# #

3 Νοε 2010

Η πεσμένη ερωτική επιθυμία....


Διαφορές στην εγκεφαλική λειτουργία φαίνεται ότι έχουν οι γυναίκες που έχουν μόνιμα χαμηλή λίμπιντο (ερωτική ορμή) σε σχέση με όσες έχουν φυσιολογική λίμπιντο, σύμφωνα ...με μια νέα έρευνα αμερικανών επιστημόνων.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Γουέιν του Ντιτρόιτ, υπό τον δρα Μάικλ Ντάιαμοντ κατέγραψαν την εγκεφαλική δραστηριότητα εθελοντριών γυναικών, καθώς αυτές παρακολουθούσαν βίντεο με ερωτικό περιεχόμενο.
Η έρευνα μελέτησε 19 γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με χαμηλή λίμπιντο και συνέκρινε τις
.αντιδράσεις του εγκεφάλου τους με αυτές επτά άλλων γυναικών που είχαν κανονική λίμπιντο, με τη βοήθεια μαγνητικής τομογραφίας ,η οποία μετρά τις μεταβολές της ροής αίματος διά μέσου του εγκεφάλου, πράγμα που αποκαλύπτει τα διάφορα «μοτίβα» εγκεφαλικής ενεργοποίησης. Όλες οι γυναίκες παρακολούθησαν ερωτικά βίντεο ανακατεμένα με κανονικά τηλεοπτικά προγράμματα.

Στις επτά γυναίκες με το φυσιολογικό επίπεδο λίμπιντο, καταγράφηκε αυξημένη δραστηριότητα σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στην επεξεργασία των συναισθημάτων. Αντίθετα, στις γυναίκες με την χαμηλή λίμπιντο δεν ανιχνεύθηκε τέτοια ενεργοποίηση του εγκεφάλου.

Για τον Ντάιαμοντ τουλάχιστον, ο οποίος έκανε την έρευνα, οι μεταβολές στην κατάσταση του εγκεφάλου (ή η ανυπαρξία τέτοιων αλλαγών) δείχνει με σαφήνεια πως η χαμηλή λίμπιντο «είναι μια πραγματική διαταραχή και όχι μια κοινωνική κατασκευή».

Όμως, άλλοι ειδικοί στην ψυχοσεξουαλική ιατρική δεν συμφωνούν, εκτιμώντας ότι η απουσία εγκεφαλικής δραστηριότητας στις γυναίκες με χαμηλή λίμπιντο, όταν είδαν ερωτικά βίντεο, δεν σημαίνει ότι κάτι πάει λάθος με τον εγκέφαλό τους, άρα ότι το πρόβλημά τους έχει βιολογική αιτιολογία. Το θεωρούν μάλλον κάτι αναμενόμενο για μια γυναίκα που -για ψυχολογικούς ή άλλους λόγους (όπως π.χ. μια υπερβολικά πολυάσχολη καριέρα)- έχει χάσει το ενδιαφέρον της για το σεξ.

http://www.newscity1.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.