# #

6 Μαΐ 2011

Απολαύστε συρτακι στο Royal Albert Hall του Λονδίνου. . .

;

Ο Andre Rieu. 62χρονος ολλανδός βιολιστής, από τα μεγαλύτερα εν ζωή ονόματα μαέστρων κλασικής μουσικής στον κόσμο. Θεωρείται ο κορυφαίος ερμηνευτής στον κόσμο, των βάλς των Γιόχαν Στράους (πατέρα & υιού). Από το 1987 δημιουργεί την διάσημη ορχήστρα του: Johann Strauss Orchestra, με περίπου 50 εξαιρετικούς μουσικούς. Έχει γυρίσει όλο τον κόσμο, έχει παίξει στα μεγαλύτερα θέατρα & αίθουσες του κόσμου. Του έχει απονεμηθεί δύο φορές το World Music Award (αντίστοιχο των Όσκαρ για την παγκόσμια μουσική σκηνή κάθε είδους...) έχει αρκετούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους σε ευρωπαικές χώρες.
Το 2001 δίνει στήν ιστορικότερη αίθουσα συναυλιών της Βρετανίας στο Royal Albert Hall του Λονδίνου (από τις πιό γνωστές στον κόσμο, μαζί με τη Σκάλα του Μ
ilano, το Madison Square Garden της Ν. Υόρκης κ.τ.λ). Eδώ έχουν παίξει και ερμηνεύσει κατά καιρούς όλοι οι μεγάλοι του 20αιώνα, από την Μ. Κάλλας και την Edith Piaf μέχρι τους U2 και τους. Beatles. Μια από τις σπουδαιότερες συναυλίες του, το Millenium Concert, η οποία μάλιστα ηχογραφήθηκε και βγαίνει αργότερα σε δίσκο).
Επιλέγει για το κλείσιμο μιάς συναυλίας, με έργα Strauss, Sostakovich, George Gersuin, Glen Miller και άλλων μεγάλων κλασικών των προηγούμενων, αλλά κυρίως του 20 αι.. Το κομμάτι που περιλαμβάνει το βίντεο που ακολουθεί, είναι στο you tube.
Το τι επακολουθεί στην αίθουσα το "περιγράφει" το βίντεο..
Η συναυλία δεν είχε σχέση με το επίσημο Ελληνικό Κράτος, δεν διοργανώθηκε από κάποιο κρατικό ή ιδιωτικό ελληνικό φορέα, ούτε συμμετέχει σ' αυτήν με οποιονδήποτε τρόπο Έλληνας, ως μουσικός, μάνατζερ, οργανωτής ή απλός θεατής..
Το θέατρο είναι κατάμεστο από ..Βρετανούς όλων των ηλικιών-και όχι μόνο!
Αυτός που "τιμάται" όμως από τον Andre Rieu, με την επιλογή του, είναι ένας κλασικός του 20αι. που έχει ξεπεράσει προ πολλού τα στενά όρια της νεοελληνικής μιζέριας και έχει γίνει μέρος της παγκόσμιας μουσικής πολιτιστικής κληρονομιάς εις το διηνεκές...
Το βίντεο στο you tube έχει πάνω από 2.000.000 προβολές. Απολαύστε syrtaki, Τhe Greek dance..Πανος Σταθο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.