# #

7 Οκτ 2011

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης στα πρώτα 300 του κόσμου



Το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι το μοναδικό ελληνικό ίδρυμα στη λίστα των βρετανικών «Τάιμς» με τα 400 καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο για το 2011, τη στιγμή που για άλλη μια φορά τα αμερικανικά και βρετανικά πανεπιστήμια «αριστεύουν» και καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις.
Δικαίωση για την άριστη ακαδημαϊκή δουλειά στη μεγαλόνησοΔικαίωση για την άριστη ακαδημαϊκή δουλειά στη μεγαλόνησο
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρίσκεται αταξινόμητο μεταξύ των θέσεων 276 και 300, μαζί με πολλά άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Για πρώτη φορά το Χάρβαρντ περνά στη δεύτερη θέση, πίσω από το καλύτερο πλέον στον κόσμο Τεχνολογικό....
Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας (Caltech), ένα από τα 7 αμερικανικά πανεπιστήμια της πρώτης δεκάδας. Στη δεύτερη θέση μαζί με το Χάρβαρντ κατατάσσεται και το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, ενώ ακολουθούν η Οξφόρδη, το Πρίνστον και το Κέιμπριτζ. Το καλύτερο μη αγγλοσαξονικό πανεπιστήμιο είναι το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Ζυρίχη, που βρίσκεται στη 15η θέση.
Εκτός από τις ΗΠΑ (με 75 πανεπιστήμια στα 200 καλύτερα) και τη Βρετανία με 30, ακολουθούν η Ολλανδία και η Γερμανία με 21, ο Καναδάς με 9 και η Αυστραλία με 7 πανεπιστήμια.
Πρώτο ανάμεσα στα γαλλικά ιδρύματα είναι η Ecole Normale Superieure, που κατατάσσεται στην 59η παγκόσμια θέση, ακολουθούν η Πολυτεχνική (63 θέση), το Πανεπιστήμιο Πιερ και Μαρί Κιουρί (84η). Καλύτερο ασιατικό πανεπιστήμιο αναδεικνύεται αυτό του Τόκιο, που στην παγκόσμια κατάταξη βρίσκεται στην 30ή θέση, ενώ το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου βρίσκεται στην 49η θέση.
Η ειδική έκδοση των «Τάιμς» με την αξιολόγηση των καλύτερων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στον κόσμο αποτελεί πλέον «λίστα-θεσμό», που συνεκτιμά διαφορετικούς παράγοντες, όπως η έρευνα, η ιδιωτική χρηματοδότηση, η ποιότητα του διδακτικού προσωπικού, η διεθνής δραστηριότητα και οι δημοσιεύσεις σε ειδικές επιθεωρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.