# #

1 Ιουν 2012

Τime: «Ο Τσίπρας είναι ο Έλληνας που κάνει την Ευρώπη να τρέμει»




Συνέντευξη στο περιοδικό ΤΙΜΕ έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα πολιτικά του σχέδια σχετικά με την επόμενη ημέρα των εκλογών.

«Πριν μερικές εβδομάδες ο 37χρονος Αλέξης Τσίπρας ήταν ένας μικρός πολιτικός της αντιπολίτευσης. 



Σήμερα διαταράσσει την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ – κόμμα που περιέχει από μετριοπαθείς σοσιαλιστές μέχρι σκληρούς κομμουνιστές – ενδέχεται να κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου», γράφει το περιοδικό TIME αναφερόμενο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, παραθέτοντας μία σύνεντευξη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταφέρει μία ...

έξυπνη πολιτική μεταμόρφωση από ηγέτη της ριζοσπαστικής αριστεράς σε σημαιοφόρο μιας αντιμνημονιακής και κατά της λιτότητας πολιτικής. Μπορεί και να κρατάει το μέλλον της Ευρώπης στα χέρια του. Το μόνο που του μένει να κάνει είναι να κερδίσει αρκετές έδρες».

Στη συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι «χρειάζονται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της Ελλάδας αλλά και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη». «Χωρίς όμως τη συμβολή των πολιτών δεν γίνονται. Οι αλλαγές θα γίνουν και στα υψηλά εισοδήματα» και τονίζει ότι «κάποιες αλλαγές χρειάζονται χρόνο και κάποιες μπορούν να γίνουν γρήγορα, όπως το μητρώο περιουσιακών στοιχείων».

«Όποιος κάνει ψευδή φορολογική δήλωση θα πρέπει να τιμωρείται με κατάσχεση μέρους της περιουσίας του», λέει σε άλλο σημείο. «Όταν έχουμε έναν ασθενή που του δίνουμε ένα φάρμακο που τον κάνει ακόμη χειρότερα δεν είναι λογικό να συνεχίζουμε να του το δίνουμε», τονίζει.

Στην ερώτηση αν η έξοδος από το ευρώ είναι μία πιθανή επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ απαντάει ότι «όχι, δεν είναι επιλογή μας η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Αυτό θα είχε άμεσα κακό αντίκτυπο στα χαμηλά εισοδήματα. Πιστεύουμε στην Ευρώπη της αλληλεγγύης. Η Ευρώπη δεν μας σώζει δίνοντάς μας νέα δάνεια για να αποπληρώσουμε τα προηγούμενα, μας κρατάει ομήρους μια καταστροφική πολιτικής».

«Η κα Μέρκελ φέρει μεγάλη ευθύνη για την ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ευρωζώνη και το ευρώ. Επιμένει σε μία αδιέξοδη πολιτική. Πρέπει να διδασκόμαστε από τα λάθη του παρελθόντος όπως το 1930 που οδηγηθήκαμε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», λέει σε άλλο σημείο αναφερόμενος και στις διαφορές της τότε Ευρωπαϊκής πολιτικής με τις πολιτικές του Ρούσβελτ που ακολούθησαν οι ΗΠΑ.

«Θέλουμε οι Ευρωπαίοι να δεχτούν ένα δίκαιο σχέδιο για την Ελλάδα, σήμερα μεγάλο μέρος του λαού έχει χάσει την αξιοπρέπειά του», δήλωσε και χαρακτήρισε τις αγορές με «κοπάδια άγριων ζώων που οδηγούνται από τα ένστικτά τους και δεν πρέπει να καταβροχθίσουν τις πολιτικές». Τόνισε επίσης ότι αν η Ευρώπη τηρήσει σκληρή στάση και θελήσει να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ, αυτό θα οδηγούσε σε ντόμινο και άλλων χωρών, αφού οι αγορές των κερδοσκόπων δεν έχουν όρια. 

defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.