# #

6 Μαΐ 2011

Απίστευτες δηλώσεις Γ.Παπανδρέου στη Βουλή

Εκτύπωση

ImageΟύτε να στοιχημάτιζε υπέρ της ανόδου των spreads ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν θα έκανε σήμερα τις δηλώσεις που έκανε πριν λίγο στην Βουλή: Απαντώντας στις θέσεις του προέδρου της Συνασπισμού Α.Τσίπρα, ο οποίος τον χαρακτήρισε "αναξιόπιστο", είπε ότι "Δεν μπορούμε να ζήσουμε ούτε μια μέρα χωρίς τα δανεικά των 110 δισ. ευρώ. πως θα πληρώσουμε τις ανάγκες του κράτους, πως θα πληρώσουμε τους δημοσίου υπαλλήλους";
Χειρότερη δήλωση για την ελληνική οικονομία στην παρούσα φάση δεν θα μπορούσε να γίνει. Αντίθετα με ότι έλεγε μέχρι τώρα η κυβέρνηση ομολογεί τώρα ότι η ελληνική οικονομία ζει με τον ...
αναπνευστήρα και έχει την απαίτηση από τις ξένες αγορές να δανείσουν την ελληνική οικονομία!
Φυσικά είναι απόλυτα ανακριβή αυτά που είπε: Αν δεν παίρναμε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ δεν θα έφτανε η ελληνική οικονομία να αποπληρώσει στην ώρα τους τα δανεικά που μας έδιναν οι ξένοι ενώ ήξεραν την κατάσταση της οικονομίας μας. Για την εσωτερική αγορά, φτάνουν και περισσεύουν!
Κατά τα λοιπά, η σύγκρουσή του με τον Α.Τσίπρα ήταν - και πάλι - σφοδρή: “Ναι, μιλούσα με τον Στρος Καν... ναι αναζητούσα τρόπους χρηματοδότησης της πατρίδας... ναι, με έχουν αποκαλέσει και στο παρελθόν πράκτορα των Αμερικάνων... όχι, δεν θα τα βάλω κάτω”.
Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της σκληρής απάντησης που έδωσε το πρωί της Παρασκευής από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Παπανδρέου, στις κατηγορίες των ημερών με αφορμή τις “αποκαλύψεις” του “μίστερ ΔΝΤ”.
“Σιγά την αποκάλυψη” ήταν μία χαρακτηριστική φράση του κ. Παπανδρέου, ο οποίος αξιοποίησε ερώτηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην “Ωρα του πρωθυπουργού” για να ξετυλίξει την επικοινωνιακή αντεπίθεσή του – προς επιβεβαίωση των σχετικών πληροφοριών από το επιτελείο του στο Μαξίμου.
Προκειμένου να αποδείξει ότι δεν έδρασε “κάτω από το τραπέζι”, ανέσυρε δηλώσεις που είχε κάνει ο ίδιος σε ανύποπτο χρόνο (όπως το Δεκέμβριο του 2009 ή τον Φεβρουάριο του 2010) ότι είχε επαφές με το ΔΝΤ και τον Ντομινίκ Στρος Καν για να του παράσχουν τεχνική βοήθεια στην επίλυση κρίσιμων θεμάτων (όπως φοροδιαφυγή) “και όχι για να ετοιμάσουμε την υπαγωγή στο Ταμείο”. Και κατέληξε: “Εκείνη την περίοδο φέραμε τα πάνω-κάτω, μιλήσαμε με τους πάντες, απειλήσαμε με προσφυγή στο ΔΝΤ για να αφυπνίσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έκανα δύο φορές τον γύρο του κόσμου αναζητώντας λύση για να μπορούν τώρα κάποιοι, με την ασφάλεια των 110 δις να κάνουν κριτική”.
Ο Γ.Παπανδρέου αναφέρθηκε εκτενώς στις κατηγορίες που δέχθηκε από τον κ. Τσίπρα και τον Αντώνη Σαμαρά ότι “δούλεψε κρυφά” για να κάνει την δουλειά των Αμερικάνων: “Μου θυμίσατε τους πατριδοκάπηλους που έλεγαν και για τον πατέρα μου ότι ήταν πράκτορας των Αμερικάνων. Είναι σαν να ακούω φωνές από τα χειρότερα ακροδεξιά σύνδρομα του παρελθόντος. Να φοβηθώ ή να γελάσω κ. Τσίπρα;”, είπε.
Και παρέπεμψε σε μία παλιά κατηγορία “ότι ο γιος του Ανδρέα, δηλαδή εγώ, ήταν αξιωματικός των ΗΠΑ στο Βιετνάμ”, εξαιτίας της οποίας κάποτε έπρεπε να δείχνει ταυτότητα και έγγραφα ότι είχε υπηρετήσει στον Έβρο. “Προσωπική λάσπη έχω ξαναζήσει, αλλά μετά από 30 χρόνια στο δημόσιο βίο δεν χρειάζεται πια να δείχνω ταυτότητα για να αποδεικνύω ποιος είμαι, με ξέρει ο ελληνικός λαός”, κατέληξε.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.