# #

1 Ιουν 2012

Γ.Φίσερ: "Αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη η Ρωσία θα κυριαρχήσει στην Βαλκανική"


Ας προσέχατε..


Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ, προειδοποίησε ότι αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, αυτό θα σημάνει και το τέλος της ενσωμάτωσης των Βαλκανικών Χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κατ'αυτό τον τρόπο ανοίγει το δρόμο στην ισχυρή οικονομικά και στρατιωτικά Ρωσία, η οποία έχει και ισχυρούς θρησκευτικούς (Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία) ή πολιτικούς (Σερβία) δεσμούς να κυριαρχήσει στην Βαλκανική!



Σύμφωνα με τον Φίσερ,  η ευρωζώνη αποτελεί έναν πολιτικό σχεδιασμό και αν η Ελλάδα αποφασίσει να τον αφήσει, τότε θα προκληθούν μείζονα προβλήματα  εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Τι νομίζετε ότι θα κάνει η Ελλάδα μετά την έξοδό της από τη ευρωζώνη;


Η Αθήνα είναι έτοιμη να αναζητήσει άλλους εταίρους, στην προκείμενη περίπτωση είναι η Ρωσία η οποία δείχνει ετοιμότητα για αυτό, μια ετοιμότητα για την οποία δεν ομιλεί κανείς.

Στη συνέχεια θα πούμε αντίο στην διεύρυνση στην ανατολική Ευρώπη θα δοθεί τέλος στην ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων και τελειώσει η Ενωμένη Ευρώπη», είπε ο Φίσερ.
"Είναι μία τρέλα,μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές φωνές, ως προς την είσοδο της Τουρκίας αλλά τα Βαλκάνια είναι μια περιοχή στενά συνδεδεμένη με την Ευρώπη."

 «Η Γερμανία δεν πρέπει να αφήσει για τρίτη φορά μέσα σε εκατό χρόνια να αποσυντεθεί η Ευρώπη» είπε ο πρώην υπουργός σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera».

"Με ανησυχεί ότι αυτή η τακτική της Γερμανίας που δεν λειτουργεί και πηγαίνει κόντρα στη δημοκρατία, όπως φάνηκε και από τις εκλογές στην Ελλάδα, και τη Γαλλία.Το γνωρίζαμε και από τις πολιτικές του Χέρμπερτ Χούβερ και του καγκελάριου Heinrich Brüning στη Γερμανία της Βαιμάρης το 29 ότι πολιτική λιτότητας  σε καιρούς οικονομικής κρίσης προκαλούν ύφεση.

Οι πρώτοι που το ξεχάσαμε είμαστε εμείς οι ίδιοι. Τώρα η Γερμανία έχει οικονομική άνθιση αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει, και ήδη αλλάζει.

Το ευρώ είναι ένα σχέδιο πολιτικό. Δεν είχαμε ανάγκη ένα ενιαίο νόμισμα στις αρχές του 90, ήταν απλά ο καταλύτης για την Ευρωπαική ενοποίηση. Εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει θα υπάρξει κατάρρευση εμπιστοσύνης στις τράπεζες της Ιταλίας και της Ισπανίας ίσως και της Γαλλίας δηλαδή μια χιονοστιβάδα οικονομικήπου θα θάψει την Ευρώπη." 

Ο Γερμανός πολιτικός πρόσθεσε ότι η Γερμανία πρέπει να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο για να εξασφαλίσει και να εγγυηθεί την ευρωζώνη.

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.