# #

31 Δεκ 2011

Πιο έξυπνα παιδιά τρώγοντας ψάρι!



 Θέλετε το παιδί σας να είναι έξυπνο ;
 Ο εγκέφαλος του να αναπτυχθεί όσο το δυνατόν καλύτερα;
 Τότε φροντίστε  η διατροφή του να είναι σωστή και να περιέχει αρκετό ψάρι.

 Τα παιδιά που καταναλώνουν ψαρί από μικρή ηλικία καταφέρνουν να αποκτήσουν ομαλές  εγκεφαλικές  λειτουργιές  και προστατεύονται και από μελλοντικές καρδιοπάθειες.
 
Τα θρεπτικά συστατικά που διαθέτει το ψάρι βοηθούν στην υγιή εγκεφαλική ανάπτυξη των παιδιών και στην ομαλή διαμόρφωση του νευρικού τους συστήματος. 
 
Τα λιπαρά οξέα που περιέχουν τα ψάρια ενισχύουν επίσης... την όραση. 
Τα ωμέγα 3 μπορεί να χορηγούνται στο παιδί μέσω του γάλακτος, αλλά τα περισσότερα από αυτά δεν απορροφώνται από τον οργανισμό του, γι' αυτό είναι άκρως απαραίτητη και η κατανάλωση ψαριών.
 
Επειδή οι διατροφικές  συνήθειες ενός παιδιού διαμορφώνονται κατά τα πρώτα πέντε έτη της ζωής τους, καλό είναι να μαθαίνετε τα παιδιά σας να τρώνε ψάρι από μικρή ηλικία.

 Τα παιδιά που μαθαίνουν να τρώνε σωστά από μικρή ηλικία έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες μεγαλώνοντας να τρώνε υγιεινά. 
 

Ιδανικό ψάρι για τη διατροφή των παιδιών είναι ο σολομός. Το συγκεκριμένο ψάρι έχει ίσως το μαλακότερο κρέας, οπότε ενδείκνυται για κατανάλωση και σε μικρές ηλικίες.

 Ο σολομός βοηθά σημαντικά επίσης στη διαμόρφωση των οστών των ανηλίκων, καθώς εκτός από ωμέγα 3 και βιταμίνη D διαθέτει και δοκοσαεξανοϊκό οξύ, το οποίο συνήθως προστίθεται στις βρεφικές συνταγές γάλακτος. Είναι μια ουσία η οποία κρίνεται απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη ενός παιδιού, καθώς από τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη αποτελείται κατά 50% ο εγκέφαλος ενός νεογνού. 
 
πηγη http://www.sigmalive.com/node/321767

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.