# #

13 Μαΐ 2010

Πρόσθετα και μάλιστα αρκετά σκληρά μέτρα αναμένεται ότι θα ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, ..


Πρόσθετα και μάλιστα αρκετά σκληρά μέτρα αναμένεται ότι θα ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, όπως υποστηρίζουν σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά τους οι «Financial Times».

Σύμφωνα με τους «F.T.» ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Jose Socrates, θα ανακοινώσει έναν νέο «φόρο κρίσης» στο οποίο θα περιλαμβάνεται αύξηση κατά 2,5% στο 27,5% του φορολογικού συντελεστή για τα κέρδη των επιχειρήσεων, αύξηση κατά 1% του ΦΠΑ στο 21% και αύξηση τουλάχιστον κατά 1,5% στον φόρο εισοδήματος.

Παράλληλα η χρηματοδότηση των περιφερειακών κυβερνήσεων θα περιοριστεί τουλάχιστον κατά 100 εκατ. στερλίνες φέτος.

Βασικός στόχος να υπάρξει επιπλέον μείωση του ελλείμματος κατά 2,1 δισ. ευρώ και διαμόρφωσή του στο 7% του ΑΕΠ φέτος και στο 2,8% του ΑΕΠ έως το 2013, από 9,4% του ΑΕΠ που ήταν το 2009. Αρχικά –βάσει των πρώτων μέτρων λιτότητας που είχαν ανακοινωθεί- η πορτογαλική κυβέρνηση στόχευε να μειώσει φέτος το έλλειμμα στο 8,3% του ΑΕΠ.

Το 50% της νέας μείωσης θα προέλθει από περικοπές δαπανών και το άλλο 50% από αυξήσεις φόρων.

Σύμφωνα, δε, με δημοσιεύματα του πορτογαλικού Τύπου τα οποία επικαλείται το Associated Press, θα υπάρξει μείωση κατά 5% των μισθών των επικεφαλής δημοσίων επιχειρήσεων, υπουργών, μελών του κοινοβουλίου αλλά και εκλεγμένων αρχών στις περιφέρειες της χώρας.
http://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.