# #

14 Μαΐ 2010

Η τουρκική Ζαμάν αποκαλύπτει την αλήθεια για την επίσκεψη


Την ώρα που ο Σουλτάνος Ερντογάν φτάνει στην Αθηνά κομίζοντας δώρα όπως η Χάλκη ή την … πρόθεση της Άγκυρας να βάλει στο τραπέζι τη μείωση των εξοπλισμών από κοινού με την Ελλάδα, μια είδηση από τουρκική εφημερίδα βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Σύμφωνα, λοιπόν, με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ζαμάν που κυκλοφορεί σήμερα, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε μια μεγάλη συμφωνία αγοράς 145 επιθετικών ελικοπτέρων, αξίας πολλών δισ. ευρώ. Πρόκειται για ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα το οποίο είναι παγωμένο εδώ και χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης που έπληξε τα προηγούμενα χρόνια τη γείτονα χώρα.

Τώρα όμως που οι Τούρκοι αισθάνονται ισχυροί οικονομικά αποφάσισαν να εξοπλιστούν με ότι καλύτερο υπάρχει.

Την ίδια στιγμή τα δικά μας Απάτσι σκουριάζουν στις αποθήκες μέχρι να αποφασίσουν να τα βγάλουν στον ήλιο, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών. Για να μην πούμε για τα υποβρύχια που γέρνουν, τα μαχητικά αεροσκάφη που έχουν παλιώσει κι άλλα τέτοια.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο Ερντογάν και η τουρκική διπλωματία παίζουν διπλό παιχνίδι έχοντας απέναντί τους μια χώρα σπαρασσόμενη από οικονομικά προβλήματα και αδύναμη να ακολουθήσει τους Τούρκους σε οποιαδήποτε αγορά όπλων.

Βεβαίως είναι προτιμότερο το βούτυρο από τα κανόνια, αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί.

Αλλά μήπως η αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών πρέπει να είναι κυρίαρχος κανόνας, βασική προϋπόθεση προκειμένου να επιτρέψει η Ελλάδα την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ;

Γιατί αλλιώς οι Τούρκοι θα γίνονται «θηρία» κι εμείς πρόβατα χωρίς όπλα και χωρίς φωνή.

http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.