# #

5 Νοε 2010

Τζιμακος....«Για να γίνεις ηγούμενος πρέπει να σε γ... ο προηγούμενος»..!

Μία απολαυστική συνέντευξη έδωσε ο Τζίμης Πανούσης και μίλησε όπως μόνο εκείνος ξέρει, για όλα στην εφημερίδα Athens Voice. Βασικό αντικείμενο της συζήτησης δεν μπορούσε να είναι άλλο από την κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας μας.

"Ρούχα δεν ψωνίζουμε γιατί βγαίνουμε έξω στα μαγαζιά και τι να πάρεις, λουκέτα; Όλα είναι κλειστά, ενοικιάζεται, πωλείται, δηλαδή αναγκαζόμαστε να μεταποιούμε χαλιά από το σπίτι και στην παράσταση βγαίνω με μια παλιά μοκέτα, κάλτσες από μπουρνούζια που κόβουμε, τραπεζομάντιλα, κουρτίνες.
Μια δεύτερη αφορμή είναι η απαγόρευση του καπνίσματος, που είναι ένα φασιστικό μέτρο, αν κι ...εγώ δεν είμαι καπνιστής, και η παράσταση θα είναι πρόσχημα για να καπνίζουμε ελεύθερα.
Δεν έχω φόβο για την κρίση. Είναι κάτι ανάλογο με την πανδημία της γρίπης. Αλλά πουλάει περισσότερο. Είναι οικονομική κρίση αλλά με «οι» και τα δύο. Ένα κόλπο που σκέφτηκε ένας μπαμπούλας για να βγάλουν φράγκα, να κόψουν συντάξεις. Η ουσία είναι ότι είμαστε σε μια πολυκομματική χούντα. Πρέπει να διώξουμε αυτά τα κομματόσκυλα, να μην τσιμπάμε με τις εκλογές για να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε. Όλα αυτά είναι άχρηστα άτομα τα οποία ακολουθούν ένα βυζαντινό πατροπαράδοτο μπούσουλα που λέει: «Για να γίνεις ηγούμενος πρέπει να σε γ... ο προηγούμενος». Το ψάρι βρομάει από το κεφάλι. Να βάλουμε κανονικούς ανθρώπους και όχι αντιπροσώπους που θα ελέγχονται για τις πράξεις τους."

Ασχολίαστη δεν έμεινε και η διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού: "Ζήσαμε και τη διακαναλική χούντα τώρα. Ο πρωθυπουργός για να κάνει προπαγάνδα υπέρ του υποψηφίου δημάρχου του κόμματος να δεσμεύει και τα κρατικά και τα ιδιωτικά κανάλια. Ο Πατακός δεν θα τολμούσε να το κάνει. Όπως καταλαβαίνεις η παράσταση είναι ένας λίβελος στο Γιωργάκη, ο οποίος είναι ένα μοιραίο πρόσωπο, ένα ούφο, δηλαδή αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο υποκείμενο. Δεν βάζει κώλο κάτω. Μας έχει τρελάνει με τα ταξίδια του. Βέβαια αν είχαμε και εμείς την Άντα στο σπίτι δεν θα φεύγαμε;"
Αυτή την περίοδο: «Θα κάνω μια σειρά εκδηλώσεων, ξεκινάω με τις παραστάσεις στο Γυάλινο, κατεβαίνω Συγγρού, επειδή είναι η κρίση, είναι δύσκολοι καιροί αλλά όχι μόνο για μένα, κατεβαίνουν κι άλλοι καλλιτέχνες, όλοι από τη Νέα Δημοκρατία, που κάνουν τα γραφεία τους εκεί, η Τζούλια η συνάδελφος, ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος χώρισε τελικά γιατί τον πόναγε η Μακρυπούλια πολύ γιατί είχε μακρύ πουλί και έχει προσλάβει τώρα μια άλλη, αλλοδαπή. Και το πρόγραμμα πάνω στην κρίση θα κινηθεί, δηλαδή εγώ, όπως και πολύ κόσμος, έχω σταματήσει να αγοράζω και πάνες για το μωρό μου, τη Φωτεινή, που είναι 17 μηνών. Τις πλένουμε και τις ξαναχρησιμοποιούμε.

 http://www.mantatanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.