# #

2 Ιουν 2012

Επιτέλους διαλέξτε τι θα λέτε κ. Βενιζέλο!



«Πάντα ζητούσαμε στη σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα να κινούνται σε επίπεδα σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο, αλλά η επιμονή της τρόικας υπαγορευόταν και από πιέσεις συγκεκριμένων κύκλων στην Ελλάδα που ακολούθησαν παρασκηνιακές διαδικασίες».

Αυτή η φράση του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά την συνάντησή του με την ΑΔΕΔΥ αναμένεται να συζητηθεί.

ΣΧΟΛΙΟ: 

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ, Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ: 

α) ότι η μέχρι τώρα διαπραγμάτευσή τους και οι υπογραφές τους έγιναν με την καθοδήγηση και επιβολή από παρασκηνιακές διαδικασίες συγκεκριμένων κύκλων.ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΕΙ!

β) ότι ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος έχει στενούς δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ προφανώς γιατί αυτό διόρισε ρουσφετολογικά τη σάρα τη μάρα και το κακό συναπάντημα στο δημόσιο τομέα μέχρι που τον βούλιαξε.

γ) ότι ο δεσμός αυτός παραμένει μεταξύ δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου και ΠΑΣΟΚ προφανώς γιατί τα "δικά τους παιδιά" δεν θα τ' ακουμπήσουν, αντίθετα τις ΔΕΚΟ δεν τις αγγίζουν.

και δ) τέλος ομολογεί για πρώτη φορά ότι δεν υπήρξε καλή διαπραγμάτευση και ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν ό,τι καλύτερο για την Ελλάδα, παρά το ότι πριν την προκήρυξη των πρώτων εκλογών ούρλιαζε ότι έκανε το καλύτερο δυνατό και πέτυχε τα αδύνατα με την υπογραφή του στα μνημόνια 1 και 2 και έπρεπε να του είμαστε και ευγνώμονες!

Διαλέξτε κύριε Βενιζέλο επιτέλους τι θα λέτε πριν και μετά τις εκλογές!!! μη γελιοποιείστε άλλο...

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος έχει στενούς και αδελφικούς δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι και παραμένουν, παρόλο που «μπορεί αυτή την περίοδο να ζούμε τη δυσαρέσκεια και την απαισιοδοξία και πολλές φορές την αγανάκτησή του».

«Το δίλημμα των επικείμενων εκλογών είναι αν θα πορευτούμε μόνοι μας, με τη γραμμή της μονομερούς καταγγελίας της δανειακής σύμβασης -που είναι παιχνίδι με τη φωτιά και που μπορεί να μας οδηγήσει είτε από επιλογή είτε από λάθος έξω από το ευρώ με τραυματικές συνέπειες- ή στη γραμμή της θαρραλέας αναθεώρησης, με θεμέλιο λίθο την παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
 

Αναφορικά με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη δημοσιονομική προσαρμογή, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα μπορούσε να παραταθεί «όσο γίνεται περισσότερο, ίσως και για τρία χρόνια»
 αν βρεθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία -όπως τόνισε- μπορούν να βρεθούν και συμπλήρωσε ότι πάνω σε αυτό μπορούν να οικοδομηθούν τα έξι σημεία για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης.

Αναφερόμενος στο δεύτερο σημείο της πρότασής του, «που αφορά σε μεγάλο βαθμό τον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο» ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι για τη συλλογική αυτονομία και τις εργασιακές σχέσεις 
«πάντα ζητούσαμε στη σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα να κινούνται σε επίπεδα σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο, αλλά η επιμονή της τρόικας υπαγορευόταν και από πιέσεις συγκεκριμένων κύκλων στην Ελλάδα που ακολούθησαν παρασκηνιακές διαδικασίες».

Υποστήριξε, ακόμη, ότι
 η εργασιακή εφεδρεία και η πρόβλεψη της δανειακής σύμβασης για συγκεκριμένο αριθμό μείωσης του προσωπικού, ήταν σημεία στα οποία επέμενε η τρόικα στη διαπραγμάτευση και τα οποία «εμείς δεν είχαμε αποδεχτεί, αλλά έπρεπε κάποια στιγμή να σταθμίσουμε τα δεδομένα, να δούμε αν πρέπει να υπογραφεί η σύμβαση για να μειωθεί το χρέος και να λάβουμε τα χρήματα ή αν έπρεπε να επιμείνουμε σε κάτι που θα μπορούσαμε να το θέσουμε στην πρώτη αναθεώρηση της σύμβασης».

1 σχόλιο:

  1. ΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΎΝΕ ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΌΣΟΙ ΈΧΟΥΝ ΓΝΏΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΕΒΆΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΊΖΕΙ ΠΑΝΤΟΎ ΣΤΟ ΔΥΧΤΙΟ

    https://www.youtube.com/watch?v=ZYGx924PMgU&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.