Εξεταστική Επιτροπή θα πρέπει να συνεχίσει τις εργασίες της υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν νέα στοιχεία για την όλη υπόθεση. Υποστήριξε ότι  η Βουλή έχει αποφανθεί επί του πορίσματος της επιτροπής Βαλυράκη  και συνεπώς κατά τη γνώμη του δεν υπάρχει λόγος κλήτευσης κι άλλων προσώπων.
Τόσο ο κ. Αθανασίου όσο και ο κ. Τραγάκης αρνήθηκαν να ψηφίσουν την κλήτευση του κ. Στουρνάρα, σε αντίθεση με την κ. Κεφαλλογιάννη που δέχθηκε την πρόταση ενώ ο κ. Μείμαράκης επιφυλάχθηκε λόγω της πολιτικής συγκυρίας όπου  ο κ. Στουρνάρας ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας  μετέχει ως εκ της θέσεως του στις διαπραγματεύσεις  της χώρας με τους θεσμούς για το οικονομικό ζήτημα.
Οι βουλευτές της Ν.Δ.  σε αντιπερισπασμό πρότειναν να κληθούν τόσο ο κ. Βαρουφάκης όσο και άλλοι υπουργοί  που εφαρμόζουν σήμερα τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει η εξωδικαστική συμφωνία με τη Siemens.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.