# #

7 Οκτ 2011

Απεργία διαρκείας: Αν όχι τώρα, πότε;


Δεν ήταν λίγοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί που λαχταρούσαν το ενιαίο μισθολόγιο, διότι προσδοκούσαν μια εξισορρόπηση των χρόνιων μισθολογικών αδικιών. Για άλλη μια φορά, όμως, αντίκρισαν στο αποψινό σχέδιο για το μισθολόγιο την περιφρόνηση και την εξαπάτηση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι συφοριασμένοι συνδικαλιστές που έλεγαν "όλα θα πάνε καλά, θα πάρουμε αύξηση". Πάλι μέσα έπεσαν.

Και θα βγει ο Μαντάς κι ο Παπαχρήστος και θα λένε, θα λένε...

Θα απειλήσουν πάλι τη Διαμαντοπούλου και το Βενιζέλο με την κίνηση ρουά -ματ: κήρυξη 24ωρης απεργίας! Ή μήπως όντως αγρίεψαν και θα την κάνουν 48ωρη και θα τρίξει συθέμελα το οικοδόμημα της εκπαίδευσης;
Νομίζω πως ήρθε η ώρα να σταματήσουν οι γελοιότητες. Κάθε εκπαιδευτικός οφείλει να αντισταθεί στο μισθολόγιο χαρτζιλίκι. Δεν είμαστε ένα βήμα πριν την εξαθλίωση, βιώνουμε ήδη την εξαθλίωση.

Αν έχουν λίγη τσίπα πάνω τους,
αν έχουν λίγη περηφάνεια,
αν έχουν πια σιχαθεί να είναι φερέφωνα,
αν θέλουν ένα κοινό μέτωπο με γονείς, μαθητές, λοιπούς εργαζομένους
μια λύση και μοναδική υπάρχει:
ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Βασίλης Παπαδημητρίου

2 σχόλια:

  1. Έχει δίκιο ο άνθρωπος.
    Το μόνο που θα σώσει τη χώρα τούτη τη στιγμή είναι μια ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, διαρκείας. Όλο το δημόσιο είναι με μισθούς πείνας, χώρια τους απολυμένους. Μιλάμε για σφαγή. Με τέτοιους μισθούς θα αιμοραγήσει η αγορά. Τα μαγαζιά θα κλείσουν. Το ίδιο και οι υπηρεσίες. Θα ψωνίζουμε μόνο απ' τα κινέζικα και τους πάγκους της Λαικής. Όλοι ενωμένοι δημ. υπάλληλοι, ιδιωτικοί(που καταργούν τον κατώτατο μισθό), καταστήματα, ταξί κλπ, όλοι στο δρόμο. Να παραλήσει η χώρα. Αλλιώς θα ξυπνήσουμε μια μέρα και θα είμαστε ζητιάνοι και ξεσπιτωμένοι (λόγω ΔΕΗ- χαρατσιού).
    Ας τα παίξουμε όλα για όλα.
    Ας δείξουμε ότι δεν είμαστε ραγιάδες. Εγώ προχτές δεν απήργησα, ούτε θα ξανααπεργήσω σε πουλημένες απεργίες, τους το έχω δηλώσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.