# #

26 Αυγ 2010

..Επιτελους αξιοποιηση του υγροβιοτοπου στους Ν.Πορρους Πιεριας...Μια αξιεπαινη προσπαθεια επιστημονικης ομαδας


Μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια που αξίζει προσοχής
Κάτι τρέχει στον υγροβιότοπο των Ν. Πόρων Πιερίας….
Εδώ και ενάμισι χρόνο περίπου ο υγροβιότοπος των Ν. Πόρων στο νότιο τμήμα του νομού Πιερίας, από μια εγκαταλειμμένη περιοχή, η οποία είχε μετατραπεί σ’ έναν απέραντο σκουπιδότοπο και αυθαίρετο παρκινγκ, όπου ο κάθε επισκέπτης και κάτοικος της περιοχής έκανε ότι ήθελε (παράνομη βόσκηση, γεωργία, αλιεία και κυνήγι), μια ομάδα ανθρώπων με όραμα, φαντασία και περιβαλλοντική ευαισθησία, άρχισαν να δημιουργήσουν ένα πρότυπο Ιχθυοτροφικό – Οικοτουριστικό πάρκο.
Μια πρωτοβουλία, η οποία σκοπεύει στην ανάδειξη μιας περιβαλλοντικά ευαίσθητης περιοχής, όπου θα λαμβάνουν χώρα ενέργειες περιβαλλοντικής αγωγής, οικοτουριστικής αναψυχής και παραγωγής υψηλής βιολογικής αξίας ψαριών και καρκινοειδών, με επιστημονική παρακολούθηση και τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον εφαρμογών.
Ελπίζουμε αυτή η προσπάθεια να στεφθεί με επιτυχία γιατί έτσι θα καταστεί εφικτή η κατανόηση απ’ όλους μας (και κυρίως από τις νέες γενιές) ποιος είναι ο ρόλος των υγροβιοτόπων και γιατί πρέπει να τους προστατεύουμε.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια θα βρει τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, ανεξάρτητα από μεμονωμένες αγκυλώσεις και συμφέροντα, διότι η ανάδειξη του υγροβιοτόπου θα είναι προς όφελος όλων, καθιστώντας την περιοχή της νότιας Πιερίας επισκέψιμο προορισμό όλο το χρόνο.
Θα ενημερώνουμε για οτιδήποτε καινούργιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.