# #

31 Δεκ 2011

Με θύελλα Su-33, μπαίνει στο FIR Αθηνών η "κόκκινη" αρμάδα (βίντεο)


Image Ο μεγαλύτερος ρωσικός στόλος που έχει πλεύσει στην Μεσόγειο από την εποχή των τσάρων, ξεκινά μείζονες αεροναυτικές ασκήσεις σε περιοχή εντός του FIR Αθηνών, νοτιοδυτικά της Πύλου, σε απόσταση μόλις 60 ν.μ. από τις ακτές της Πελοποννήσου, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΥΠEΘΑ .


Η Ρωσία δέσμευσε μια μεγάλη περιοχή για τις 2 ή εναλλακτικά 3 Ιανουαρίου κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών Su-33 που θα εξομοιώσουν εχθρικά μαχητικά σε αποστολές προσβολής της ρωσικής αρμάδας.


Άλλα μαχητικά Su-33 (συνολικά διαθέτει δύο Μοίρες με 20 μαχητικά Su-33 και περίπου 12 κρούσης Su-25) θα αναλάβουν την εικονική προστασία του Στόλου, ενώ το ενδιαφέρον είναι αν θα υπάρξει στο σενάριο εκτόξευση πυρηνικών βλημάτων επιφανείας-επιφανείας από αυτά που διαθέτει το Admiral Kuznetsov.


Γενικά, οι ασκήσεις, που προγραμματίζει το ρωσικό Ναυτικό να πραγματοποιήσει νοτιοδυτικά της Πύλου θα αφορούν το συνολικό φάσμα του αεροναυτικού πολέμου, με εναέριες επιχειρήσεις από το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov αγώνα κατά σκαφών επιφανείας και σενάρια ανθυποβρυχιακού πολέμου.


Αυτή την στιγμή η "κόκκινη" αρμάδα πλέει ...
δυτικά της Μάλτας (εννέα σκάφη), ενώ σύντομα θα την πλαισιώσουν ακόμη δύο σκάφη που εξακολουθούν και βρίσκονται ανοιχτά της Βαλέτα πρωτεύουσαν του νησιού. Μετά το διάπλου του Γιβραλτάρ που πραγματοποιήθηκε τις βραδινές ώρες της 23ης με πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Δεκεμβρίου τα σκάφη της ομάδας μάχης του αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov ανεφοδιάστηκαν  στο ισπανικό λιμάνι της Θέουτα, και εν συνεχεία κατευθύνθηκαν προς τη Μάλτα εκτελώντας ασκήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου.

Αυτός είναι και ο λόγος που θα καθυστερήσουν τρεις ημέρες να αφιχθούν στην περιοχή που καλύπτεται από το FIR Αθηνών, στο οποίο επρόκειτο να εισέλθουν αρχικά απόψε την νύχτα και αύριο το βράδυ θα βρίσκονταν νότια του Καστελόριζου.


Η ρωσική ναυτική δύναμη αποτελείται από το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov, το καταδρομικό Admiral Chabanenko κλάσης Udaloy II, την φρεγάτα Yaroslav Mudry κλάσης Neustrashimy, την φρεγάτα Ladny κλάσης Krivak II, το ρυμουλκό Nikolai Chiker, τα πλοία ανεφοδιασμού Sergei Osipov,
Vyazma, Kama και Lena και ένα ή δύο υποβρύχια πυρηνικής κρούσης που την προστατεύουν υποθαλάσσια.


Η ρωσική δύναμη με την επικείμενη άφιξή της στην περιοχή μεταξύ της Κύπρου και της Συρίας θα συναντήσει αμερικανικά, αλλά και γαλλικά πλοία που επιχειρούν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα αποτελώντας τα άγρυπνα μάτια των ΗΠΑ στις δραματικές εξελίξεις στην Συρία
Παράλληλα πρόκειται να πραγματοποιήσει κοινές ασκήσεις με τις συριακές Ένοπλες Δυνάμεις.

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.