# #

11 Οκτ 2012

Αν μας παρακολουθείτε, να ξέρετε πως ...το ίδιο κάνουμε και εμείς.


Μια παλιά φωτογραφία...αγκαλιά με τον φονιά


Ουδέν κρυπτόν από το φωτογραφικό φακό φίλοι μου. Μπορεί η τεχνολογική εξέλιξη να αποτελέσει το μεγαλύτερο εχθρό της αναμενόμενης κοινωνικής ανησυχίας, ωστόσο τεχνολογία είναι αυτή και ξέρουμε ότι δεν τη σταματά κανείς και τίποτα. 

Αν μας παρακολουθείτε να....
ξέρετε πως το ίδιο κάνουμε και εμείς.

Πέρασαν οι "ωραίες εποχές" που κανείς δε μάθαινε για το έργον της αστυνομίας. Οι εποχές που τα κωλοκάναλά σας έδειχναν ο,τι γούσταραν και το παρουσίαζαν σαν το ευαγγέλιο της αλήθειας. Τα ίδια κωλοκάναλα που κρατούσαν το 90% του πληθυσμού σε λήθαργο, για να τον κατηγορήσουν έπειτα ότι ξύπνησε αργά και γι' αυτό χρεοκόπησε η Ελλάδα. 

Ο κόσμος δεν ξύπνησε γιατί βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αλήτες, ο κόσμος ξύπνησε γιατί έκλεισε την τηλεόραση και ζήτησε άλλον τρόπο για να μάθει τι συμβαίνει.

Βγήκε το παλικάρι μας χτες, ο οικογενειάρχης, ο δημόσιος υπάλληλος με το πενιχρό μισθό που καθημερινά δίνει μάχη επιβίωσης στο λεκανοπέδιο αττικής, να εκτελέσει το καθήκον του. Αυτοαποκαλείται "killer" όπως έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε στο λουρί της τσάντας με τα χημικά που κουβαλάει πάντα, κάνοντας το καθήκον. Κάτι τέτοιους ανώμαλους ψάχνει το υπουργείο προστασίας του πολύ πλούσιου πολίτη. 
Ναι ξέρω, δεν είστε όλοι έτσι, δεν μπορεί να αμαυρώνετε ολόκληρο το σώμα της αστυνομίας για κάποια "μεμονωμένα περιστατικά". Άραγε κανείς συνάδελφος δεν αντελήφθη το συγκεκριμένο περιστατικό; Μάλλον όχι.

Το "killer" μου θυμίζει τους ψεκασμούς σε φοιτητές και συνταξιούχους, μου θυμίζει τις εκατοντάδες αυτοκτονίες των τελευταίων μηνών, μου θυμίζει τη ζαρντινιέρα, μου θυμίζει τον αστυνομικό κλοιό γύρω από τους προδότες του έθνους, μου θυμίζει μια σφαίρα που μας είπαν πως εξωστρακίστηκε πριν λίγα χρόνια, μου θυμίζει αυτούς που μας είπαν ότι είναι τρομοκράτες οι της 17 Νοέμβρη.


Εγώ το ήξερα. Εσείς μου λέγατε πως κάνουν τη δουλειά τους. Εσείς μου λέγατε πως έχουν οικογένεια να ταΐσουν. Εσείς μου λέγατε πως υπερβάλλω, αλλά εγώ το ήξερα.

Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις έναν φονιά, ή γίνεσαι κι εσύ φονιάς, ή πεθαίνεις.



 RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.