# #

11 Οκτ 2012

Ξεκάθαρη η συνεργασία αστυνομίας και Χρυσής Αυγής...???



9 Οκτωβρίου 2012
Η Ελληνική αστυνομία συνωμοτεί με την φασιστική ομάδα Χρυσή Αυγή
Από τον Robert Stevens
Η ελληνική αστυνομία βρίσκεται ολοένα και πιο ανοιχτά σε συνεννόηση με την φασιστική Χρυσή Αυγή.
Σε καθημερινή σχεδόν βάση, τα μέλη και οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, προχωρούν σε επιθέσεις ενάντια μεταναστών και πολιτικών τους αντιπάλων, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, με πλήρη ατιμωρησία.
Μερικές από αυτές τις επιθέσεις, συχνά καθοδηγούμενες από κάποιους από τους 18 βουλευτές του κόμματος, έχουν καταγραφεί σε κάμερα και φωτογραφηθεί. Η αστυνομία όχι μόνο κάνει τα στραβά μάτια, αλλά ενθαρρύνει ή συμμετέχει στις επιθέσεις.
Διάφορες μαρτυρίες επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η αστυνομία παροτρύνει τους πολίτες να ζητούν βοήθεια από τους φασίστες. Η εφημερίδα Guardian ανέφερε πρόσφατα ότι υπάρχουν “αυξανόμενες ενδείξεις ότι οι Αθηναίοι κατευθύνονται πλέον ανοιχτά από την αστυνομία να ζητούν βοήθεια από την νεο-ναζιστική ομάδα”.
Είχε χαρακτηριστικά αναφερθεί στην εφημερίδα το εξής:
“ένα θύμα μιας εγκληματικής πράξης, μια εκπαιδευόμενη υπάλληλος από τις ΗΠΑ, ανέφερε στην εφημερίδα Guardian “το σοκ που υπέστη η οικογένειά της όταν η μητέρα της κάλεσε την αστυνομία για ένα περιστατικό που εμπλέκονταν Αλβανοί μετανάστες στην πολυκατοικία της στο κέντρο της πόλης, και η αστυνομία την παρότρυνε να το αναφέρει στην Χρυσή Αυγή. Της είπαν αμέσως, πως αν πρόκειται για θέμα με μετανάστες να πάει στην Χρυσή Αυγή, όπως αναφέρει η 38χρονη η οποία φοβούμενη για την δουλειά και την ασφάλειά της, μίλησε μόνο υπό τον όρο της ανωνυμίας. “
Η ενεργή υποστήριξη της αστυνομίας ήταν κρίσιμη για την Χρυσή Αυγή ώστε να να πάρει ένα μεγάλο ποσοστό στις εκλογές του Ιουνίου.  Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, το 50 τοις εκατό των αστυνομικών ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Πολλοί αστυνομικοί, ιδίως στο πλαίσιο του τμήματος ελέγχου ταραχών, είναι μέλη της Χρυσής Αυγής.
Ο ρατσισμός που προβάλλει και εκμεταλλεύεται η Χρυσή Αυγή, ενισχύεται και από την κυβέρνηση και από την αστυνομία.  Τον Αύγουστο η κυβέρνηση συνασπισμού υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά άρχισε μια μαζική επιχείρηση σκούπα εναντίον των μεταναστών κινητοποιώντας  4.500 αξιωματικούς. Πολλά από τα 1.400 άτομα προσήχθησαν  με μόνο κριτήριο το χρώμα του δέρματός τους και γιατί έδειχναν “ξένοι”.
Την τελευταία εβδομάδα η αστυνομία ανέφερε ότι 2.135 αδήλωτοι μετανάστες εστάλησαν στις πατρίδες τους μεταξύ του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου. Συνολικά 1.259 απελάθηκαν από το Γραφείο Αλλοδαπών, με τους περισσότερους να προέρχονται από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και την Αλβανία.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο Σαμαράς χρησιμοποιώντας τους μετανάστες ως αποδιοπομπαίους τράγους τους κατηγόρησε  για την οικονομική καταστροφή, η οποία επιβάλλεται από την ελληνική αστική τάξη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και αναφερόμενος στους εργαζόμενους που δεν έχουν χαρτιά, είπε πως αποτελεόυν μια “άοπλη εισβολή”. Η κυβέρνηση έχει αυξήσει την  ασφάλεια για την πρόληψη της εισόδου μεταναστών στη χώρα από τα σύνορά της με την Τουρκία.
Αυτό ήταν το σκηνικό στο οποίο βασίστηκε, στις 7 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, όταν οδήγησε 40 από τους κακοποιούς του κόμματός του σε μια εγκληματική επίθεση ενάντια σε μια αγορά στην Ραφήνα, βόρειο-δυτικά της Αθήνας. Απαίτησαν από μελαμψούς εμπόρους να δείξουν τις άδειές του και κατέστρεψαν μια σειρά από τους πάγκους τους.  Ο Γερμενής δήλωσε καυχόμενος, “το αναφέραμε στην αστυνομία και στη συνέχεια η Χρυσή Αυγή έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει”.
Ένας άλλος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, έχει επίσης συνδεθεί με την επίθεση.
Μετά από μια δημόσια κατακραυγή, ο αρχηγός της αστυνομίας που υπηρετούσε στο κεντρικό αρχηγείο της αστυνομίας της Ραφήνας έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Μια άλλη επίθεση πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι, στη δυτική Ελλάδα. Με επικεφαλής τον βουλευτή, Κώστα  Μπαρμπαρούση, μέλη της Χρυσής Αυγής, έσπασαν πάγκους φρούτων και λαχανικών της αγοράς που ανήκουν σε μετανάστες. Ένας αστυνομικός φέρεται να πήρε μέρος σε αυτήν την επίθεση και έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα εν αναμονή της έρευνας για την υπόθεση.
Πέρυσι, ένας πρώην αξιωματούχος  της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι η Χρυσή Αυγή συνεννοείται τακτικά με την αστυνομία, παραδεχόμενος πως οι φασίστες είχαν πραγματοποιήσει “κοινές δράσεις με την βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας.”
Ένας μέλος αντιρατσιστικής εκστρατείας, δήλωσε στους Financial Times αυτό το μήνα, “Έχουμε δεχτεί πολλές μαρτυρίες ότι μέλη της Χρυσής Αυγής, εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομης προστασίας, συχνά σε συνεργασία με την αστυνομία”.
Τον Ιούνιο, Αιγύπτιοι ψαράδες ξυλοκοπήθηκαν άγρια ​​στο Πέραμα, έξω από τον Πειραιά. Ένα από τα θύματα δήλωσε ότι ένας από τους δράστες φορούσε ένα μπλουζάκι της Χρυσής Αυγής. Μόλις μερικές ώρες νωρίτερα το μέλος της  Χρυσής Αυγής, Ιωάννης Λαγός, είχε δηλώσει σε ομιλία του, “οι Αιγύπτιοι αλιείς θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην Χρυσή Αυγή, καθώς και στον ελληνικό λαό για την δραστηριότητά τους.”
Παρά τους νόμους κατά της υποκίνησης φυλετικής βίας,ο  Λαγός διέφυγε τη δίωξη.
Αυτά είναι μόνο μια χούφτα από τις εκατοντάδες των ρατσιστικών επιθέσεων το τρέχον έτος, οι οποίες έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Μερικές έχουν οδηγήσει ακόμα και σε δολοφονίες.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της Χρυσής Αυγής. Από τις εκλογές, οι φασίστες έχουν τακτική θέση  στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, με τους βουλευτές του κόμματος να αποτελούν μόνιμους καλεσμένους.
Ένα σημαντικό στοιχείο σε αυτή “την προσφορά” είναι η προσπάθεια να πολεμηθεί η ενδυνάμωση της αντίδρασης της εργατικής τάξης ενάντια στα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης. Ένας αρθρογράφος στη δεξιά εφημερίδα Καθημερινή δήλωσε, “Όσοι από εμάς πιστεύουν στη δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο « ευχαριστώ » στην Χρυσή Αυγή”, προσθέτοντας: ” είναι μια ευκαιρία για τη νομιμότητα να αντιμετωπίσει την οιονεί νόμιμη βία της αριστεράς. “
Στις 10 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας αναγκάστηκε να ανακοινώσει ότι η ελληνική αστυνομία θα αποσύρει τους αστυνόμους, που παρέχονται για την προστασία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Μετά την επίθεση στην αγορά της Ραφήνας, ο Δένδιας κάλεσε τις αρχές να καταθέσουν μηνύσεις εναντίον των δύο βουλευτών. Ενώ σε μια δήλωσή της η  αστυνομία συμφώνησε ότι θα εκτελέσει την εντολή, σημείωσε ότι  οι φύλακες θα συνεχίσουν να προστατεύουν τον αρχηγό του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Η κίνηση του Δένδιας, αποτελεί απλώς ένα πολύ λεπτό κάλυμμα για μια συνεχιζόμενη σχέση μεταξύ της Χρυσής Αυγής και της αστυνομίας και με τα κορυφαία κλιμάκια του κράτους.
Ο Δένδιας έχει δηλώσει δημοσίως ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι μεγαλύτερο από ό,τι τα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα, ενώ ο Σαμαράς δήλωσε αυτό το μήνα ότι εκείνοι που έρχονται στην Ελλάδα από την Αφρική, τη Νότια Ασία και τη Συρία δημιουργούν τώρα ” ακόμα μεγαλύτερη δυστυχία”. Ερωτηθείς σχετικά με τους στενούς δεσμούς μεταξύ της Χρυσής Αυγής και της αστυνομίας, είπε  “Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο που έχουν κάνει τη δουλειά της η ελληνική αστυνομία.”
Δεν είναι μόνο η συντηρητική Νέα Δημοκρατία με επικεφαλής τον Σαμαρά, που νομιμοποιεί τις επιθέσεις σε μετανάστες εργαζόμενους και τη νεολαία. Είναι βοηθούμενη και υποκινούμενη από τους εταίρους του συνασπισμού του, το σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, την Δημοκρατική Αριστερά κόμμα που αποσπάστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2010.
Σε σκηνές που θυμίζουν τη ναζιστική κατοχή στην Ελλάδα, ο συνασπισμός της Κυβέρνησης αποφάσισε τον περασμένο μήνα να μεταφέρει μια ομάδα 400 μεταναστών σε εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο στα περίχωρα της Κορίνθου. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής επιδόθηκαν σε μια αντιμεταναστευτική υστερία, με τον Μιχαλολιάκο να δηλώνει δημαγωγικά, “Γιατί θα πρέπει οι Έλληνες φορολογούμενοι να επιδοτούν  και να τροφοδοτούν πλήρως ένα στρατόπεδο διακοπών για τους ανθρώπους που δεν θέλουμε;”
Με πλήρη επίγνωση των άθλιων και απάνθρωπων συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ της πόλης, Αλέξανδρος Πνευματικός, διαμαρτυρήθηκε με μέλη και υποστηρικτές του κόμματός του κατά την άφιξη των μεταναστών. Αμέσως διέταξε μάλιστα να κοπεί η παροχή  ύδρευσης του στρατοπέδου για αρκετές ώρες ως αντίποινα.
Ο Πνευματικός δήλωσε: «Ήταν απαράδεκτο για το υπουργείο να στείλει όλους αυτούς τους ανθρώπους εδώ, χωρίς καν να συζητήσει με τις αρχές της πόλης», προσθέτοντας: «Υπάρχει μια μεγάλη αντίδραση στην πόλη λόγω του φόβου, μιας μαζικής απόδρασης μεταναστών, που προσπαθούν να πάνε στο λιμάνι, ώστε να μπουν σε πλοίο για την Ιταλία….Δεν πρέπει να μείνουν εδώ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.