# #

7 Οκτ 2011

τέως υφυπουργός Οικονομικών στον Μπενι για τους φοροφυγαδες..«Εγώ παρέδωσα μια λίστα με 3.000 ονόματα. Τί έχει γίνει;» !!! .


Λαβράκι έδωσε ο Κουσελάς

thumb

Την ώρα που η κυβέρνηση «ρίχνει ξύλο» έξω από την Βουλή τρώει «ξυλιές» μέσα σε αυτή…
 Οι αγανακτισμένοι εσωκομματικοί βουλευτές τα έχουν πάρει στο κρανίο και πετάνε την μια ταβανόπροκα πίσω από την άλλη.
 Χθές ο βουλευτης και τέως υφυπουργός Οικονομικών Δημητρης Κουσελάς επιτέθηκε φραστικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο για το θέμα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.
 «Εγώ παρέδωσα μια λίστα με 3.000 ονόματα. Τί έχει γίνει;» ρώτησε.


Και ο Μπενί άπαντησε για κακή του τύχη ατάραχος λέγοντας ότι...
« Εγώ είμαι 3 μήνες υπουργός. Εσύ τι έκανες όταν ήσουν υφυπουργός;».
 Ε, τότε, φόρτωσε ο Κουσελάς και πέταξε την βόμβα μεγατόνων η οποία μας αφήνει πολλά ερωτηματικά:
 «Μη μου λες εμένα τι έκανα τρεις μήνες που είμαι στο υπουργείο. Δεν έχω μιλήσει για το παρελθόν γιατί αυτή τη στιγμή με απασχολεί το μέλλον της χώρας. Αν θέλετε όμως να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση, πολύ ευχαρίστως να το κάνουμε»!!!
Ο λαλίστος Βενιζέλος κατάπιε την γλώσσα του και δεν είπε τίποτα…
Και τι να πεί άλλωστε το στοίχημα που είχε βάλει η κυβέρνηση ότι θα πιάσει τη μεγάλη φοροδιαφυγή και θα καθίσει τους φοροφυγάδες στο σκαμνί, μοιάζει με όνειρο απατηλό.
 Μέχρι τώρα τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά και  από ότι φαίνεται από την αντίδραση του βουλευτή κάποιο λάκκο έχει η φάβα για αυτό δεν τους εντοπίζουν!
Ωστόσο ο Κουσελάς για να ισχυροποίησει τη θέση του διευκρίνιζε σε δημοσιογράφους ότι έχει στα χέρια μια καυτή λίστα και όχι τη λίστα μεγαλοοφειλετών που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών η οποία περιλαμβάνει μη εισπράξιμα ποσά.
Θυμίζω η τελευταία λίστα που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στην δημοσιότητα ήταν φτιαγμένη στο γόνατο απλά για να κλείσουν τα μάτια του κόσμου…
 Τις πρώτες θέσεις κατείχαν οι δημόσιες επιχειρήσεις  όπως ο ΟΣΕ και ο  ΟΑΣΑ, η πουλημένη παλιά Ολυμπιακή και οι πτωχευμένες από τον καιρό του... Νώε, Πειραϊκή-Πατραϊκή, Μινιόν, Τράπεζα Κρήτης κ.α.!
Δεν είχαν ψάξει καν να βρουν ποιοι εκ των εκτιθεμένων υπάρχουν ακόμη ( ίσως και εν... ζωή, εντός ή εκτός φυλακής), αν είναι σε θέση να πληρώσουν, για ποιον λόγο οδηγήθηκαν στην πτώχευση.
Το θέμα πάντως έχει πολύ ζουμί και θα μας απασχολήσει για καιρό…

Της Μιχαλούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.