# #

31 Δεκ 2011

Τα 7 φαγητά που «καίνε» το σωματικό λίπος


Οι μέρες πλησιάζουν και η ώρα της ζυγαριάς, παραδοσιακά έρχεται μετά την πάροδο των γιορτών.

 Εκεί είναι που γίνεται η «αποτίμηση» εξάλλου του πόσο καλά περάσατε όλες αυτές τις αμαρτωλές-από άποψη φαγητού-μέρες.

Προτού όμως ανεβείτε, υπάρχει ακόμη καιρός για να διορθωθεί η όποια υπερβολή. Επτά θαυματουργές τροφές με διπλή «ενίσχυση»: καίνε το λίπος πιο γρήγορα και επιπλέον δίνουν την αίσθηση του κορεσμού, άρα χορταίνετε και καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες.

Πορτοκάλια: «εξοντώνουν» τα παχάκια

Ένα πορτοκάλι καταρχήν έχει μόλις 56 θερμίδες και αν μη τι άλλο είναι σε αφθονία αυτήν την εποχή. Βρίσκεται στην υψηλότερη θέση, στη λίστα με τα 38 φαγητά που περιέχουν το μεγαλύτερο ...
«δείκτη κορεσμού» και οι ίνες του καταπολεμούν το λίπος. Σύμφωνα με έρευνες, άνθρωποι που καταναλώνουν φαγητά με ίνες έχουν λιγότερα παχάκια.

Αυγά: για ενέργεια και πρωτεΐνες

Τα αυγά, με μόλις 78 θερμίδες το ένα, όχι μόνο προσφέρουν όλα τα θρεπτικά συστατικά αλλά σας «γεμίζουν» πρωτεΐνες που δίνουν την αίσθηση ότι έχετε χορτάσει. Ένα πρωινό με αυγά θα σας ικανοποιήσει αρκετά και θα έχετε «πάρει» περίπου 330 θερμίδες λιγότερες από ότι να τρώγατε κάτι άλλο.

Και εάν θέλετε ένα υγιεινό τηγανητό αυγό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αντικολλητικό τηγάνι το οποίο πρώτα έχετε ψεκάσει με λίγο λάδι. Με τον τρόπο αυτό το πρωινό σας θα είναι τραγανό, γευστικό και λιγότερο «αμαρτωλό».


Σκούρα σοκολάτα: γλυκός «πειρασμός»

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι αν φάτε σκούρα σοκολάτα, στο αμέσως επόμενο γεύμα σας θα φάτε λιγότερο. Ο λόγος είναι ότι τα συστατικά της σοκολάτας επιβραδύνουν την πέψη με αποτέλεσμα να σας κάνουν να νιώθετε χορτάτοι για περισσότερη ώρα. Επιπλέον δε, ένα κομμάτι σοκολάτας, με 170 θερμίδες, μπορεί να περιορίσει την όρεξη για κάτι αλμυρό, γλυκό ή λιπαρό.

Κουκουνάρι: ξεχάστε τα αμύγδαλα

Αν και δεν έχουμε συνηθίζει να τα τρώμε, ίσως τώρα ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε. Τα 15 γραμμάρια (84 περίπου σπόροι από κουκουνάρια) έχουν μόλις 95 θερμίδες, διαθέτουν οξέα που είναι φιλικά για την καρδιά και παράγουν ορμόνες που «ξεγελούν» την αίσθηση της πείνας.

Τυρί: ο αλμυρός σύμμαχος

Η φέτα και το κατσικίσιο τυρί δουλεύουν…υπέρ σας. Τα 15 γραμμάρια έχουν μόλις 76 θερμίδες, χορταίνουν και συμβάλλουν δυναμικά στο κάψιμο περισσότερου λίπους.


Άπαχο γάλα: δεν είναι μόνο για παιδιά

Έχει μόλις 86 θερμίδες η κούπα και αν και οι περισσότεροι θεωρούμε ότι είναι ιδανικό μόνο για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών, έρευνες δείχνουν ότι ωφελεί ιδιαίτερα τους ενήλικες, και συγκεκριμένα όσους προσπαθούν να «κάψουν» ορισμένες θερμίδες. Οι πρωτεΐνες που περιέχει δίνουν μεγαλύτερη αίσθηση ικανοποίησης στον οργανισμό από οποιοδήποτε άλλο ρόφημα, που περιέχει ζάχαρη.


Πατάτες: η παρεξηγημένη τροφή

Η πατάτα ως γνωστόν, περιέχει υδατάνθρακες. Γεγονός που την κατατάσσει στα μη διαιτητικά φαγητά. Κι όμως μία πατάτα αν και έχει 161 θερμίδες, δίνει την αίσθηση του κορεσμού, τρεις φορές περισσότερο από ότι μία φέτα λευκό ψωμί. Και μην ξεχνάτε βέβαια ότι το ανθεκτικό άμυλο της πατάτας βοηθάει τον οργανισμό να κάψει λίπος. Επομένως, για να λυθεί η παρεξήγηση, ο τρόπος μαγειρέματος κάνει μία πατάτα παχυντική και όχι το ίδιο το προϊόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.