# #

14 Μαΐ 2010

Βρέθηκαν λογαριασμοί Βουλγαράκη στα... σκουπίδια ...???


Γραφει ο ΓΡ. ΤΖΙΟΒΑΡΑΣ

Πελαγοδρομεί η Εξεταστική για το Βατοπαίδι καθώς δεν βρίσκει άκρη με τις πάμπολλες συναλλαγές.

Μια... σακούλα σκουπιδιών που περιείχε στοιχεία με την κίνηση λογαριασμών του πρώην υπουργού κ. Γ. Βουλγαράκη ενέτεινε την κατάσταση αμηχανίας που επικρατεί μεταξύ των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του σκανδάλου της Μονής Βατοπαιδίου, τα οποία δείχνουν να «πελαγοδρομούν» μόλις ένα δεκαήμερο προτού εκδώσουν το πόρισμά τους και αποφανθούν αν θα εισηγηθούν ή όχι τη σύσταση Προανακριτικής. Η καθυστερημένη μάλιστα άφιξη χθες επίσημων στοιχείων από τους ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για τις κινήσεις των λογαριασμών εμπλεκόμενων στην υπόθεση προσώπων αντί να διαλευκάνουν περιέπλεξαν την κατάσταση, παρά τον έλεγχο που ασκήθηκε σε περίπου 7.100 κινήσεις οι οποίες αφορούσαν ποσά άνω.....
των 100.000 ευρώ. «Μας μπερδεύετε αντί να μας διαφωτίσετε» έλεγαν μέλη της Επιτροπής, απευθυνόμενα στα εξεταζόμενα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στελέχη της ΤτΕ.

Και ενώ οι ελεγκτές κκ. Κ. Γεωργάρας και Αντ. Βλυσίδης κατέθεταν δηλώνοντας αδυναμία να διερευνήσουν τις πάμπολλες δοσοληψίες που έγιναν σε μετρητά, με μια ακατανόητη απόφαση του προεδρείου της Επιτροπής αποφασίστηκε η αναστολή της δημοσιοποίησης των πρακτικών, για λόγους «προστασίας προσωπικών δεδομένων», λίγο αφότου έγινε αναφορά στο όνομα «Καραμανλής» και χωρίς να προκύπτει από πουθενά ότι αφορούσε τον τέως πρωθυπουργό.

Οπως διευκρίνισε ο κ. Βλυσίδης, κατά τον έλεγχο που διενήργησαν παρατηρήθηκε από ελεγκτή ότι λίγο πριν από το 2000 σε λογαριασμό τού τότε νομικού συμβούλου της Μονής κ. Π. Κατσαδούρη υπήρξαν δύοτρεις καταθέσεις ύψους 12.571

ευρώ, στις οποίες ως καταθέτης αναφερόταν όνομα «Κάμας» και σε παρένθεση «Καραμανλής». Νωρίτερα ωστόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Εμμ. Μπεντενιώτης είχε ανακοινώσει την παραλαβή φακέλου με αντίγραφα των κινήσεων λογαριασμών που απέστειλε ο πρόεδρος κίνησης πολιτών κ. Δ. Γεωργακόπουλος, ισχυριζόμενος ότι βρήκε τα σχετικά στοιχεία σε... σακούλα σκουπιδιών έξω από υποκατάστημα της Αlpha Βank, στην οδό Πανεπιστημίου.

Πρόθεση μελών της Επιτροπής, αν και δεν ανακοινώθηκε κάτι επισήμως, είναι να αντιπαραβάλουν τα στοιχεία αυτά με τα επίσημα των ελεγκτών της ΤτΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες από την- ενδιάμεση καθώς εκκρεμεί ακόμη η τελική- έκθεση που παρέδωσαν οι ελεγκτές προκύπτει ότι οι συνολικές εισροές στους κοινούς λογαριασμούς του ζεύγους Βουλγαράκη ανέρχονται περίπου στο ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ, με το σημαντικότερο μέρος να προέρχεται από συμβολαιογραφικές πράξεις της συζύγου του πρώην υπουργού. Αντιστοίχως οι εκροές, κυρίως σε πληρωμές δικαιωμάτων υπέρ του Συλλόγου των Συμβολαιογράφων, ανέρχονται στο ποσό των 3 εκατ. ευρώ.

«Εκλαμβάνω ότι ο επιδιώκων να δωροδοκηθεί δεν θα εμφανιζόταν στον λογαριασμό του φαρδιά πλατιά “τρεχαγυρευίδης”, “τρεχαγυρευόπουλος”» σχολίασε, αναφερόμενος στις περιγραφές των ελεγκτών, ο τέως υπουργός και βουλευτής της ΝΔ κ. Ν. Δένδιας.

http://www.tovima.gr ...http://ksipnistere.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.