# #

7 Μαΐ 2011

Νέο δημοσίευμα του Spiegel on Line για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ



ImageΝέο δημοσίευμα στο Spiegel-Online με τίτλο «Κρίσιμη συνάντηση για την Ελλάδα συγκλονίζει την Ευρωζώνη» και υπότιτλο «Ανησυχία για το ευρώ: Σε μυστική συνάντηση στο Λουξεμβούργο διεξάγονται – σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel-Online – διαβουλεύσεις για το μέλλον της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Οι χρηματαγορές αντέδρασαν νευρικά. Θα αποχαιρετίσει η Αθήνα την Ευρωζώνη;», αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:
"Οι αγορές συναλλάγματος δέχτηκαν για μια ακόμα φορά πιέσεις όταν δημοσιεύτηκε το ρεπορτάζ του Spiegel-Online για σκέψεις της Ελλάδας να βγει από την Ευρωζώνη.
Η συνάντηση αρχικά διαψεύστηκε έντονα. Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ευρωζώνης, καθώς και η ΕΕ αντέκρουσαν τα περί σχεδίων εξόδου από την Ευρωζώνη. Το Υπ. Οικονομικών στην Αθήνα αντέδρασε με ..

αυστηρότητα. Σε ανακοίνωση Τύπου χαρακτήρισε τις πληροφορίες «αναληθείς», η δημοσιοποίησή τους μαρτυρεί «ακατανόητη ελαφρότητα» και πρόκειται για «προβοκάτσια». «Παρόμοια δημοσιεύματα υπονομεύουν τις προσπάθειες της Ελλάδας και υπηρετούν μόνο τους κερδοσκόπους», δήλωσε εκπρόσωπος του Γραφείου του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ενώ εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών δεν σχολίασε το αν ο Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πήγε στο Λουξεμβούργο, ένας υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης συνασπισμού δήλωσε: «Ναι, ισχύει». Σύμφωνα με τηλεγραφήματα ειδησεογραφικών πρακτορείων, μια πηγή της ΕΕ έκανε λόγο για τρία μέλη της ΟΝΕ, που είναι και μέλη του G8, δηλαδή τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία. Άλλο πρόσωπο δήλωσε ότι συμμετέχουν και εκπρόσωποι των κρατών εκείνων που έχουν την καλύτερη πιστοληπτική ικανότητα ΑΑΑ, π.χ. η Ολλανδία, η Αυστρία και η Φινλανδία".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.