# #

6 Οκτ 2011

Ανοιχτή επιστολή προς τον αντιπρόεδρο...


Από την Χουλιάρα Παναγιώτα, (μέσω "press-gr")
κάτοικο Παγκρατίου
Ελληνίδα


Καλημέρα κ. Αντιπρόεδρε,
Έμαθα ότι σας λείπουν χρήματα για να πληρώσετε την έκτακτη εισφορά που η κυβέρνηση σας αποφάσισε και ψάχνετε να βρείτε αγοραστή για κάποιο από τα ακίνητά σας προκειμένου να εξοικονομήσετε το ποσό. Μάλλον, όμως, δυσκολεύεστε - οι καιροί είναι δύσκολοι, ποιος αγοράζει πλέον ακίνητα- και αποφασίσατε να βρείτε άλλους τρόπους για να μαζέψετε τα χρήματα.

Πληροφορήθηκα, λοιπόν, ότι κάνατε αγωγή προς τον κύριο Βαγγέλη Μυτιληναίο, 26 ετών, κάτοικο Σαρωνικού που μάλιστα είχε βάλει υποψηφιότητα στις περσινές δημοτικές εκλογές. Η αγωγή ύψους 1εκ. ευρώ έγινε για ένα πολιτικό κείμενο που ο κ. Μυτιληναίος είχε το θάρρος να... αναρτήσει στο προσωπικό του ιστολόγιο στις 12 Σεπτεμβρίου του 2010. Μιλάμε δηλαδή για ένα χρόνο πριν.

Αντιπρόεδρε -δεν σας αποκαλώ κύριο για ευνόητους λόγους- διάβασα το κείμενο και κατέληξα σε 2 συμπεράσματα .

Συμπέρασμα πρώτο: Σας ενοχλεί η κριτική, για την ακρίβεια έχετε πρόβλημα με κάθε κριτική και ελεύθερη σκέψη. Αυτό θα πρέπει να το κοιτάξετε. Για ένα δημοκράτη σοσιαλιστή πολιτικό είναι επιεικώς απαράδεκτο.

Συμπέρασμα δεύτερο: Έχετε πραγματικά ανάγκη από χρήματα. Φαίνεται αυτά που τρώγαμε τελείωσαν. Ομολογώ πως τώρα τελευταία έφαγα λίγο παραπάνω. Πήρα και κάτι κιλά, αλλά δεν ανησυχώ... με την λαίλαπα των νέων μέτρων θα τα χάσω σε χρόνο ρεκόρ.

Όμως ξέρετε κάτι; Βιαστήκατε να στείλετε την αγωγή. Έπρεπε να περιμένετε λίγο ακόμη. Ξέρω πως η ανάγκη των χρημάτων είναι επιτακτική, αλλά και σεις, ας κάνατε λίγο υπομονή. Διότι μετά την δήλωσή σας ότι αδυνατείτε να πληρώσετε, σας πληροφορώ ότι χιλιάδες πολίτες άρχισαν έρανο.

Αλήθεια σας λέω αντιπρόεδρε. Έμαθα πως έφτιαξαν σελίδα στο facebook. Σ΄αυτή τη σελίδα με ένα κλικ μαζεύουν ένα 10λεπτο, με κάθε σχόλιο ένα 50λεπτο και με κάθε αρνητικό σχόλιο 2 ευρώ - έτσι για να μάθουν που μιλάνε αρνητικά για σας.

Η σελίδα λέγεται Δημόσιος Έρανος για τα ακίνητα του Πάγκαλου. Αν μπείτε θα διαπιστώσετε ότι έχει πάνω από 800 φίλους μέσα σε 2 μέρες. Επίσης, άρχισαν οι έρανοι σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Πρωτοπόροι οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί του Πύργου Ηλείας που έχουν ξεκινήσει από την Πέμπτη. Ακολουθούν απλοί πολίτες που πηγαίνουν στις λαϊκές αγορές όλης της Ελλάδας και αφήνουν στο ταμείο εράνου τα χρήματα που τους περισσεύουν.

Ξέρω ότι ανησυχούσατε μήπως δεν μαζέψουν το πόσο. Όμως και σ' αυτή την περίπτωση θα βρισκόταν λύση. Το κίνημα ''Δεν πληρώνω'' είχε σκοπό να σας αποδώσει τον υπέρτατο τίτλο του επίτιμου προέδρου - ναι, δεν σας είχε ανακοινωθεί ακόμη, το κρατούσαν για έκπληξη τα παιδιά- και τη στιγμή που ο Βενιζέλος θα ζητούσε το ποσό, όλα τα μέλη θα διαδήλωναν ομαδικά και ο έτερος αντιπρόεδρος θα έσκαγε από τη ζήλια του.

Αντιπρόεδρε, βιαστήκατε να στείλετε αυτή την αγωγή και ξέρετε γιατί; Γιατί δεν σκεφτήκατε τις συνέπειες. Κάθε φορά που κάνουμε κάτι σκεφτόμαστε τις συνέπειες πριν. Αυτό, τουλάχιστον με είχε μάθει ο πατέρας μας. Βλέπετε ξεχάσατε ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Αλλά ξεχάσατε και κάτι άλλο, ότι τα σάβανα δεν έχουν τσέπες.

Αφού, λοιπόν, βιαστήκατε να στείλετε την αγωγή, ας το κάνετε τουλάχιστον σωστά.

Είναι δυνατόν να στείλετε μόνο μια αγωγή; Καλά εκπτώσεις έχουμε;

Απ' όσο ξέρω οι εκπτώσεις τελείωσαν τέλος Αυγούστου - για καλό και για κακό ρωτήστε και τη σύζυγο, τα ξέρει αυτά ως γυναίκα.
Έπρεπε, αντιπρόεδρε, να στείλετε πολλές αγωγές.

Αρχικά πρέπει να στείλετε αγωγή σε όλους τους blogger που επώνυμα ή ανώνυμα σας ασκούν κριτική. Θα μου πείτε πως θα βρείτε τους ανώνυμους. Ελάτε τώρα αντιπρόεδρε, ψιλά γράμματα. Ένα τηλεφωνάκι στην ΕΥΠ κι όλα βρίσκονται.

Αφού τελειώσετε με τις αγωγές στα ιστολόγια, μπορείτε να συνεχίσετε με αγωγές στους γελοιογράφους, στους δημοσιογράφους, στους καλλιτέχνες - αχ αυτή η διαφήμιση με τα πατατάκια, αφού ξέρουν την αδυναμία σας οι πονηροί γιατί σας προκαλούν; - τους δικηγόρους, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους αντιπαραγωγικούς στρατιωτικούς - καλά δεν τα λέω αντιπρόεδρε; - και γενικά όλους τους Έλληνες πολίτες.

Πρέπει να στείλετε αγωγές παντού γιατί δεν είναι μόνο τα κείμενα αλλά και η σκέψη αντιπρόεδρε. Οι σκέψεις των Ελλήνων πολιτών σε καθημερινή βάση πλέον είναι τέτοιες που επιβάλλεται μια αγωγή στον καθένα ξεχωριστά. Πρέπει να σταματήσει η σκέψη, η κριτική και η άποψη. Αυτό δεν θέλετε αντιπρόεδρε;

Μάλιστα για να δώσω το καλό παράδειγμα προσφέρομαι να δεχτώ και η ίδια αγωγή. Μπείτε στο προσωπικό μου ιστολόγιο. Μπείτε και στη σελίδα μου στο facebook. Είμαι σίγουρη πως θα βρείτε κάτι άξιο αγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.