# #

14 Μαΐ 2010

Επέσαν οι μάσκες χθες στην βουλή του Ελλαδισταν..


Επέσαν οι μάσκες χθες στην βουλή κατα την συζήτηση του νομοσχεδίου που πρόκειται να φέρει προς ψήφιση ο υπουργός Δικαιοσύνης κ.Καστανίδης.
Ενα νομοσχέδιο που αν και χρειάζεται πρώτα απο όλα ΘΕΛΗΣΗ στο να βρεθούν οι ένοχοι και τα λαμόγια εντούτοις δεν παύει να είναι ομολογουμένως προς την σωστή κατεύθυνση.
Μεταξύ των άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει επιμήκυνση του χρόνου παραγραφής με ΑΝΑΡΟΜΙΚΗ ισχύ θέλοντας προφανώς να δημιουργήσει ένα "παράθυρο" και να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης πολιτικούς οι οποίοι έχουν γλυτώσει με το καθεστώς που σήμερα ισχύει μετά και την προκλητική διάλυση της βουλής απο τον Καραμανλή.
Φυσικά άλλο τα...λόγια άλλο οι πράξεις....
Αλλά αυτή την φορά ακόμα και στα λόγια η ΝΔ....η καινούργια ΝΔ που απαγγέλλεται για μια ακόμα φορά την κάθαρση αντέδρασε έντονα δηλώνοντας την αντίθεση της μέσω του εκπροσώπου της Α.Νεράντζη.Μιλώντας ο κ.Νεράντζης για την παράταση του διαστήματος πριν παραγραφεί αδίκημα υπουργού υπογράμμισε ότι η αναδρομική εφαρμογή του "δεν θα γίνει ανεχτή μια τέτοια ιδέα πολύ περισσότερο μια τέτοια εφαρμογή από τη Νέα Δημοκρατία. Δεν θα γίνει ανεκτή. Αρνούμεθα ένα τέτοιο δικαίωμα. Και θέλω να ελπίζω ότι και αν ενδεχομένως έτσι παροδικά κάτι πέρασε από το μυαλό του κ. Καστανίδη περί προσδόσεως αναδρομικής ισχύος αυτής της διάταξης, θα πρέπει να την εγκαταλείψει. Διότι, πλέον, θα πρόκειται περί σαφούς πραξικοπήματος, το οποίον θα πλήττει καίρια και ανεπανόρθωτα τα θεμέλια της συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας".
Αυτή είναι η θέση της ΝΔ κ.Σαμαρά;
Κρύβεστε πίσω απο την διάταξη του Συντάγματος που οι ίδιοι ψηφίσατε για να "αυτοαθωώνεστε";Μια διάταξη που ΟΛΟΙ (στα λόγια βέβαια) ζητήσατε να αναθεωρηθεί;
Και στο κάτω κάτω ποιος ο λόγος άρνησης ψήφισης μιας τέτοιας διάταξης εκτός και αν φοβάστε ότι θα συλληφθεί το μισό πρωην υπουργικό συμβούλιο.
Αν όμως φιλοδοξείτε να εκφράσετε την ελληνική κοινωνία δεν μπορείτε να πηγαίνετε κόντρα σε τέτοια νομοσχέδια με τα οποία είναι βέβαιο ότι συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ.
Οι ένοχοι πρέπει να βρεθούν και να πληρώσουν με οποιοδήποτε τρόπο και η επιλεκτική επίκληση άρθρων του Συντάγματος το μόνο που κάνει είναι να ενοχοποιεί στα μάτια του κόσμου ακόμα περισσότερο τους πολιτικούς......................http://protesilaos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.