# #

27 Αυγ 2010

Συνάδελφοι οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών μας σωματείων είναι ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΕΣ! Χαϊδεύουν το μάγουλο της κυβέρνησης που οι ίδιοι στήριξαν και καλούν απλά σε κινήσεις εκτόνωσης τον εκπαιδευτικό κόσμο.

ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.


«Πρώτα η υποκρισία, μετά η αλαζονεία και στο τέλος το μπάχαλο!», του Ανδρέα Κατσούλα

Ο παππούς μου ήταν δάσκαλος.
Από εκείνον έμαθα τα πρώτα μου γράμματα, κόλλησα το «μικρόβιο» του δάσκαλου και επέλεξα να γίνω κι εγώ δάσκαλος. Θυμάμαι πολλές φορές, όταν μας μάζευε όλα τα εγγόνια και μας ανιστορούσε όσα έζησε ως δάσκαλος, όσα έζησε πολεμώντας στα βουνά της Αλβανίας τους Ιταλούς φασίστες και αργότερα τους Γερμανούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Ο παππούς μου ανταμείφθηκε από την ελληνική πολιτεία για τις υπηρεσίες του προς την πατρίδα: 10 χρόνια εξορία, ξύλο, διωγμοί, ταπεινώσεις ...στέρηση βαθμού στον ελληνικό στρατό και καθαίρεση διότι ήταν «προδότης» της πατρίδας! Συνεχίζω.

Τα γράμματα τα αγάπησα. Ο θείος μου ήταν δικηγόρος. Με έμαθε πολλά. Με έμαθε να γράφω, μου κόλλησε το «μικρόβιο» του «συγγράφειν». Εξαίρετος άνθρωπος και με οξύ πνεύμα. Να είσαι καλά καλέ μου θείε!

Εκείνος όμως που στάθηκε πνευματικός μου πατέρας ήταν ο δάσκαλός μου στα λυκειακά φροντιστηριακά μου έτη. Ο Λάμπρος της καρδιάς μου, ο δεύτερος πατέρας μου. Εκείνος μου κόλλησε το «μικρόβιο» του «διδάσκειν». Έμαθα τόσα που σε 200 πανεπιστήμια να πήγαινα δεν θα τα μάθαινα ποτέ. Έμαθα να αντιμετωπίζω με την ίδια αξία όλα τα παιδιά, να είμαι πάνω απʼ όλα φίλος και συνεργάτης μαζί τους, κοντά τους όποτε με χρειάζονται. Έμαθα να ακούω κατευθείαν μέσα στην ψυχή τους, να νιώθω κάθε στιγμή τους και να παραμένω πάντα μαζί τους κι εγώ παιδί. Του χρωστώ τα πάντα. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχούλα του!

Στην πορεία μου ως τώρα γνώρισα πολλούς και αξιόλογους συναδέλφους. Από όλους είχα κάτι να πάρω και μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, χρόνο το χρόνο προσπαθούσα να γίνω και καλύτερος. Τώρα θα αναρωτιέστε πώς κολλάνε όλα αυτά; Κυρία υπουργέ της ελληνικής Παιδείας, κύριοι υπουργοί της Παιδείας όλων των ετών και κυβερνήσεων ξέρετε τι κοινό είχαν όλοι οι παραπάνω; ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΑΣΕΠ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΕΣ!

Ήταν, και πολλοί εξακολουθούν να είναι ακόμα, άνθρωποι που αγάπησαν τα παιδιά, το σχολείο και την πατρίδα περισσότερο από εσάς τους εθνοπατέρες που διατυμπανίζετε ότι θα σώσετε το έθνος και την Ελλάδα και κάθε μέρα τη βουλιάζετε ακόμα περισσότερο στο χάος και την ανασφάλεια.

Ήταν και είναι άνθρωποι που ό,τι έγιναν έγιναν με τον ιδρώτα του προσώπου τους, μοχθώντας καθημερινά να μάθουν εσάς, εμάς, όλους μας γράμματα. Είναι εκείνοι χάρη στους οποίους γίνατε εσείς σήμερα υπουργοί και διαφεντεύετε αυτόν τον τόπο. Και έγιναν χωρίς να υπηρετούν κόμματα και κλαδικές. Δεν τους ανέδειξαν κομματικά επιτελεία, δεν διορίστηκαν με μέσο ή με εντολή πρωθυπουργού, δεν υπηρέτησαν τα κομματικά όργανα για να γίνουν κάτι, δεν ήταν ανεπάγγελτοι πολιτικάντηδες, δεν ήταν ψεύτες, δεν ήταν υποκριτές.Μιλάτε για αξιοκρατία εσείς που κάνατε παντιέρα το ρουσφέτι και το βύσμα; Μιλάτε για αξιοκρατία εσείς που καταντήσατε την Ελλάδα και τις δημόσιες υπηρεσίες πολιτικό παραμάγαζο; Ποιος ΑΣΕΠ και ποιος διαγωνισμός μπορούν να διδάξουν ήθος, αγάπη για το λειτούργημα που επιτελεί ο εκπαιδευτικός; Έχετε μπει όλοι εσείς σε σχολική τάξη που τώρα σας πήρε ο πόνος και τσιρίζετε αριστερά και δεξιά «Πρώτα ο μαθητής»; Για ποιον μαθητή μιλάτε, όταν αποφασίσατε με το έτσι θέλω να αφήσετε γυμνά τα σχολεία λέγοντας ψέματα για δήθεν υπεράριθμους εκπαιδευτικούς; Ποιος δουλεύει ποιον τελικά σε αυτόν τον τόπο; Πού βρέθηκαν ξαφνικά 180.000 εκπαιδευτικοί; Μήπως εννοείτε ανάμεσα σε αυτούς το διοικητικό προσωπικό (Διευθυντές, προϊσταμένους, υπαλλήλους γραφείων και διευθύνσεων, σχολικούς συμβούλους κλπ.); Και ποιοι άραγε θα υπηρετούσαν σε αυτές τις θέσεις αν όχι εκπαιδευτικοί; Υπάλληλοι της καθαριότητας των δήμων; Μήπως ανάμεσα στους 180.000 συμπεριλαμβάνονται και όσοι υπηρετούν στο εξωτερικό; Για βάλτε τα κάτω να δείτε πόσοι μένουν να υπηρετήσουν στις σχολικές αίθουσες. Γιατί κύριοι τόσα ψέματα στον ελληνικό λαό; Γιατί παρουσιάζετε τον έλληνα εκπαιδευτικό σαν τεμπέλη, αδιάφορο και πάμπλουτο; Ζητάτε επίμονα να μάθετε γιατί οι καθηγητές και οι δάσκαλοι κάνουν «ιδιαίτερα» όταν σας διαφεύγει το αυτονόητο: είναι απίθανο εκείνος που παίρνει 12.000 ευρώ το μήνα και διορίστηκε από ένα κόμμα να αντιληφθεί πώς είναι να ζεις τετραμελή οικογένεια με 1300 ευρώ!
Καταφέρατε να στρέψετε σε μια ολόκληρη κοινωνία τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης και τώρα ως νέοι Νέρωνες καθόσαστε να απολαύσετε τα αποκαΐδια των ολέθριων πολιτικών σας. Ποιος ασκεί την εξουσία σε αυτόν τον τόπο από το 1974 και μετά; Ποιοι έχουν τις ευθύνες για όλα όσα κατηγορείτε σήμερα τον ελληνικό λαό; Μου θυμίζετε τις συμμορίες των κακοποιών που αφού συλληφθούν αρχίζουν και ρίχνουν το φταίξιμο ο ένας στον άλλο.

Ποιος το 1998 κατήργησε την επετηρίδα με το πρόσχημα της αναξιοκρατίας τη στιγμή που κάποιοι άλλοι εφαρμόζοντας μια άλλου είδους αξιοκρατία διόριζαν «ημέτερους» στις δημόσιες υπηρεσίες; Ποιος αλήθεια καθιέρωσε το καθεστώς των αποσπάσεων σε πολιτικά γραφεία; Γιατί πάντα πρέπει να φταίει ο εργαζόμενος; ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΗΣΥΧΟΥΣ; Και κάτι τελευταίο. Βλέπω αυτές τις μέρες συναδέλφους να εκλιπαρούν στην κυριολεξία για να μας διορίσουν! Θεωρώ πως με τα παρακάλια και τις διαμαρτυρίες δεν λύνεται το θέμα. Συνάδελφοι οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών μας σωματείων είναι ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΕΣ! Χαϊδεύουν το μάγουλο της κυβέρνησης που οι ίδιοι στήριξαν και καλούν απλά σε κινήσεις εκτόνωσης τον εκπαιδευτικό κόσμο. Αλήθεια κ. Πεππέ και κ. Μπράτη έχετε το θάρρος να κλείσετε τα σχολεία από τις 13 Σεπτέμβρη και μετά όταν το μπάχαλο που θα έχει δημιουργήσει η κ. Υπουργός δεν θα έχει προηγούμενο; Και επιπλέον πώς αγαπητοί συνάδελφοι περιμένετε να αλλάξουν τα πράγματα όταν το χειμώνα που μας πέρασε σε κάθε κινητοποίηση του κλάδου συμμετείχε το 1/20; Δυστυχώς κάποιοι μου θυμίζουν το ανέκδοτο με εκείνους που αφού άνοιξαν τις πόρτες για να μπουν οι κλέφτες στο σπίτι τους μετά διαμαρτύρονταν γιατί τους κλέβουν!

Φωνάζει ο πρωθυπουργός ότι κινδυνεύει η συνταγματική νομιμότητα από τις αντιδράσεις του λαού. Καλά δεν περίμενα να γνωρίζετε το Σύνταγμα απʼ έξω, αλλά εκείνο το έρμο το άρθρο που αναφέρει ότι το δικαίωμα των πολιτών στην εργασία είναι καθολικό για όλους τους Έλληνες δεν το έχετε διαβάσει; Πάψτε λοιπόν να εμπαίζετε τον ελληνικό λαό, τέρμα τα παραμύθια.
ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΚΑΘΟΣΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΘΟΤΑΝΕ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΩΣ ΕΠΑΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ!!!
 ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΑΖΟΝΙΚΑ ΦΟΡΤΩΝΕΤΕ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΣΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ!

ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΙΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ!!!

Κατσούλας Ανδρέας,
Φιλόλογος - Ιστορικός
Ένας αγανακτισμένος και αδιόριστος επί 18 έτη εκπαιδευτικός!                                          ...http://kdpaideia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.