# #

15 Μαΐ 2010

Το πειραματόζωο, που λέγεται Ελλάδα, δείχνει τα πρώτα σημάδια αρνητικής αντίδρασης και οι... "χειρουργοί" ανησυχούν...


Άρχισαν κάποιοι να βλέπουν τις κοινωνικές εκρήξεις που έρχονται και που θα "τακτοποιήσουν" την κατάσταση
Το πειραματόζωο, που λέγεται Ελλάδα, δείχνει τα πρώτα σημάδια αρνητικής αντίδρασης και οι... "χειρουργοί" ανησυχούν...
Κοινωνικές εκρήξεις, εξαιτίας, όπως επεσήμανε, της πολιτικής των ακραίων επιλογών στην οικονομία, προέβλεψε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.
Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι όσοι ποντάρουν στην ηττοπάθεια και στο φόβο των εργαζομένων για να προωθήσουν την κατεδάφιση της κοινωνίας, είναι γελασμένοι, εκτιμώντας ότι «θα ηττηθούν από ένα γιγάντιο μαζικό κίνημα που θα πλημμυρίσει τους δρόμους, τους τόπους δουλειάς, τις γειτονιές».
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι κάποιες δυνάμεις επιχείρησαν να κάνουν πειραματόζωο την Ελλάδα, αλλά, όπως είπε, «δεν τους βγαίνει το πείραμα γιατί το πειραματόζωο αντιδρά. Και τώρα αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι το σχέδιο δεν μπορεί να περπατήσει χωρίς τη συναίνεση της κοινωνίας».
Επεσήμανε ακόμη ότι είναι πολλοί αυτοί που το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα συνολικής απαξίωσης του πολιτικού κόσμου και ζητάνε ακόμα και μεταρρύθμιση του Συντάγματος για να μπορούν να κάνουν καλύτερα τη δουλεία τους χωρίς τις ενοχλητικές αντιδράσεις από τους κοινωνικούς αγώνες.
Κατηγόρησε μάλιστα τα ΜΜΕ για μια συγχορδία επιθέσεων, αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο σημειώνοντας ότι «πρώτος και καλύτερος ο εκπρόσωπος της πιο κρατικοδίαιτης παραγωγικής τάξης της χώρας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο πολιτικό σύστημα που κατά τη γνώμη του δεν έχει πλέον τίποτα να προσφέρει. Και ζήτησε μπροστά στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να τους κάνουν τη χάρη να ξεμπερδεύουμε με το ασφαλιστικό, τις συλλογικές συμβάσεις, το οκτάωρο, τα όρια των απολύσεων».
«Ίσως, βέβαια, ο κ. Δασκαλόπουλος να οραματίζεται και αυτός να σώσει την χώρα με μια κυβέρνηση υπό τον εαυτό του. Ή έστω υπό τον κ. Βγενόπουλο, στον οποίο έχει πουλήσει την επιχείρησή του άλλωστε», ανέφερε.
Υποστήριξε επίσης ότι κάποιοι ετοιμάζονται να συκοφαντήσουν το ΣΥΡΙΖΑ, «να κάνουν προβοκάτσιες βάζοντας μπροστά το παιδί για τα θελήματα. Την ακροδεξιά» και πρόσθεσε: «τώρα τους γνωρίζουμε. Είμαστε πιο έμπειροι, πιο σοφοί. Πιο προετοιμασμένοι. Δεν θα αφήσουμε να μας συκοφαντήσουν αυτοί που κάνουν εγκλήματα στο όνομα του λαού που αγωνίζεται».
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει λύσεις, όπως την επαναδιαπραγμάτευση και διεκδίκηση για απ’ ευθείας δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και με αναδιάρθρωση των όρων, του χρόνου αποπληρωμής, των επιτοκίων και ενδεχομένως και με διαγραφή μέρους του χρέους, στα πλαίσια μιας συνολικής ρύθμισης σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Πρότεινε επίσης να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο, να αρθούν οι αδικίες του φορολογικού συστήματος, να καταργηθούν οι δεκάδες απαλλαγές από ΦΠΑ να φορολογηθεί το εφοπλιστικό κεφάλαιο που έχει 58 διαφορετικά είδη φοροαπαλλαγών, να φορολογηθεί επιτέλους και η εκκλησιαστική περιουσία και να μειωθούν δραστικά οι στρατιωτικές δαπάνες..
Πηγή: ΑΠΕ....http://kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.