# #

12 Μαΐ 2010

Τα πειράματα ελέγχου του μυαλού της CIA στο φως


Τριάντα χρόνια πέρασαν από τότε που γράφτηκε. Σήμερα όμως, για πρώτη φορά, το αμερικανικό πεντάγωνο δίνει στη δημοσιότητα το απόρρητο μνημόνιο που περιγράφει την εμπλοκή της CIA στα περίφημα πειράματα ελέγχου του μυαλού, που γίνονταν σε όλη τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου. Προσοχή όμως, οι συνομωσιολόγοι ας μη χαίρονται. Δεν πρόκειται για σενάριο όπως της ταινίας Men Who Stare at Goats.

Πρόκειται για έγγραφο 17 σελίδων, διαθέσιμο ως pdf στο: http://www.wired.com/dangerroom/2010/05/chemical-concussions-and-secret-lsd-military-releases-cold-war-mind-control-report/#more-24626, που περιγράφει πολλά από όσα είχαν κατά καιρούς διαρρεύσει. Το έγγραφο συντάχθηκε το 1977 και δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από μερικές ημέρες, στα πλαίσια του αμερικανικού νόμου Freedom of Information Act.

Υπάρχουν κάποιες νέες λεπτομέρειες που τώρα έρχονται για πρώτη φορά στο φως. Όπως η προέλευση του διαβόητου προγράμματος της CIA, MK-ULTRA, που αφορούσε στη χορήγηση παραισθησιογόνων φαρμάκων σε ανύποπτα θύματα. Το πρόγραμμα είχε χρηματοδοτηθεί από το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό και είχε ως αρχικό στόχο τη μελέτη των επιπτώσεων της εγκεφαλικής διάσεισης. Πολύ σύντομα όμως, οι ερευνητές ανακάλυψαν πως ένα χτύπημα στο κεφάλι μπορεί να προκαλέσει αμνησία, κάτι που τους οδήγησε στο να ψάξουν για μια φαρμακευτική τεχνική που θα προκαλούσε διάσειση, χωρίς όμως να μεσολαβεί τραυματισμός. Λίγο μετά, το όλο πρόγραμμα πέρασε στα χέρια της CIA.

Κάποια άλλα προγράμματα είχαν ως αποκλειστικό σκοπό την επίτευξη μεθόδων ελέγχου του μυαλού και της σκέψης. Πολλά πειράματα γίνονταν με κατάδικους ή και ανύποπτους στρατιώτες στο ρόλο πειραματόζωων. Η χρήση παραισθησιογόνων ήταν εκτεταμένη και οι στόχοι ήταν να βρεθεί κάποιο φάρμακο που θα επηρέαζε το κεντρικό νευρικό σύστημα, έτσι ώστε να χειραγωγηθεί η ανθρώπινη συμπεριφορά. Λέγεται μάλιστα ότι χρησιμοποιήθηκαν τόσο η ηρωίνη όσο και η μαριχουάνα, σε μια προσπάθεια να «ανοίξουν» τυχόν αποστάτες ή αιχμάλωτους πολέμου.

Εκτός από τη CIA, το αμερικανικό πεντάγωνο προχώρησε και το ίδιο σε πειράματα του μυαλού, ψεκάζοντας στρατιωτικές μονάδες με λάδι από κάνναβη και LSD. Οι αρμόδιοι μάλιστα έπαιζαν με τη προοπτική δημιουργίας «πνευματιστών κατασκόπων» μέχρι το 2007! Πέρσι, μια ομάδα βετεράνων στις ΗΠΑ, μήνυσε τη CIA για τις ασθένειες και τις βλάβες που υπέστησαν λόγω της εφαρμογής του διαβολικού προγράμματος MK-ULTRA επάνω τους. Στη μηνυτήρια αναφορά τους όπως ισχυρίζονται, υπέστησαν αέρια νεύρων, ψυχοφάρμακα, και εμφυτεύματα στον εγκέφαλο.

http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.