# #

24 Ιουν 2010

Τελείωσε ο μεγαλύτερος σε διάρκεια αγώνας τένις

Μετά από ... τρεις ημέρες, 665 λεπτά, ή παιχνίδι ένδεκα ωρών και πέντε λεπτών, ολοκληρώθηκε σήμερα ο μεγαλύτερος σε διάρκεια αγώνας στην ιστορία του τένις. Ο Αμερικανός Τζον Ισνερ νίκησε τον Γάλλο Νικολας Μαούτ με 3-2 σετ, και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Γουίμπλεντον, αλλά το τελικό σκορ του πέμπτου σετ παραπέμπει σε ... μπάσκετ: 70-68! Τα περισσότερα γκειμ που παίχτηκαν ποτέ σε ένα σετ! Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 48 γκειμ.
Γενικά, αυτό το παιχνίδι δίκαια χαρακτηρίζεται ο αγώνας των ρεκόρ. Το κοινό ενθουσιάστηκε και όπως είπε στο τέλος ο Ισνερ ήταν φανταστικό στις εκδηλώσεις του: «Μετά από ένα τέτοιο ματς και σε τέτοια ατμόσφαιρα, δεν αισθάνεσαι κουρασμένος»
Να σημειώσουμε βέβαια ότι το προηγούμενο ρεκόρ σε διάρκεια ήταν ... μόλις έξι ώρες διευκρίνησε. Η προηγούμενη ... επίδοση ήταν έξι ώρες και 33 λεπτά με δράστες δύο Γάλλους (Σαντορό-Κλεμάν, στο Ρολάν Γκαρός, το 2004). Τι διάρκεια είχε το τελευταίο σετ; Οκτώ ώρες και ένδεκα λεπτά! Συνολικά παίχτηκαν 183 γκειμ, με το προηγούμενο ρεκόρ να είναι 122 σε αγώνα διπλού! Να θυμίσουμε ότι ο αγώνας άρχισε την Τρίτη, χθες σταμάτησε επειδή νύχτωσε με σκορ 59-59 και ολοκληρώθηκε σήμερα!
Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε τα σετ του αγώνα: 6-4,3-6,7-6,6-7,70-68.
http://www.roufianos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.