# #

7 Οκτ 2011

Θα ζητήσει η ΝΔ την λίστα Κουσελά;;; Θα πει έστω κάτι;;;



3.000 ονόματα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου που οφείλουν ποσά πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ ο καθένας και τα οποία μπορούν να εισπραχθούν άμεσα, είχε συντάξει ο πρώην υφυπουργός οικονομικών κ. Δ. Κουσελάς, όπως ο ίδιος είπε χθες, απαντώντας σχετικά στον νυν υπουργό των οικονομικών κ. Βενιζέλο, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.



Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στην διαδικτυακή εφημερίδα enet.gr «Ο Δ. Κουσελάς ανταπάντησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι είχε παραδώσει στον πρωθυπουργό λίστα με 3.000 ονόματα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, κίνηση που αποτέλεσε το λόγο που έφυγε από την κυβέρνηση στον πρόσφατο ανασχηματισμό.».


 Μάλιστα αργότερα, ο ίδιος ο...
κ. Κουσελάς είπε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ότι συγκεκριμένα συμφέροντα μέσα από αυτή τη λίστα δεν ήθελαν να προχωρήσει η υπόθεση.
Το γεγονός αυτό, έχει τεράστια σημασία για μας τους απλούς πολίτες, που στενάζουμε οικονομικά, αλλά και για την οικονομία της χώρας γενικότερα. Και μόνο να υποθέσουμε ότι ο κάθε μεγελοοφειλέτης οφείλει μόνο ένα εκατομμύριο, τότε έχουμε αμέσως…. τρία δισεκατομμύρια βεβαιωμένες οφειλές. Αν μάλιστα ο μέσος όρος είναι πολύ πιο πάνω, που σίγουρα είναι, τότε (κρατηθείτε), μπορεί να καλύπτουμε ακόμα και το έλλειμμα της χώρας ή έστω μεγάλο μέρος του.
Εντάξει λοιπόν, το καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που είναι και λειτουργεί με τον τρόπο που αναφέρει ο κ. Κουσελάς, όμως, μέχρι στιγμής, δεν έχουμε ακούσει ούτε μια ανακοίνωση από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ούτε και από κανένα άλλο κόμμα, για το θέμα αυτό. “Μούγκα στη στρούγκα”. Θα έπρεπε, αυτή τη στιγμή που ο λαός υποφέρει, σύσσωμη η Βουλή να ζητήσει να της δοθεί αυτή η λίστα με τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών και αν αποδεικνύονταν αληθείς οι ισχυρισμοί του κ. Κουσελά, να προχωρήσει στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών ή ακόμα και παραίτησης του ίδιου του πρωθυπουργού.
Έτσι τουλάχιστον θα λειτουργούσε μια πραγματική δημοκρατία και όχι αυτό το ολιγαρχικό «θέατρο» που έχουμε. Δείτε, ακόμα και στην Κύπρο, μελετάνε την δυνατότητα άρσης της ασυλίας του κ. Χριστόφια.
Ας πληρώσουμε λοιπόν τώρα όλοι μας, χάνοντας τις ατομικές μας περιουσίες, για να γλιτώσουν κάποιοι έξυπνοι ολιγάρχες, προς δόξαν της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας.


hassapis-peter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.