# #

8 Οκτ 2011

Δίας ή Χριστός; …


 Μύθος να ‘ναι κι ότι να ‘ναι!«Αφού λοιπόν ο Ηρακλής κυρίεψε την Τροία, μάζεψε τους άνδρες του, μπήκαν στα καράβια και ξεκίνησαν για την πατρίδα.

 Η Ήρα όμως έστειλε τον θεό Ύπνο να κοιμίσει τον Δια.

 Ελεύθερη τώρα να δράσει κατά Ηρακλή εξαπέλυσε ανέμους και θύελλες πάνω απ’ τη θάλασσα. Που έφερνε μια τρομαχτική τρικυμία. Τα πλοία ανεβοκαταίβεναν σαν καρυδότσουφλα πάνω κάτω στα κύματα και το ένα μετά το άλλο άρχισαν να γεμίζουν νερά και μετά... από λίγο τα κατάπινε η θάλασσα μαζί με τους άντρες.

Η κατάσταση ήταν απελπιστική. Δεν είχε μείνει παρά μόνο το καράβι του Ηρακλή που κινδύνευε κι αυτό από στιγμή σε στιγμή να καταποντιστεί.

 Τότε ξαφνικά ξύπνησε ο Δίας! Άκουσε την μανία των ανεμών, είδε κάτω τη θάλασσα και κατάλαβε τι του είχε σκαρώσει η Ήρα.

 Τον κυρίεψε αφάνταστος θυμός. Αμέσως διέταξε την τρικυμία να σταματήσει». Ελληνική Μυθολογία Εκδοτική Αθηνών» Τομ. 4ος σελ 93.
…………………………………………
«Και αφήσαντες τον όχλον, παραλαμβάνουσιν αυτόν ως ήτο εν τω πλοίω και άλλα δε πλοιάρια ήσαν μετ' αυτού. Και γίνεται μέγας ανεμοστρόβιλος και τα κύματα εισέβαλλον εις το πλοίον, ώστε αυτό ήδη εγεμίζετο. Και αυτός ήτο επί της πρύμνης κοιμώμενος επί το προσκεφάλαιον• και εξυπνούσιν αυτόν και λέγουσι προς αυτόν• Διδάσκαλε, δεν σε μέλει ότι χανόμεθα; Και σηκωθείς επετίμησε τον άνεμον και είπε προς την θάλασσαν• Σιώπα, ησύχασον. Και έπαυσεν ο άνεμος, και έγεινε γαλήνη μεγάλη». Μάρκος 4.36-39
............................................
 Εδώ δεν τους ξύπνησαν οι αμέτρητοι μαυροφορημένοι ληστές που γέμισαν όλη την Ελλάδα… θα τους ξυπνήσει ένας κλεμμένος μύθος!

 Κακόμοιρη Ελλάδα... τι έπαθες και δεν ξυπνάς με τίποτε!

 Άραγε ποιος επίβουλος "θεός" σε τύλιξε στο πυκνό αυτό μεθυστικό σύννεφο της δεισιδαιμονίας σου;!

 Που είναι οι αμέτρητοι ήρωές σου;

 Τι απέγινε η θρυλική επαναστατικότητά σου;

 Πότε επιτέλους θα ξυπνήσεις για να επιτιμήσεις κι εσύ του ανέμους της θεολογικής σου εξαπάτησης και τα κύματα της εξαθλίωσής σου που κοντεύουν να σε αφανίσουν;

M. Καλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.