# #

8 Οκτ 2011

Ρωσική θύελλα κατά κυβέρνησης Παπανδρέου μετά τους "πάγους"



...πως θα μας φαινόταν να έστελνε η Ρωσία ένα τάγμα


 να συνασκηθεί με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στον


 Έβρο;





Image




Σφοδρή είναι η αντίδραση της Ρωσίας στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να συμμετάσχει σε άσκηση του ΝΑΤΟ στα ρωσο-λιθουανικά σύνορα δίπλα στον υπό ρωσικό έλεγχο θύλακα του Καλίνινγκραντ θέτοντας στην διάθεση τοιυ ΝΑΤΟ το Deployable Corps Greece (NDC-GR με έδρα τη Θεσσαλονίκη).


 Μάλιστα πρόκειται να δαπανηθεί και ποσό ύψους...
3,5 εκατ. ευρώ από εληνικής πλευράς για την πρoμήθεια ειδικών εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν το εν λόγω στρατηγείο όπου θα καταστρωθεί η επίθεση κατά της Ρωσίας.


Η Μόσχα θεωρεί ότι οποιαδήποτε ΝΑΤΟϊκή άσκηση γίνεται στην «αυλή της», απλώς προκαλεί την υπομονή της κα ειδικά στην περιοχή του Καλίνιγκραντ, όπου έχουν αναυτπυχθεί βαλλιστικά βλήματα τακτικού πεδίου Iskander, αλλά και αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες S-400, ως απάντηση στην εγκατάσταση συστημάτων της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στην Πολωνία, μαζί με ρωσικές ειδικές δυνάμεις που έχουν αναλάβει την φύλαξή του.


Η Μόσχα μέσω διπλωματικής οδού διαμηνύει στην ελληνική πλευρά ότι «Δεν καταλαβαίνει γιατί οι στρατιωτικές δυνάμεις μιας φίλης χώρας όπως η Ελλάδα μεταβαίνουν στην άλλη άκρη της Ευρώπης και ασκούνται κοντά στα ρωσικά σύνορα με σενάρια επιχειρήσεων κατά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων».


Βέβαια η Μόσχα γνωρίζει άμεσα ότι η νυν ελληνική κυβέρνηση είναι πλήρως ελεγχόμενη από τα δυτικά κέντρα ισχύος και απέχει αό όλες τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις οι οποίες είτε κρατούσαν διακριτική στάση σε τέτοια θέματα είτε είχαν αποκλείσει οποιαδήποτε δραστηριότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων εντός του ΝΑΤΟ.


Αλλά σε οποιαδήποτε περίπτωση «Είναι ενοχλητικό να βλέπεις τις ένοπλες δυνάμεις ενός φιλικού λαού όπως ο ελληνικός  σε εποχές κρίσης να ταξιδεύουν χιλιάδες χιλιόμετρα στην άλλη άκρη της Ευρώπης και να συμμετέχουν και τα στρατηγεία που εδρέυουν στην Ελλάδα σε εικονικές επιθέσεις κατά ρωσικών στρατευμάτων.


 Ειδικά όταν η Ελλάδα αντιμετωπίζει και η ίδια σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας από γειτονικά κράτη» ανέφερε Ρώσος αξιωματούχος .


Η άσκηση Steadfast Juncture 2011» είναι μεγάλης κλίμακος και θα εκτελεστεί το διάστημα μεταξύ 1 και 12 Νοεμβρίου, στη Λιθουανία δίπλα στον θύλακα του Καλίνιγκραντ. Στόχος της είναι να πιστοποιήσει την ικανότητα των στρατηγείων της JFC και του στρατηγείου της Allied Force Command Headquarters – Deployable Joint Staff Element (DJSE 2), στο να αναλάβουν τη διοίκηση και τον έλεγχο πολυεθνικής αναπτυσσόμενης δύναμης του ΝΑΤΟ (NATO Response Force).


Την άσκηση διοργανώνει η Allied Joint Force Command (JFC), που έχει έδρα στην Ολλανδία, στο πεδίο ασκήσεων Παμπραντές των ιθουανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Εκτός από την Θεσσαλονίκη θα συμμετάσχουν σε επιτελικό επίπεδο, το Naval Striking and Support Forces NATO (με έδρα τη Νάπολη της Ιταλίας), το Joint Force Component Air Headquarters (με έδρα το Κάλκαρ της Γερμανίας), το Spanish Army Special Operations Command (με έδρα την Αλικάντε της Ισπανίας), το NATO Joint Warfare Centre (στο Στάβανγκερ της Νορβηγίας), το Chemical Biological Radiological Nuclear Battalion (στην Τσεχία) και οι Λιθουανικές Ένοπλες Δυνάμεις.




Η άσκηση θα λάβει χώρα όχι μόνο στη Λιθουανία, αλλά και σε γειτονικές χώρες, (Πολωνία, Εσθονία, Λεττονία, με τη διοίκηση και τον έλεγχο να εκτελούνται μέσω των συστημάτων τηλεπικοινωνιών του ΝΑΤΟ. Εκατοντάδες στρατιώτες, μεταξύ τους και Έλληνες θα αναπτυχθούν στο ρωσικό έδαφος για να … πολεμήσουν τους Ρώσους! Το σενάριο της άσκησης προβλέπει τη διεξαγωγή αμντικής και εν συνεχεία επιθετικής επιχερίρησης κατά των ρωσικών δυνάμεων, την αντιμετώπιση Λιθουανών πολιτών που έχουν αυτομολήσεις προς τους Ρώσους, διανομή επισιτιστικής βοήθειας κλπ.
Αλήθεια πως θα μας φαινόταν να έστελνε η Ρωσία ένα τάγμα να συνασκηθεί με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στον Έβρο;




 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.