# #

7 Μαΐ 2011

Εκατό δραχμές στην τσέπη.........Κατηγορηματικά διέψευσαν αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης τα σενάρια για επιστροφή στη δραχμή. Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για προβοκάτσια και για άμεση λήψη μέτρων ενάντια σε όσους προωθούν τέτοια σενάρια. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι υπάλληλοι της ειδικής υπηρεσίας χθες το βράδυ άσκησαν  πειθαρχικές διώξεις και οδήγησαν στο αυτόφωρο τους κατηγορούμενους στις παρακάτω περιπτώσεις:

Ομάδα φοιτητών τραγουδούσε συνοδεία κιθάρας το «τραγούδι της δραχμής» της Αρλέτας. Κατασχέθηκαν δύο άδεια μπουκάλια μπύρας, μια νταμπιζάνα κρασί ξινισμένο και το γκαζάκι  για ψήσιμο ελληνικού καφέ.

Πέντε συνταξιούχοι του Κ.Α.Π.Η. Αγίων Aναργύρων  τραγουδούσαν καντάδες και το «της μιας δραχμής τα γιασεμιά» του Αττίκ. Κατασχέθηκαν δύο τεχνητές ...οδοντοστοιχίες  και 3,5 ευρώ που ήταν το υπόλοιπο της σύνταξης του μήνα.

Ταξιτζής κατά τη διάρκεια της διαδρομής Τζιτζιφιές – Σύνταγμα (Υπουργείο Οικονομικών) άκουγε στο ραδιόφωνο και σιγοψυθίριζε τους στίχους του τραγουδιού του Άκη  Πάνου που έλεγαν:
«Λένε πως είναι μια γυναίκα της δεκάρας
ή της δραχμής όταν κανένας γελαστεί
»,
Ο ηχολήπτης του ραδιοφωνικού σταθμού διέφυγε τη σύλληψη και αναζητούνταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Συνελήφθη ακόμη εβδομηντάχρονος προικοθήρας στην Καλαμάτα ο οποίος  κατά τη διάρκεια ερωτικής εξομολόγησης στην αγαπημένη του της απάγγειλε το:
 «Τι τα θέλω τα παλάτια, τα χωράφια, τις ελιές,
πες το ναι, εσύ μονάχα, και τα κάνω εγώ δραχμές»
 Στην  απολογία του ισχυρίστηκε ότι η σύντροφος του δεν μιλούσε και δεν καταλάβαινε ελληνικά μια και μόλις είχε έρθει από τη Ρωσία και ότι δεν είναι προικοθήρας γιατί τα χωράφια και  οι ελιές που θα πουλήσει ανήκουν στον ίδιο.
Ο μόνος που τελικά αφέθηκε ελεύθερος παρόλο που τραγουδούσε το :
«Εκατό δραχμές την μέρα παίρνω τζιβαέρι μου
πες της μάνας σου πως θέλω να σε κάνω ταίρι μου»,
 ήταν ο Μάριος Ιορδανίδης ο οποίος ισχυρίστηκε ότι διατελούσε σε κατάσταση μέθης. Οι εκπρόσωποι του τμήματος δίωξης οικονομικού εγκλήματος τον απάλλαξαν όχι γιατί είχε το ακαταλόγιστο, αλλά γιατί τους δόθηκαν οδηγίες ότι το συγκεκριμένο τραγούδι κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Σε λίγο όλοι μας θα παίρνουμε μεροκάματο εκατό δραχμές. Περαστικά μας........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.