# #

13 Οκτ 2012

Καρχαρίες στην Ελλάδα, όλη η αλήθεια



Χρόνια τώρα ακούμε από τα ΜΜΕ πως δεν υπάρχουν επικίνδυνοι καρχαρίες στην Ελλάδα. 
Κάνουν λόγο μόνο για κάποια είδη καρχαρία, ακίνδυνα για τον άνθρωπο που ζουν στα βαθιά και τρώνε μόνο ψάρια. 

ΝΑΙ ΚΑΛΑ! Η καθεστωτική αυτή προπαγάνδα δεν είναι παρά στάχτη στα μάτια του λαού σε μία προσπάθεια στήριξης του τουρισμού, της μοναδικής βαριάς βιομηχανίας της Ελλάδας και των μεγαλοεπενδυτών της. 

Δημιουργούν την εικόνα του τέλειου ήλιου, της τέλειας θάλασσας και των τέλειων διακοπών για να θησαυρίζουν εις βάρος του αθώου κόσμου όπως έγινε και στα Σαγόνια του Καρχαρία το ένα, αυτό με τον Richard Dreyfuss. Αυτό όμως που επιμελώς μας κρύβουν είναι πως τα ελληνικά νερά είναι γεμάτα από κάθε λογής καρχαρίες, μικρούς αλλά και μεγάλους, ακίνδυνους μα και ανθρωποφάγους! 

Στην αρχαιότητα, εποχή που δεν είχε αναπτυχθεί ακόμα ο τουρισμός (τυχαίο;), υπάρχει πλήθος αναφορών για επιθέσεις καρχαρία με πρώτη αυτή του Ηροδότου που χρονολογείται το 493 π.Χ. 
Στην συνέχεια και κατά την διάρκεια των αιώνων, καταγράφονται εκατοντάδες επιθέσεις από την Κρήτη μέχρι την Χαλκιδική! Αυτό συνεχίζεται μέχρι την δεκαετία του 50 όπου βλέπουμε την τουριστική βιομηχανία να αναπτύσσεται ενώ παράλληλα αρχίζει και η αποσιώπηση τέτοιων γεγονότων. 

Από τότε και μέχρι σήμερα, ενώ κάθε καλοκαίρι έχουμε αδικαιολόγητα πολλούς θανάτους στις θάλασσες γίνεται λόγος για απροσεξίες και ατυχήματα αποσιωπώντας τα πραγματικά αίτια αυτών των θανάτων. 
Έτσι ακούμε από τα κανάλια πως όλος αυτός ο κόσμος που πεθαίνει «πνίγηκε», «έπαθε έμφραγμα», «εξαφανίστηκε», «έφαγε πολύ», αηδίες δηλαδή γιατί πχ κανείς ποτέ δεν πέθανε από το πολύ φαΐ. 

Οι εξουσιαστές δημιούργησαν τη ψευδαίσθηση της τουριστικής ανάπτυξης με αποτέλεσμα ολόκληρα νησιά να ζουν αποκλειστικά από τον τουρισμό κάτι που αναγκάζει πολλές φορές τους ίδιους τους κάτοικους να λένε ψέματα ή να υποκρύπτουν περιστατικά με καρχαρίες. 

Φαντάζεστε ξαφνικά να μαθαίναμε πως στις ελληνικές θάλασσες, στα νησιά που πάμε για κολύμπι, κυκλοφορούν θαλάσσια τέρατα; Φαντάζεστε την οικονομική καταστροφή; Επιχειρήσεις θα φτώχευαν, κόσμος θα έμενε άνεργος ενώ ολόκληρα νησιά θα έκλειναν!
Το tipotastasovara, γνήσια αντιεξουσιαστικό blog καταγγέλει τα ψέματα και για άλλη μια φορά παρουσιάζει τα γεγονότα όπως έχουν. Και αν στην τελική αναγκαστούν κάποια νησιά να κλείσουν, ε τι να κάνουμε, θα ανοίξουν καινούργια. Δείτε λοιπόν τα ντοκουμέντα και να σας δω φέτος το καλοκαίρι στα βαθιά. Όχι να σας δω!
Εφημερίδα Έθνος 3 Ιουνίου 1963. 
Εφημερίδα Ριζοσπάστης 31 Δεκεμβρίου 1983
Τεράστιος λευκός καρχαρίας στο Παλιούρι Χαλκιδικής. 1985
Μικρός λευκός καρχαρίας. Πρόλαβε να φάει ένα παιδάκι. Χανιά 2010.


Χάρτης με τις επιθέσεις καρχαρία

Πίνακας με όσα περιστατικά κατάφεραν να δουν το φως της δημοσιότητας. Υπολογίστε πως σε κάθε καταγεγραμμένο περιστατικό, αντιστοιχούν 10 περιπτώσεις που αποσιωπήθηκαν.
Με τρόμο βλέπουμε πως στις περισσότερες περιπτώσεις η επίθεση έγινε σε απόσταση αναπνοής από την παραλία και σε ελάχιστο βάθος (πχ υπόθεση 8, 5 μέτρα από την ακτή, υπόθεση 13, βάθος νερού 80 εκατοστά!!!).

Και τώρα μερικά βίντεο με καρχαρίες
Μωρό λευκός καρχαρίας (πιθανότατα τραυματισμένος) ανοιχτά της Μήλου!


Καρχαρίας τεσσάρων μέτρων στα Ψάθα (Αττική). Δείτε που βρίσκεται!


Καρχαρίας στο Πόρτο Γερμενό (Αττική) που δηλαδή είναι ο ίδιος με τον από πάνω. Τόσο πολύ του άρεσε που ξανάρθε!




Πηγές: naxosdiving.com (απίστευτη δουλειά! τα περισσότερα στοιχεία και φωτογραφίες είναι από κει), nlg.grSharks In Greece

1 σχόλιο:

  1. καλα πλακα μας κανετε επιθεση καρχαρια στην στεργια δεν κοβετε το δουλεμα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.