# #

30 Δεκ 2011

Τα Μαύρα Χριστούγεννα του Παγκαλου...


 
 



Την ησυχία στον Πυροσβεστικό σταθμό Μαρκοπούλου διέκοψε ο διαπεραστικός ήχος του τηλεφώνου. Ντρίν! Ο πυραγός Αναστάσιος Καρανικόλας σήκωσε το τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν μία γυναίκα που καλούσε έντρομη σε βοήθεια γιατί ο άντρας της είχε εγκλωβιστεί.
 Το έμπειρο επιτελείο της πυροσβεστικής ξεκίνησε για άλλη μία επικίνδυνη αποστολή.

Όταν έφτασαν στον τόπο του συμβάντος, διαπίστωσαν ότι ο σύζυγος της κυρίας είχε εγκλωβιστεί στην καμινάδα του σπιτιού.

 Όπως εξήγησαν στους άνδρες της πυροσβεστικής, θέλησε να μπει στο σπίτι από την καμινάδα σαν Άγιος Βασίλης και να δώσει στα νεαρά μέλη της οικογενείας δώρα. 

Η επιχείρηση ξεκίνησε αμέσως με τους άνδρες της πυροσβεστικής να δίνουν τιτάνιο αγώνα για να απεγκλωβίσουν τον... άτυχο άνδρα.

 Παρά τις επίπονες προσπάθειες όμως δεν κατέστη δυνατόν να τον βγάλουν από την καμινάδα καθώς ο άντρας είχε σφηνώσει. Έτσι με διαταγή του επικεφαλής της επιχείρησης, κλήθηκε να συνδράμει γερανός.

 
Επειδή όμως ο ένας και μοναδικός που διαθέτει η πυροσβεστική στο Λεκανοπέδιο ήταν στο συνεργείο για service, ζητήθηκε από την μαρίνα στο Πορτο Ράφτη να παράσχει αυτόν που διατηρεί για την καθέλκυση σκαφών. Ο χειριστής του γερανού όμως, έλειπε σε άδεια.

Έτσι επιστρατευτικέ ένα εργαζόμενος σε τοπική ταβέρνα, πρώην μηχανολόγος μηχανικός, προκειμένου να χειριστεί τον γερανό και να απεγκλωβιστεί ο άτυχος άνδρες.

Οι πυροσβέστες έσπασαν σχεδόν τη μισή καμινάδα προκειμένου να του παρέχουν οξυγόνο και νερό.

Λίγο πριν χαράξει, ένας κατάμαυρός όγκος βγήκε από την καμινάδα. «Ρε άχρηστοι, 7 ώρες για να με βγάλετε από την καμινάδα; Στο τζάκι ψήναμε λουκάνικα και μου ανέβαινε συνεχεία η μυρωδιά και κόντεψα να λιποθυμήσω από τη λιγούρα». 


Όταν ο κατάμαυρος άνδρας έβγαλε την κάπα του άγιου Βασίλη και καθάρισε το πρόσωπο του όλοι εξεπλάγισαν. Ήταν ο Θεοδωρος Παγκαλος.
http://www.ellinofreneia.net/details.php?id=2517
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.