# #

25 Ιουν 2010

Νέο κόμμα για τους Έλληνες της Αλβανίας. Νομιμοποιήθηκε το "ΜΕGΑ".

Με απόφαση του Πρωτοδικείου Τιράνων το Κόμμα των Ελλήνων με την επωνυμία «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον”- ΕΕΜΜ και στα Αλβανικά «Minoriteti Etnik Grek per te Ardhmen”-MEGA, που ιδρύθηκε στις 20 Μαρτίου 2010 εγγράφεται στο μητρώο των πολιτικών κομμάτων της Αλβανίας ως νομικό πρόσωπο και από τις 21 του Ιούνη 2010 μπορεί να αναπτύξει νόμιμα τη δραστηριότητά του σε όλη την επικράτεια.
Το κόμμα αυτό ....
ήρθε στην πολιτική σκηνή της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και της χώρας γενικότερα για να καλύψει ένα διαχρονικό κενό που δημιουργήθηκε στη διάρκεια μετά το 1992 όπου καταργήθηκε αυθαίρετα η εκπροσώπηση του ελληνισμού μέσω της Ομόνοιας στην Αλβανική Βουλή και, στη νέα εποχή, να ηγηθεί του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού για τη διεκδίκηση των νομίμων δικαιωμάτων που απορρέουν από τη διεθνή και ευρωπαϊκή νομοθεσία, η οποία θα πρέπει να γίνει νόμος και πράξη της χώρας.
Η νομιμοποίηση του κόμματος των Ελλήνων, παρά την οδύσσεια του δικαστηρίου, μαρτυρεί την προσπάθεια αναζήτησης και κατοχύρωσης της δημοκρατίας στην Αλβανία δια της οποίας, σεβόμενη τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα, μπορεί να ενσωματωθεί σύντομα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Ο νόμος «Περί Κομμάτων» του έτους 2000, που δεν περιορίζει την ίδρυση κομμάτων επί εθνικής βάσης, ενέπνευσε μια ομάδα Ελλήνων διανοούμενων, επιχειρηματιών και νεαρών να συντάξουν πρόγραμμα και καταστατικό με γνώμονα την προάσπιση και προώθηση ειδικά των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και τόλμησαν να τα προσφέρουν στους ομογενείς τους ως ευκαιρία συσπείρωσης και ανασύνταξης για να αναδείξουν τις δημοκρατικές και αγωνιστικές αξίες τους, οι οποίες είναι διαχρονικές και αναμφισβήτητες.
Το Κόμμα των Ελλήνων από σήμερα ξεκινάει έναν σοβαρό, δύσκολο και υπεύθυνο αγώνα, με ξεκάθαρους και συγκεκριμένους στόχους για την πολιτιστική, τη γλωσσική και κοινωνική ταυτότητα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας όχι μόνο εντός της Αλβανίας, αλλά και εντός της Ευρώπης του μέλλοντος ΄ για την οικονομική και πολιτική αναβάθμιση επί του πατροπαράδοτου μας εδάφους ‘ για την ενεργή συμμετοχή στη δομή του κράτους όπου λαμβάνονται αποφάσεις για μας.
Στη δομή και την οργάνωση το Κόμμα «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον»-ΕΕΜΜ-MEGA διεκδικεί τον απόλυτο σεβασμό της εσωτερικής δημοκρατίας, αφού ο Πρόεδρος και το Εθνικό Συμβούλιο θα εκλεχτούν από γενικές μυστικές εκλογές με τη συμμετοχή όλων των Ελλήνων χωρίς εξαίρεση. Ο θεσμός της λογοδοσίας και ελέγχου των στελεχών του κόμματος και των αιρετών θα λειτουργήσει με συνέπεια και όχι μεροληπτικά. Η κεντρική έδρα του κόμματος θα είναι κοντά στους ΄Ελληνες και η δικτύωση των μελών όπου κι αν βρίσκονται θα πραγματοποιηθεί με σύγχρονα μέσα επικοινωνίας. Την συλλογή και επεξεργασία των προβληματισμών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας θα την αναθέσει σε εξειδικευμένες ομάδες επιστημόνων και διανοουμένων οι οποίες θα εισηγηθούν στα συλλογικά όργανα τη μεθόδευση προώθησής τους. Οι σχέσεις με τα άλλα πολιτικά κόμματα θα έχουν πάντα γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Εθνικής Ελληνικής μειονότητας και όχι τα περιστασιακά συμφέροντα ατόμων ή μειοψηφίας.
Το Κόμμα των Ελλήνων προορίζεται να αναλάβει μια ιστορική αποστολή για το μέλλον της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και διαθέτει όλα τα προσόντα να τη φέρει σε πέρας, αφού στους κόλπους μας υπάρχουν αρκετά φωτισμένα μυαλά, που μπορούν να προσφέρουν ανεκτίμητη υπηρεσία για το κοινό όφελός μας. .......http://borioipirotis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.