# #

1 Ιουν 2012

Η Ελίτ τρέμει...Tο πείραμα απέτυχεthumb

Μήπως τελικά βρισκόμαστε λίγα βήματα πριν να συμβεί το αναπόφευκτο; 
Δηλαδή το ευρώ να υποστεί την ολοκληρωτική του κατάρρευση; 
Και τελικά μήπως ήρθε η ώρα να δούμε επιτέλους  το τέλος της ηγεμονικής στάσης των πρώην αποικιοκρατών;
Ποιος ξέρει; 
Εκείνο που ξέρουμε πλέον είναι ότι σε κάθε περίπτωση ένα τέτοιο γεγονός δεν θα το έχει δημιουργήσει η χώρα μας αλλά η αδιαλλαξία και η επιμονή των κερδοσκόπων για περισσότερη συσσώρευση χρήματος στα ταμεία του!
Το πείραμα τους απέτυχε τους στόχους του και ο ποντικός έγινε θηρίο και ξεσκέπασε τις καταστροφικές τακτικές τους …
Ο μεγαλύτερος φόβος τώρα των τεχνοκρατών που ελέγχουν την Ελλάδα δεν είναι τι θα απογίνει ο ελληνικός λαός σε περίπτωση που θα κλιμακωθεί το φαινόμενο των μαζικών αναλήψεων και του γενικευμένου πανικού που θα προκύψει από μια πιθανή έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.
Αυτό που φοβάται περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο η διεθνής τραπεζική ελίτ είναι η πιθανότητα ανάκαμψης της Ελλάδας μετά από την αποχώρησή της από το κοινό νόμισμα και το τι θα επακολουθήσει μόλις η Ελλάδα αποτελέσει πρότυπο για άλλα κράτη, εξωθώντας τα και αυτά να βγουν από την ευρωζώνη.
Άλλωστε καθόλου τυχαία δεν είναι η δήλωση του Kit Juckes, διοικητικού στελέχους και διευθυντή του τμήματος ξένου συναλλάγματος της τράπεζας Société Générale ο οποίος τόνισε ότι «Η ελίτ προτιμά να δει την Ελλάδα να φτάσει στο στάδιο της αποσύνθεσης και να μετατραπεί σε υποτελή χώρα παρά να της επιτρέψει αυτή η ελίτ να βγει από την ευρωζώνη και να επανακτήσει την οικονομική ανεξαρτησία της».
Την ίδια ώρα πληθαίνουν μέρα με τη μέρα τα δημοσιεύματα που λένε ότι η συνταγή της τρόικας δεν έχει ποτέ στόχο να βοηθήσει την χώρα μας να σταθεί στα πόδια της…  
Σε έρευνά της η αμερικανική εφημερίδα New York Times περιγράφει, την λεηλασία της Ελλάδας μέσω της δανεικής σύμβασης και του Μνημονίου επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «Τη στιγμή που η συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση είναι αβέβαιη, η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δισεκατομμύρια ευρώ ως έκτακτη βοήθεια από μία αποκαλούμενη τρόικα δανειστών που επιβλέπει τη διάσωσή της. 
Αλλά σχεδόν καθόλου από αυτά τα χρήματα δεν πηγαίνουν στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πληρώσει για ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες. Αντίθετα, διοχετεύονται κατευθείαν πίσω στη τσέπη της τρόικα»
Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και η επισήμανση του οικονομικού παράγοντα της Αυστρίας, Χάνες Αντρος ο οποίος λέει ότι το  «πακέτο σωτηρίας» της Ελλάδας είναι μια  «απερίσκεπτη θεραπεία», που θα μπορούσε να στείλει τον ασθενή ακόμη και στον θάνατο, καθώς, χωρίς θεραπεία των αιτίων, η «επιβληθείσα, υπερβολική, εξαναγκαστική λιτότητα», δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση ενώ καταγγέλλει ότι «Έτσι κι αλλιώς ούτε ένα ευρώ δεν έχει φτάσει στους Έλληνες, αφού η σωτηρία της Ελλάδας είναι μια σωτηρία των τραπεζών».
Και όμως τα τζιμάνια που συμμετείχαν στα σχέδια της τρόικας επιμένουν ότι η οικονομική πενία στην οποία μας έριξαν έγινε για το Καλό μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.