# #

13 Οκτ 2012

ΓΣΕΒΕΕ: Μισό εκατομμύριο άνεργοι σε μία διετία


ΕΚΛΕΙΣΑΝ 100.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΓΣΕΒΕΕ: Μισό εκατομμύριο άνεργοι σε μία διετία

«Πάνω από 100.000 επιχειρήσεις έχουν κλείσει σε αυτήν τη διετία, έχουν καταστραφεί περί τις 500.000 θέσεων απασχόλησης», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), με αφορμή την επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άγκελας Μέρκελ, στην Αθήνα.
«Το δίχτυ κοινωνικής προστασίας, για την...
ανάγκη του οποίου έκανε λόγο η ΓΣΕΒΕΕ, είναι ανύπαρκτο, με αποτέλεσμα η οικονομική κρίση να έχει μετατραπεί και σε κρίση ανθρωπιστική. Το αδιέξοδο αυτής της πολιτικής εσωτερικής υποτίμησης, αλλά και οι αδικίες που προκαλεί είναι ένα στοιχείο που η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να επισημάνει με τρόπο ρητό και κατηγορηματικό», τονίζεται επίσης, στην ανακοίνωση.

Μία διαπίστωση, που επανειλημμένα έχει αναφερθεί από τη ΓΣΕΒΕΕ, είναι η ανεπάρκεια των διαρθρωτικών αλλαγών, ιδιαίτερα εκείνων που αναφέρονται στο «άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων». Όπως σημειώνει η ΓΣΕΒΕΕ, «στην Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος των αγορών προϊόντων κυριαρχείται από επιχειρήσεις ολιγοπωλιακού χαρακτήρα - μια χρόνια στρέβλωση, η οποία επηρεάζει αρνητικά τη διαμόρφωση των τιμών».

Η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί ότι σε περίοδο ύφεσης και πιστωτικής ασφυξίας, το μόνο εργαλείο που μπορεί να οδηγήσει σε ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι οι δημόσιες επενδύσεις, οι οποίες όμως μειώνονται δραματικά κάθε χρόνο σύμφωνα με τη διαδικασία μείωσης του ελλείμματος, ενώ θα έπρεπε να έχουν εξαιρεθεί. Επιπροσθέτως, παρατηρεί ότι οι όποιοι στόχοι για αναπτυξιακές πολιτικές εξουδετερώνονται από την ίδια την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης.

ΓΣΕΒΕΕ: Μισό εκατομμύριο άνεργοι σε μία διετία

«Οι μόνες επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι καταδικασμένες να είναι καιροσκοπικές και προσανατολισμένες στην αποκόμιση εφήμερων προνομίων και προσόδων» καταλήγει η ΓΣΕΒΕΕ, συμπληρώνοντας ότι «οι πολιτικές που ακολουθούνται αυτοαποδεικνύονται χρόνο με το χρόνο αδιέξοδες και για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη και πρέπει να αλλάξουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.