# #

13 Μαΐ 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ..


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ





Ζωτικό θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι να αξιοποιηθεί η επίσκεψη Ερντογάν για να τεθούν τα ζητήματα των εξοπλισμών και των πυρηνικών εργοστασίων.

Η συνεχιζόμενη κούρσα των εξοπλισμών έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην οικονομική κατάρρευση της χώρας μας, ενώ σοβαρές περιπλοκές δημιουργεί και στην Τουρκία που είχε δεχθεί και αυτή τη «βοήθεια» του Δ.Ν.Τ. πριν λίγα χρόνια, ενώ αντιμετωπίζει προβλήματα αντιδημοκρατικών παρεμβάσεων του στρατού στο πολιτικό σύστημα.
Η χθεσινή ρωσοτουρκική συμφωνία για πυρηνικό σταθμό με 4 αντιδραστήρες στη Μερσίνα, στις νότιες ακτές της Τουρκίας, δημιουργεί εξαιρετικούς κινδύνους για την ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο, επηρεάζοντας άμεσα και περιοχές όπως τα Δωδεκάνησα και η Κύπρος.
Σε κοινή δήλωσή τους οι εκπρόσωποι τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη και Γιάννης Παρασκευόπουλος, τονίζουν:

«Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να δώσει προτεραιότητα σε συμφωνία για δραστικές αμοιβαίες μειώσεις εξοπλισμών, αλλά και να αναλάβει η ίδια ευρύτερες πρωτοβουλίες με στόχο να γίνει ολόκληρη η Ν.Α. Ευρώπη ζώνη χωρίς πυρηνικά.

Στο σημείο που έχουμε φθάσει, η αιμορραγία από τους εξοπλισμούς αποτελεί απειλή και όχι ασφάλεια για τη χώρα μας. Σε καιρούς άλλωστε οικολογικής κρίσης με απειλές που δε γνωρίζουν σύνορα, οι άμεσοι γείτονες κάθε κοινωνίας αποτελούν και αναγκαστικούς συνεργάτες της. Την πραγματικότητα αυτή αναδεικνύει με επικίνδυνο τρόπο και η αναβίωση του σχεδίου για πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Τουρκία.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουμε όλη μας την αλληλεγγύη στο αντιπυρηνικό κίνημα της γειτονικής χώρας, που από τη δεκαετία του 1990 δίνει σκληρές μάχες κατά του πυρηνικού προγράμματος, καταφέρνοντας μέχρι τώρα να το σταματήσει. Η Διπλωματία των Πολιτών έχει κι αυτή το δικό της ρόλο να παίξει, ιδιαίτερα απέναντι σε απειλές που δε γνωρίζουν σύνορα».

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.