# #

23 Αυγ 2010

Γιατι να σωσουμε μια χωρα που δεν "θελει να σωθει" ? ? ? ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΛΟΒΑΚΩΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ???

Με αιχμές για τους Έλληνες πολιτικούς, η Σλοβακία επιμένει στο «όχι» για τη στήριξη



Ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας Μίκουλας Ντζουρίντα υπεραμύνθηκε σε συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα την απόφαση της χώρας του να μην...
συμμετάσχει στο...
Μηχανισμό Στήριξης της Ελλάδας, ενώ αφήνει και αιχμές κατά των Ελλήνων πολιτικών.

Μιλώντας στην εφημερίδα...

Die Presse am Zontag υπογράμμισε ότι «η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα είναι ένα λάθος» μακροπρόθεσμα, διότι, όπως λέει, στηρίζει πολιτικούς, οι οποίοι έφθασαν το ύψος του χρέους από το 25% του ΑΕΠ το 1980, στο 150%.
Προσθέτει ακόμη «ότι είναι απλό να είναι κανείς λαϊκιστής, να συσσωρεύει χρέη και να αγοράζει τους ψηφοφόρους. Δυστυχώς υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη μία έντονη τάση στην κατεύθυνση του λαϊκισμού και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο».

Ο Σλοβάκος υπουργός αρνείται πως, χωρίς τη βοήθεια προς την Ελλάδα θα βρισκόταν σε κίνδυνο η σταθερότητα του ευρώ, και θέτει ο ίδιος το ερώτημα, εάν δεν είναι οι τράπεζες που βγαίνουν κερδισμένες από τη βοήθεια στην Ελλάδα και επιπλέον το ερώτημα, «σε ποιόν άραγε δίνεται αυτή η βοήθεια, σε υπεύθυνους ή ανεύθυνους πολιτικούς».
Ως προς τις συνέπειες για τη Σλοβακία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τη στάση της αυτή, της παραβίασης της αρχής της αλληλεγγύης, ο κ. Ντζουρίντα αναφέρει πως για τον ίδιο αλληλεγγύη σημαίνει βοήθεια πλουσίων ανθρώπων προς πτωχούς και πως στην περίπτωση της Ελλάδας, το εκεί κατά κεφαλή εισόδημα είναι σχεδόν διπλάσιο εκείνου στη Σλοβακία.

Ο Σλοβάκος υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει στη συνέντευξή του πως η σημερινή κυβέρνηση της χώρας δεν ήταν εκείνη που συναίνεσε στη βοήθεια προς την Ελλάδα και ως εκ τούτου δεν προκύπτει παραβίαση της αρχής τήρησης συμφωνιών, για να συμπληρώσει, πως εάν δεν δινόταν γενικά βοήθεια στην Ελλάδα αυτό θα ήταν καλύτερο για την οικονομία στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι ανώτατοι παράγοντες της ΕΕ, μεταξύ τους και ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, είχαν εκφράσει τη έντονη δυσαρέσκεια τους για τη στάση της Σλοβακίας, προειδοποιώντας ότι «παίζει με τη φωτιά».

...http://dinatos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.