# #

6 Μαΐ 2011

Αταλάντευτη η ΝΔ, τα χώνει στον πρωθυπουργό που έφερε δολίως το ΔΝΤ, και για το ΔΝΤ κουβέντα (τι καλό το ΔΝΤ!). Αν κι αυτό δεν είναι μεθόδευση…
Μέρος από δελτίο τύπου της ΝΔ (5/5/2011), από “Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά σε συγκέντρωση αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας”
” …
Επιβεβαιώνεται, την ίδια στιγμή, ότι ο κ. Παπανδρέου, την ώρα που διακήρυσσε ότι «λεφτά υπάρχουν», την ώρα που βεβαίωνε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ», την ίδια ώρα σχεδίαζε το ακριβώς αντίθετο. Διαπραγματευόταν μυστικά και υπόγεια την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ. Όσοι άκουσαν τον Στρος Καν δεν έχουν πλέον καμία αμφιβολία.
Λέει ξεκάθαρα ότι η χώρα μπήκε στο Ταμείο σε 15 μέρες, διότι είχαν προηγηθεί πολύμηνες μυστικές και υπόγειες διαπραγματεύσεις. Ο ίδιος, άλλωστε, ο κ. Παπανδρέου, στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματός του, ομολόγησε ότι...
προχώρησε στις επαφές εκείνες, διότι έψαχνε λεφτά.
Το αποκάλυψε, όμως, από καιρό και ο υφυπουργός Οικονομικών, λέγοντας ότι το ΔΝΤ ήταν η πρώτη και η μόνη επιλογή τους από τη στιγμή που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση του τόπου.
Δυστυχώς, για τον κ. Παπανδρέου, η αλήθεια είναι μια και την ξέρει πλέον ο ελληνικός λαός. Μένει τώρα να απαντήσει, γιατί εξαπατούσε τον κόσμο.
Γιατί φούσκωσαν το έλλειμμα του ’09;
Γιατί απαξίωναν την οικονομία με δηλώσεις για «διεφθαρμένη χώρα» και «Τιτανικό»;
Μένει να πουν, επιτέλους, τι κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη;
Τι κρύβεται πίσω από όλες αυτές τις μεθοδεύσεις;
…”
Δεν έχει λογική αυτό το πράγμα. Ε, πάει δεν έχει λογική. Είναι ένας παραλογισμός πια. Είναι μια άρνηση της λογικής. Της συνεπαγωγής. Είναι μια γελοιοποίηση του ελληνικού λαού. Πλήρης και αμετάκλητη. Οριστική. Μια περιφρόνηση απέναντι στον λαό και στην ικανότητά του να αντιλαμβάνεται στοιχειωδώς. Μια συμπεριφορά που θεωρεί ολόκληρο λαό σαν ένα ανήλικο μικρό παιδί που δεν έχει δυο δράμια μυαλό.
Επιμένει ακόμα, κοτζάμ αξιωματική αντιπολίτευση, να μιλάει μόνον εναντίον του αχαρακτήριστου αυτού πρωθυπουργού (και πολύ καλά κάνει και μιλάει), να τον εγκαλεί για μυστική μεθόδευση της χώρας μας για υπαγωγή της στο ΔΝΤ, με εξαπάτηση του λαού, και αφήνει και ένα σωρό υπονοούμενα για το “Τι κρύβεται πίσω από όλες αυτές τις μεθοδεύσεις”.
Και δεν λέει ούτε μια “κακιά κουβέντα” φίλε μου για το ΔΝΤ το ίδιο. Ούτε μια κακιά κουβέντα. Λες και είναι το ΔΝΤ το φιλανθρωπικώτερο ίδρυμα επί του πλανήτη. Το φιλελληνικώτερο. Λες και την μυστική μεθόδευση την έκανε μόνος του ο “μνημονιακός” πρωθυπουργός. Λες και το ΔΝΤ δεν είχε καμμιά συμμετοχή στην συνωμοσία και στην απόκρυψη, την προπαρασκευή και την δόλια και κρυφή προμελέτη.
Επιμένει ακόμα, κοτζάμ αξιωματική αντιπολίτευση, μιας χώρας που καταστράφηκε από τις μεθόδους και τα μέτρα και τα Μνημόνια και τις συμφωνίες του ΔΝΤ, να μην λέει ούτε μια “κακιά κουβέντα” για το ΔΝΤ.
Λες και κάποιος τους το απαγορεύει. Λες και κάποιος τους έχει βάλει όρια στο εύρος της κριτικής που μπορούν να ασκήσουν. Λες και κάποιος τους έχει διατάξει να μην μιλήσουν για το ΔΝΤ. Λες και κάποιος τους έχει δώσει εντολή να μην ενοχοποιήσουν με τίποτε το ΔΝΤ. Λες και κάποιος δεν τους επιτρέπει να μιλάνε ελεύθερα. Λες και κάποιος τους έχει στο χέρι.
Μα αν κάποιος έχει (και) την αξιωματική μας αντιπολίτευση στο χέρι, είμαστε χαμένοι από χέρι.
Είναι τόσο απροκάλυπτα παράλογο αυτό που κάνουν, το να μιλάνε για ένα χρόνο ολόκληρο για την “κυβέρνηση του Μνημονίου” και για το ΔΝΤ να μη λένε κουβέντα, που παγώνει ο νους του ανθρώπου.
Θέλω κι εγώ λοιπόν να ρωτήσω με τη σειρά μου τη ΝΔ, τον πρόεδρό της και την ηγεσία της:
Τι κρύβεται πίσω από όλες αυτές τις μεθοδεύσεις;
Τις δικές σας μεθοδεύσεις κύριοι;
Θραξ Αναρμόδιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.