# #

13 Μαΐ 2010

Στοίχημα για ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ η διοργάνωση πορείας ανάλογης με αυτήν της 5ης Μαΐου .....


Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις «πυροδοτούν» οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κήρυξαν νέα 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα για την ερχόμενη Πέμπτη 20 Μαΐου προειδοποιώντας, μάλιστα, ότι θα ακολουθήσουν και νέα συλλαλητήρια αλλά και νέα απεργία? Τα προεδρεία των δύο οργανώσεων, αρχικά είχαν ορίσει την 19η Μαΐου ως ημέρα της γενικής απεργίας, όμως, η ημερομηνία μετατέθηκε ώστε να μην παρεμποδιστεί η πραγματοποίηση των πανελλαδικών εξετάσεων των μαθητών.

Εκπαιδευτικοί
Ουσιαστικά η απεργία θα παραλύσει για ακόμη μια φορά το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, γιατροί, εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, υπάλληλοι σε υπουργεία, ταμεία, εφορίες, τελωνεία, καθώς και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς αναμένεται να ανακοινώσουν συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στις πανελλαδικές εκείνης της ημέρας, όπου χρειάζονται εκπαιδευτικοί, πιθανότατα θα εξαιρεθούν μετά από συμφωνία της ΑΔΕΔΥ με την ΟΛΜΕ.

Το μεγάλο στοίχημα των συνδικαλιστικών παρατάξεων είναι να οργανώσουν μια κινητοποίηση ανάλογη με αυτή που έγινε στις 5 Μαΐου, όπου στο συλλαλητήριο είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 150.000 κόσμος. Εκείνη η πορεία, όμως, είχε σημαδευτεί από τα σοβαρά επεισόδια στο κέντρο και τον εμπρησμό της Marfin, στην οποία άφησαν την τελευταία τους πνοή τρεις υπάλληλοι. Ο φόβος νέων επεισοδίων κινητοποιεί και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε να περιφρουρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η πορεία των εργαζομένων.

«Αδικο...»
Με κοινή ανακοίνωσή τους, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, χαρακτήρισαν το νέο Ασφαλιστικό ως ακόμη ένα άδικο μέτρο που επιβάλλεται λόγω του δημοσιονομικού προβλήματος. Ωστόσο, όπως σημειώνουν, «το πάρτι επί των αποθεματικών, η εισφοροδιαφυγή και η ανασφάλιστη εργασία που είναι οι κυριότερες πληγές αιμορραγίας του συστήματος μένουν χωρίς αποστολή λογαριασμού.

Αντίθετα, υπάρχει διεύθυνση και στέλνεται ο λογαριασμός στα μόνιμα θύματα: Στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους νέους». Για ένα «άδικο νομοσχέδιο που επιβάλλει σκληρή λιτότητα στους συνταξιούχους και μεταφέρει μεγάλο βάρος στις νέες γενεές», έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. Όσον αφορά στις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τον ιδιωτικό τομέα επεσήμανε πως «το ΔΝΤ δεν θα σταματήσει να ζητά θυσίες από τους ανθρώπους της εργασίας. Οι συνταγές του είναι καταστροφικές. Οφείλει η κυβέρνηση να τις απορρίψει κατηγορηματικά», κατέληξε.

Εργατική εστία
Εν τω μεταξύ, «κόβει» η Εργατική Εστία την παροχή δωρεάν δελτίων κοινωνικού τουρισμού στους δικαιούχους, εργαζόμενους και συνταξιούχους. Με απόφαση που απέφυγαν να δημοσιοποιήσουν τόσο η Εργατική Εστία όσο και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τίθενται, πλέον, εισοδηματικά κριτήρια για το 2010 που έχουν ως εξής:

Μεμονωμένα άτομα δικαιούχοι, ανά αίτηση 17.000 ευρώ (ατομικό /οικογενειακό εισόδημα).

Δύο άτομα δικαιούχοι ανά αίτηση 25.000 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα).

Τρία άτομα δικαιούχοι ανά αίτηση 33.000 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα),τέσσερα άτομα δικαιούχοι ανά αίτηση, ΟΧΙ πολύτεκνοι 41.000 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα).

Πολύτεκνοι 50.000 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα).

Οι δικαιούχοι με μεγαλύτερα εισοδήματα «θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε άλλα προγράμματα του ΟΕΕ όπως θαλάσσιες εκδρομές - κρουαζιέρα και θερινό εκδρομικό πρόγραμμα έτους 2010».





ΗΜΕΡΗΣΙΑ, 13/5/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.