# #

4 Νοε 2010

ο έντονος έρωτας μετά από ένα χρόνο ξεθυμαίνει?Να το ξεχάσεις το πάθος, γιατί σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Psychoneuroendocrinology, που στηρίχθηκε σε αιματολογικά δείγματα, ο έντονος έρωτας μετά από ένα χρόνο ξεθυμαίνει....
Οι ερευνητές εξέτασαν το αίμα 58 αντρών και γυναικών, οι οποίοι υποστήριζαν ότι ήταν -προσφάτως- τρελά ερωτευμένοι, και το συνέκριναν με ανθρώπων που ήταν.πολύ καιρό σε σχέση. Συγκεκριμένα, εξέτασαν τον παράγοντα αύξησης νευρικών κυττάρων (NGF) θεωρώντας ότι είναι μεσολαβητής της ανησυχίας, των συγκινήσεων και των συμπεριφορών.

Τα πιο υψηλά επίπεδα NGF αντιστοιχούσαν στα έντονα συναισθήματα της παθιασμένης αγάπης και ήταν σχεδόν διπλάσια στους νέους εραστές σε σύγκριση με αυτών που είχαν μακροχρόνια σχέση. «Η αγάπη δεν είναι μόνο ποίηση, έχει επίσης και γερή βιολογική βάση» μας λέει ο Enzo Emanuele, καθηγητής του πανεπιστημίου Pavia στην Ιταλία.

«Ενα ρητό λέει ότι η αγάπη είναι εξάρτηση. Ισως ήρθε η στιγμή που πρέπει να γίνουμε πιο ανεκτικοί στο σύντροφό μας. Δεν νομίζετε;».

www.shoot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.