# #

6 Μαΐ 2011

Μήνυση κατά της ηγεσίας του Υπ. Παιδείας οι Πανεπιστημιακοί



Σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), Ν. Σταυρακάκης, ανακοίνωσε πως  αποφασίστηκε να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά εναντίον του υπουργείου Παιδείας για το  αδικαιολόγητο» όπως το χαρακτήρισε  «πάγωμα» των εξελίξεων μελών Διδακτικού Προσωπικού (ΔΕΠ)

Οι καθηγητές αναφέρθηκαν σε πρόσφατη απόφαση του Γιάννη Πανάρετου, σχετικά με το θέμα των διαδικασιών που εκκρεμούν για εκλογές ή εξελίξεις μελών ΔΕΠ. Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Παιδείας με έγγραφό του που έχει χθεσινή ημερομηνία προς όλα τα Πανεπιστήμια, αναφέρει ότι ύστερα ...
«από έντονες διαμαρτυρίες ενδιαφερομένων σχετικά με την επιλεκτική επίσπευση ή μη των διαδικασιών εκλογής ή εξέλιξης μελών ΔΕΠ εκ μέρους των αρμοδίων πανεπιστημιακών οργάνων, σε τμήματα στα οποία επίκεινται εκλογές προέδρων και προκειμένου να διασφαλισθεί η τήρηση των αρχών της χρηστής διοίκησης, της δικαιοσύνης και της αμεροληψίας, παρακαλούμε να μεταθέσετε χρονικά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτών (π.χ. συγκρότηση εκλεκτορικών σωμάτων, ορισμό τριμελών εισηγητικών επιτροπών, κρίση κλπ.) μέχρι την ανάδειξη των Προέδρων των οικείων Τμημάτων της νέας ακαδημαϊκής περιόδου.».

Οι Πανεπιστημιακοί δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να «παραβούν το νόμο, ακολουθώντας τις εντολές του υφυπουργού και οι διαδικασίες θα προχωρήσουν κανονικά». Μάλιστα ο Ν. Σταυρακάκης είπε ότι ήδη έχει ζητήσει από τους συλλόγους -μέλη της Ομοσπονδίας να αγνοήσουν την εν λόγω εγκύκλιο του υφυπουργού και να προχωρήσουν στην υλοποίηση του νόμου.

Και χαρακτηριστικά πρόσθεσε : « Συνάδελφοι χωρίς «πλάτες» και «συζύγους» μπλοκάρονται και αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο. Το ότι το υπουργείο δεν υπογράφει τις εξελίξεις, αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα με ακαδημαϊκές συνέπειες». Μάλιστα δεν δίστασε να πει για τον υφυπουργό: "Δεν θα φορέσω εγώ μπότες στον κ. Πανάρετο".

Οι καθηγητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ αναφέρθηκαν και στην «απελπιστική», όπως την χαρακτήρισαν, οικονομική κατάσταση των ιδρυμάτων, καθώς οι περικοπές δυσκολεύουν την λειτουργία τους, ενώ υπάρχουν και φήμες για περαιτέρω περικοπές που ξεκινούν από το 30% και φτάνουν στο 60%.

Με τέτοιες περικοπές δεν επιβιώνει το Πανεπιστήμιο - τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των καθηγητών ΑΕΙ . Όσον αφορά στο μισθολογικό, οι καθηγητές ζητούν την επαναφορά στην κατάσταση προ πενταετία που δικαστές και πανεπιστημιακοί είχαν τις ίδιες αποδοχές.

 
Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.