# #

30 Δεκ 2011

Και αντιπροεδρος και...συγγραφέας χαριτωμενων λογοτεχνικών κειμένων με θεματα Βουλης !!!


Ο Πάγκαλος και οι…. μπουρδελότσαρκες!
 Σε… «μπουρδελότσαρκες» αναφέρεται μεταξύ άλλων  το διήγημα του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και συγγραφέα λογοτεχνικών κειμένων πλέον, το οποίο δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Τα Νέα»!

 Το συγκεκριμένα διήγημα έχει τίτλο  «Ο  Ρας ήταν Έλληνας» και αποτελεί προδημοσίευση από τη  συλλογή διηγημάτων του Θόδωρου Πάγκαλου (με τον γενικό τίτλο «Οι χαμένοι») που θα κυκλοφορήσει  τον Φεβρουάριο από τις εκδόσεις Πατάκη.

Το διήγημα που δημοσιεύεται στα «Νέα» αναφέρεται σε μια παρέα Ελλήνων ναυτικών που είναι αναγκασμένοι  να...
κάνουν πρωτοχρονιά στο ‘Άμστερνταμ , όπου έχει δέσει το πλοίο τους για να φορτώσει την επομένη και να φύγουν για τη Νέα Ορλεάνη.

  Το γνωστό αθυρόστομο πνεύμα  των πολιτικών τοποθετήσεων και συνεντεύξεων του  Θόδωρου Πάγκαλου, αλλά και «γλαφυρό»  ως προς την αφήγηση, είναι διάχυτο και στο λογοτεχνικό του κείμενο.

Ιδού  χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

Ο πασίγνωστος  σε όλα τα λιμάνια για τις σεξουαλικές του επιδόσεις νεαρός ύπαρχος ο Μήτσος, πρότεινε –τι άλλο;-  μια μπουρδελότσαρκα στα στενά σοκάκια με τις βιτρίνες.
 Εκεί που σε κάθε παράθυρο θρονιάζονταν, πότε μεγαλοπρεπείς και δήθεν απρόοπτες, πότε προκλητικές, με χειρονομίες και κινήσεις των χειλιών και της γλώσσας όλο υπονοούμενα – η καθεμιά με το στυλ της δηλαδή-, οι πουτάνες κάθε σχήματος και χρώματος.
 Προέρχονταν από όλα σχεδόν τα μέρη του κόσμου και είχαν εξοκείλει αναπαυτικά σε τούτο το απέραντο λιμάνι, όπου οι πεινασμένοι για χάδι ναυτικοί ήταν  μια σταθερή εγγυημένη πελατεία (…)

Αυτή η ξεκωλιάρα, το γκαρσόνι, ένας κουνιστός Ολλανδός με ξεβαμμένο μαλλί, μάζεψε τα πιάτα που δεν είχαν αγγίξει – μπουτάκι αρνίσιο με υπόγλυκη σάλτσα πράσινου χρώματος, αν είναι δυνατόν βρε πούστη – και σχολίασε περιφρονητικά:
 «Είναι υπερβολικά εξεζητημένο (too sophisticated)». Για να προκαλέσει το σχόλιο του Μήτσου: «Do you Know βοϊδόπουτσα; Much more sophisticated!» (…)

Δυο μουστακαλήδες φιλιόντουσαν με πάθος και τρία τέσσερα ζευγάρια αντρών λικνιζόντουσαν στους ρυθμούς μιας σαχλής disco μουσικής. Γυναίκα ούτε μία. –Πάμε μάγκες να φύγουμε.
 Δεν θέλατε να γαμήσουμε και εδώ θα μας γαμήσουν πρωτοχρονιάτικα είπε ο Μήτσος»… 



Το τσαχπινικο κειμενακι ηδη το σχολιασαμε στον τιτλο του θεματος....

Τα υπολοιπα σχολια...δικα σας !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.