# #

11 Οκτ 2012

ΠΡΩΤΑ ΜΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ, ΥΣΤΕΡΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ, ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ... ΠΡΟΧΤΕΣ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΚΟΜΑΝΕΤΣΗ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ... ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ...


 ...ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2013... ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...



Επαρκή τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου μέχρι τον Ιανουάριο 2013

Τη δυνατότητα να καθυστερήσει την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου έχει η τρόικα καθώς δεν τίθεται ζήτημα επάρκειας των ταμειακών διαθεσίμων του Ελληνικού Δημοσίου τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο 2013.
Η κυβέρνηση προσδοκά να λάβει τα χρήματα μέσα στο... Νοέμβριο, ωστόσο αν δεν γίνει αυτό η χώρα δεν θα κινδυνέψει άμεσα με χρεοστάσιο, καθώς έως το τέλος του έτους σε μηνιαία βάση ο προϋπολογισμός θα καταγράφει πρωτογενή πλεονάσματα κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως έως τον Ιανουάριο δεν θα υπάρξει ταμειακό πρόβλημα.

Ήδη, τα πρωτογενή πλεονάσματα αποτυπώθηκαν στην εκτέλεση προϋπολογισμού 8μηνου και αναμένεται να αποτυπωθούν και στα στοιχεία 9μηνου.

Μπορεί η ρευστότητα του ιδιωτικού τομέα να είναι πλέον αρνητική, λόγω της μετάθεσης πληρωμών του Δημοσίου και την εκκρεμότητα στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ωστόσο η τρόικα που γνωρίζει τα στοιχεία των διαθεσίμων δεν βιάζεται για να κλείσει τη διαπραγμάτευση.

Σημειώνεται πως συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας το Δημόσιο διαθέτει σήμερα 3,5 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.