# #

30 Νοε 2012

Πόσες εκκλησίες υπάρχουν στην υπέροχη, αλλά άκρως βλακώδη χώρα μας...;


“Ιεροί” ναοί - νοσοκομεία…



Από περιέργεια έψαξα να βρω πόσες εκκλησίες υπάρχουν  στην υπέροχη, αλλά άκρως βλακώδη χώρα μας. 

Ακούστε λοιπόν, μιά πρόχειρη έρευνα σ’ αυτόν τον ιστότοπο τι απεκάλυψε: 

Μόνο στην Αττική έχουμε περ. 960 εκκλησίες! Δειγματοληπτικά έψαξα κι άλλες περιοχές και να τι βρήκα:

  • Περιοχή Θεσσαλονίκης: 47
  • Κέρκυρα: 19
  • Μαγνησία: 22
  • Ν. Ρεθύμνης: 25
  • Ν. Λασηθίου: 42
  • Ν. Κυκλάδων: 34
  • Ν. Χανίων: 33
  • Ν. Ηρακλείου: 50
Ο ιστότοπος περιλαμβάνει όλους τους νομούς και δίνει αριθμό εκκλησιών ανά νομό και ανά περιοχή νομού. Δεν μέτρησα τον συνολικό αριθμό εκκλησιών σε όλη τη χώρα, αλλά με βάση τα παραπάνω μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο μέσος αριθμός ανά νομό (χωρίς την Αττική που σπάει χοντρό ρεκόρ) πρέπει να είναι γύρω στις 25. 
Με 50 νομούς μας κάνει 1.250 + 960 = 2.200. Κι αυτά χωρίς να υπολογίσουμε τα άπειρα μοναστήρια, τα παρεκκλήσια νοσοκομείων, πανεπιστημίων, στρατοπέδων και άλλων ιδρυμάτων, χωρίς τα νεκροταφεία, χωρίς των “ετεροδόξων” (50 τους αναφέρει) χωρίς της Αρμένικης κοινότητας (10), χωρίς τα τζαμιά της Θράκης, τις συναγωγές και άλλα παπαδίστικα ιδρύματα. 

Φυσικά δεν υπολογίζουμε και τα άπειρα ξωκλήσια, τάματα ναυτικών ή άλλων (αφελών πιστών) που, αν και γραφικά, δεν παύουν να είναι μονάδες κοροϊδίας και απάτης.

Δεν ξέρω πόσοι ρασοφόροι κάθε βαθμού “υπηρετούν” (“παρασιτούν” πιο σωστά) σε όλες αυτές τις εκκλησίες, αλλά  η αλήθεια είναι ότι όλες αυτές οι χιλιάδες τόπων λατρείας του ανύπαρκτου καταναλίσκουν τεράστιους πόρους, που δεν προέρχονται μόνο από τις συνδρομές των (αφελών, κατ’ εμέ) πιστών, αλλά και από τον κρατικό προϋπολογισμό που πληρώνουμε όλοι μας, είτε πιστεύουμε είτε όχι. 

Ας σημειωθεί ότι, με απόφαση “Μπένυ” όταν ήταν υπουργός οικονομικών, καμία περικοπή μισθού δεν επιβλήθηκε στους μισθούς του παπαδαριού. Ούτε. φυσικά, καμία φορολογική υπηρεσία τους επέβαλε να κόβουν αποδείξεις για τα τεράστια ποσά που εισπράττουν ως “τυχερά”  σε γάμους, κηδείες, βαφτίσια, ευχέλαια, τρισάγια, αγιασμούς, και άλλες κοροϊδίστικες “εργασίες” των οποίων τα ονόματα αγνοώ. 

Πρέπει να τους δείτε πώς πηδούν από τάφο σε τάφο στα νεκροταφεία, για να μουρμουρίσουν διάφορα ακατάληπτα και να τσεπώσουν χοντρά χαρτονομίσματα. 

Μέσα σε μιά ώρα μπορεί να εισπράξουν μπαξίσια από 10-20 (αφελείς) συγγενείς που νομίζουν ότι θα βοηθήσουν την ψυχή του πεθαμένου να “αναπαυτεί” καλλίτερα με το  μουρμούρισμα διαφόρων ανοησιών από τους αγύρτες και αισχρούς φοροφυγάδες μαυροντυμένους κηφήνες!

Πάμε στην άλλη μεριά τώρα: 
130 τα δημόσια νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Κι αυτά ΠΡΙΝ από τη συρρίκνωσή τους. 
Τα περισσότερα επαρχιακά μικρά, χωρίς σπουδαίο εξοπλισμό, που στέλνουν τις κάπως σοβαρές περιπτώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο στα Γιάννενα ή στην Πάτρα, εκεί, δηλαδή που υπάρχουν τα πανεπιστημιακά. 

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό εξαντλούνται στη δουλειά, με τραγικές υπερωρίες και εφημερίες, πληρώνονται (όταν έχουν τέτοια τύχη) με μισθούς κοροϊδίας, χωρίς επάρκεια υλικών και φαρμάκων, χωρίς τα τερατώδη “τυχερά” κι αν τύχει να δεχτούν κανά φακελάκι από άρρωστο τους περιμένει ο εισαγγελέας και τα κανάλια!

Αθάνατη Ελλάδα της βλακείας και της αφέλειας!

16 σχόλια:

  1. ποιο ακριβως ειναι το προβλημα σου κομπλεξικε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕ ΠΑΝΕΞΥΠΝΕ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ IQ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ...ΠΟΥ ΣΕ ΒΡΗΚΑΝΕ: ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ...ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΡΟΙ...ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΣΕΙ...ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕ ΠΑΝΕΞΥΠΝΕ...ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΙ ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΚΑΝΕ...ΚΑΙ ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ...ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ...ΤΡΕΞΕ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ...ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ...ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι η εκκλησία δίνει φαγητό στους πεινασμένους σήμερα, δεν έχει καμία σχέση με την χρησιμότητά της και την αλήθεια των ισχυρισμών της περί θεού, αγίων και άλλων ...δημοκρατικών δυνάμεων! Επί πλέον, η σημερινή της δραστηριότητα, αν και χρήσιμη, είναι, πιθανό, ένας τρόπος προσέλκυσης "πιστών". Είναι δουλειά του κράτους να ανακουφίσει τη δυστυχία κι επειδή το κράτος που έχουμε είναι για τα σκουπίδια, εκεί βρήκε η εκκλησία έδαφος να δράσει και να κάνει τις δημόσιες σχέσεις της. Αυτή η "υπηρεσία" που προσφέρει σήμερα δεν μπορεί να την απαλάξει από τις ευθύνες για την τεράστια απάτη που διαπράττει διασπείροντας ηλίθια ψέματα ούτε για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει εναντίον της ανθρωπότητας, ανά τους αιώνες. Εσύ παίρνεις μιά απομονωμένη στιγμή προσφοράς για να δικαιολογήσεις όλες τις από 20+ αιώνες μισερές πράξεις των παπάδων. Κράτος χρειαζόμαστε, σχολεία, νοσοκομεία και όχι εκκλησίες. Γιατρούς και δασκάλους και όχι ρασοφόρους κρετίνους (στην καλλίτερη περίπτωση). Αυτοί που έφτιαξαν τις χιλιάδες εκκλησίες είναι απλώς παραπλανημένοι. Θύματα των ψευδολογιών και της άκρατης μανίας των ρασοφόρων για εξουσία βασισμένη σε παραμύθια για μικρά παιδιά! Δυστυχώς έχουν καταφέρει να παραπλανήσουν το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου. Δυστυχώς!

      Διαγραφή
    2. ρε παιρνουν επιδομα απο το κρατος για να μοιραζουν σισιτιο οι αρχικλεφτες με τα ρασα............

      Διαγραφή
    3. Αν γουστάρεις παπάδες , καλόγριες και λοιπες μούμιες να τις πάρεις σπίτι σου και να τις πληρώνεις απο την τσέπη σου βλαμμένε.

      Διαγραφή
  3. κατι δεν παει καλα με την ερευνα!

    συγκεκριμενως αναφερει οτι στον νομο Κυκλαδων υπαρχουν "Ν. Κυκλάδων: 34 εκκλησιες"
    εννοει προφανως χριστιανικοι ναοι [εκκλησια ειναι συναθροισις ανθρωπων και ΟΧΙ κτιριο]

    επειδη εχω ζησει αρκετα στην νησον Θηρα [σαντορινη για τα ξενοδουλα βοδια] σας αναφερω οτι μονο σε αυτο το μικρο νησι των 7.500 χιλ κατοικων υπαρχουν περισσοτεροι απο 300 ναοι χριστιανων [εκκλησιες]
    το επισημο σαιτ της Θηρας [σαντορινη] αναφερει οτι εχει περισσοτερα απο 250.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ έχω αυτή την υποψία. 'Ισως η έρευνα βασίστηκε στην καταμέτρηση των μεγαλύτερων εκκλησιών και όχι των μικρών όπως τα ξωκλήσια που δεν λειτουργούν.

      Διαγραφή
  4. >MacGyver: Επειδή είμαι ο αρχικός συντάκτης της ανάρτησης (ίσως και κομπλεξικός, δεν το αποκλείω...) νόμιζα ότι τα έγραψα αρκετά καθαρά για να καταλάβει ο αναγνώστης ποιό είναι το πρόβλημά μου. Αν δεν το κατάλαβες δεν φταις εσύ, αλλά εγώ που δεν ξέρω να γράφω. Συγνώμη που σε ταλαιπώρησα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Heliotypon ξέρεις κάτι; παραβλέπεις κι εσυ όπως και ο κομπλεξικός συντάκτης την ψυχολογική πλευρά του ανθρώπου. γιατί άραγε θρησκεύουν 5 δις άνθρωποι; ιδιαίτερα παραβλέπεις την ελληνική ιστορία και την προσφορά της εκκλησίας σε όλους τους αγώνες. αν νομίζεις ότι ο λαός δεν ξέρει την προσφορά των ρασοφόρων είσαι απατημένοσ λόγω αγραμματοσύνης στηριγμένος σε βιβλία μερικών κρετίνων πλήρως αντιεπιστημονικά... ένα σου λέω μόνο...ξέρεις από αρχεία ιστορικά του κράτους; εκεί είναι οι απαντήσεις στα πρωτότυπα έγγραφα, όμως που να καταλάβεις άμα είσαι ένας θαυμάσιος ζαχαροπλάστης αλλά όχι επιστήμονας ιστορικός...ξέρεις τι απαντήσεις υπάρχουν στα ΓΑΚ, στο ΑΑΕΒΕ; αν δεν ξέρεις τι είναι αυτά δεν είσαι ιστορικός, δεν έχεις δικαίωμα να διαγράφεις γιατί μπροστά σε έναν ειδικό μετατρέπεσαι σε πανίβλακα όπως είπε και ο παραπάνω ανώνυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θρησκεύουν γιατί φοβούνται και θέλουν να πιαστούν από κάπου. Αυτό δεν κάνει λιγότερο μαλακισμένη την όποια θρησκεία. Επίσης, στις περισσότερες εκκλησίες οι άποροι ταΐζονται από δωρεές και εθελοντική εργασία ενοριτών, όχι από το παπαδαριό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι "ιεροί ναοί" είναι πολλοί περισσότεροι, δεν έχει όλους τους ναούς και δεν έχει και όλες τις περιοχές, παίζει δηλαδή να είναι και διπλάσιος ο αριθμός.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Ανώνυμος2 Δεκεμβρίου 2012 - 5:29 μ.μ." λίγο επιθετικός, αλλά απόλυτα σωστός!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τώρα μπερδεύτηκα με του ανώνυμους... Απαντώ στον Ανώνυμο της 2/12/12:
    Ανέκαθεν η βλακεία στον κόσμο ήταν πολύ διαδεδομένη ιδιότητα. Η συντριπτική πλειοψηφία της ανθρωπότητας κουβαλάει απίστευτα αποθέματα βλακείας και αυτό γίνεται φανερό από την ιστορία της ανθρωπότητας και τα ανουσιουργήματα που έχουν διαπραχθεί από τους βλάκες εις βάρος και των ιδίων των βλακών. Οι τελευταίοι αιώνες δεν μας ξημέρωσαν με λιγότερους βλάκες. Μπορεί να υπάρχουν μεγαλοφυίες στον κόσμο (πάντοτε υπήρχαν), αλλά είναι απίστευτα λίγες. Είναι φανερό στον οποιονδήποτε σκέφτεται, έστω και λίγο, ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση φοβερής και νηπιακής ανωριμότητας. Το ότι ένα μεγάλο πλήθος του πληθυσμού της γης λειτουργεί έτσι ή αλλιώς, δεν νομιμοποιεί τη λειτουργία αυτή ούτε της δίνει πιστοποιητικά ορθότητας. Οι περισσότεροι ρωμαίοι λάτρευανν τις θηριομαχίες και τις σφαγές στο ιπποδρόμιο. Νομιμοποιεί αυτό τα εγκλήματα των αυτοκρατόρων; Μην νομίζεις ότι σήμερα βρισκόμαστε σε πολύ μεγάλη απόσταση από την εποχή της κυριαρχίας της Ρώμης. Η ποιότητα βρίσκεται πάντα σε ελάχιστη ποσότητα και αυτό ισχύει και για τις διανοητικές δυνάμεις των ανθρώπων. Μπορεί να ακούγεται ότι εγώ πλασάρομαι ως ανήκων στους ποιοτικούς ή τους ευφυείς, αλλά δεν έχω τέτοια ιδέα για μένα. Απλώς, νομίζω ότι σε ορισμένους τομείς έχουν μισανοίξει τα μάτια μου, ενώ σε άλλους είναι παντελώς κλειστά. 'Οσο για την ιστορία και τη συνεισφορά της εκκλησίας, ακόμη κι αν αυτό είναι αλήθεια (που δεν φαίνεται να είναι, μιά και οι παπάδες το συμφέρον τους φρόντιζαν και συνήθως έπαιρναν το μέρος του σουλτάνου) δεν σημαίνει τίποτε για την πιθανότητα να εκπροσωπούν κάτι υπαρκτό. Παραμύθια λένε όπως και όλες οι άλλες θρησκείες (η καθεμία τα δικά της) και εκμεταλλεύονται την αφέλεια και τόν φόβο του θανάτου για να ευδοκιμούν. Πιστεύεις πως μιά οργανωμένη και ευφυής κοινωνία πρέπει να ζει με τις θεωρίες που κανείς ποτέ δεν διαπίστωσε την αλήθεια και ορθότητά τους; Ανάσταση, παρθενογένεση, θαύματα και άλλες αηδίες παραμένουν παραμύθια και προέρχονται μόνο από την φαντασία των επιτηδείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. >Δρ Τσαντάκιας: Κι εγώ αυτή την εντύπωση έχω. Μικρά μου φαίνονται τα νούμερα. Πιθανότατα είναι πολλαπλάσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μονο το γεγονος οτι ο αριθμος των ιερων ναων ειναι πολλαπλασιο αυτου των εκπαιδευτικων μοναδων και μοναδων υγειας ΜΑΖΙ σημενει ηδη πολλα. Εξω η βρομουποκρισια της εκκλησιας σας απο τους φορους μου. Εξω η απαρχαιομενη πιστη σας απο ταμυαλα των παιδιων μουμ μπορουν να αποφασισουν μονα τους οταν γινουν 18. Και ερχεται ο καθε λοβοτομημενος πιστος να με κραξει. Η απαντηση μου? Χυνω πανω στις εικονες σας μπασταρδια. Το μπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.