# #

11 Οκτ 2012

Σοκ! Η Ελλάδα υπό ολοκληρωτική κατοχή! Η τρόικα ζήτησε την εκκένωση ελληνικών νησιών με λιγότερους από 150 κατοίκους!




Tην εκκένωση όλων των ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους ζήτησε η Τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση. 
Το επιχείρημα των τροϊκανών ήταν ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώπιον 70 και πλέον εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αφήνοντας άφωνους τους πάντες.

Ο υπουργός αποκάλυψε ότι...

τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας ζήτησε να εκπονήσει το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου σχέδιο για την εκκένωση νησιών που έχουν ως 150 κατοίκους γιατί σύμφωνα με μελέτη που έχουν κάνει τα νησιά αυτά επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. «Τους απαντήσαμε άμεσα ότι δεν είναι καλά. Δεν το διαπραγματευόμαστε» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης.

Στο αυτό παρενέβη ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος και ρώτησε τον υπουργό :"Κύριε υπουργέ έλληνας το είπε αυτό ή ξένος" για να του απαντήσει ο υπουργός : "Ξένος ήταν αλλά θα ήθελα να σταματήσει το θέμα εδώ!!!!!". Παρούσα ήταν επίσης και η εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου

Η συζήτηση επί του θέματος δεν συνεχίστηκε από τους τροϊκανούς, όμως είναι ενδεικτικό των προθέσεών τους, αφού ζητούν να ερημώσουν ολόκληρες νησιωτικές περιοχές και να ξεριζωθούν χιλιάδες οικογένειες. «Πρότειναν ένα σύγχρονο ξεριζωμό. Δεν πάμε καλά» δήλωσε ένας από τους παρευρισκόμενους σε πηγαδάκι.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Ναυτιλίας και  Αιγαίου, για το θέμα ενημερώθηκαν τα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης.

Το υπουργείο Οικονομικών  επιχείρησε  να διαψεύσει ότι η τρόικα έθεσε τέτοιο θέμα. Όμως αργότερα από το υπουργείο Ναυτιλίας προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το θέμα λέγοντας ότι το θέμα δεν τέθηκε στον υπουργό αλλά σε συνάντηση που είχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου με κλιμάκιο της τρόικας 

Όμως, αδιάψευστοι μάρτυρες των όσων είπε ο κ. Μουσουρούλης είναι δεκάδες εφοπλιστές που βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά και άκουσαν με τα ίδια τους τ' αυτιά τα όσα είπε ο υπουργός.
πηγη

1 σχόλιο:

  1. Προσπαθούν να ακυρώσουν την ΑΟΖ, κάθε κατοικημένο νησί έχει δικαίωμα στην ΑΟΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.